Frostpunk 2 Duyurusu İlk Video ile Birlikte Geldi

Yeni Frostpunk oyunu için beklenen video yayınlandı. Oyun yakın zaman sonra geliyor.

Frostpunk 2 duyurusu tanıtım videosu ile yapıldı. Polonya merkezli oyun stüdyosu 11 Bit Studios, merakla beklenen yeni strateji oyunu için tanıtım videosunu yayınlandı. Videoda, yeni oyunun temasına dair küçük ipuçları yer aldı.

Daha önce yayınladığı This War of Mine isimli oyunla beğeni toplayan 11 Bit Studios, o projenin ardından yeni bir strateji oyununa girişmişti. Kısa süreli bir geliştirmenin ardından 2018 yılında Frostpunk karşımıza çıkmıştı.

İlk oyunda insanlık, tekrar buz çağına giriyordu. Yıkıcı kar fırtınası sonrasında Dünya, yaşanmaz hale geliyordu. Bunun üzerine insanlar, yanlarına çeşitli teknolojik aletler alarak, farklı noktalara doğru yol alıyorlardı.

Devasa çukurların içerisine yerleştiren fırınların çevresine yerleşen topluluklar, hayatta kalmaya çalışıyorlardı. Oyuncular olarak biz de bu hayatta kalma mücadelesini yönetiyorduk.

Frostpunk 2 Duyurusu Resmi Olarak Yapıldı

Frostpunk’ın yapımcısı 11 Bit Studios, geçtiğimiz günlerde SnowBloodOil hashtag’ini kullanarak Twitter’da bir duyuru yapmıştı. Pek çok hayranın tahmin ettiği gibi, yeni oyunun duyurusu bugün yapıldı.

Yukarıda, dünyanın sonsuz bir kışın pençesinde olduğunu ve yine de insanlık için en büyük tehlikenin hala diğer insanlar olduğunu gösteren Frostpunk 2 tanıtım fragmanını görebilirsiniz.

Frostpunk 2, orijinal Frostpunk’ın kampanyasının sonuna gelen ölümcül mega kar fırtınasından 30 yıl sonra geçiyor. Otuz yıl içerisinde insanlık teknolojik olarak da ileri gitmiş durumda. Kömürün yanında petrol işlemeye de başlayan insanlık, bununla birlikte yeni oyuncaklar kazanıyorlar.

Stüdyodan yapılan açıklamada şunlara yer verildi. “Frostpunk’ın halefi oyununda, oyuncular bir kez daha, genişlemenin ve yeni güç kaynakları arayışının kaçınılmaz bir gerçek olduğu, kaynağa aç bir metropolün lideri olarak oynamakla görevlendirildi. Ama kıyamet dünyası ilerledi. Kömür çağından sonra, petrol çıkarma endüstrisi için Frostland’ı fethetmenin insanlıktan geriye kalanların yeni kurtuluşu olması bekleniyor.”


İlginizi Çekebilir: 2021’de Çıkacak Oyunlar


Yeni oyunun tanıtımı şerefine ilk oyun, 12 ila 16 Ağustos arasında Steam üzerinde oynaması ücretsiz oldu. Oyuncular 4 gün boyunca oyunu deneyebilecekler. Bunun için hemen ilk oyunun Steam sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yeni oyun hakkında daha detaylı bilgiler almak için Frostpunk 2 Steam sayfasına göz atabilirsiniz. Henüz oyun için sadece bir video yayınlanmış durumda. Bu video ile birlikte gelen birkaç farklı ekran görüntüsünü de bu sayfada görebilirsiniz.

Exit mobile version