Forspoken Hikayesi, İlk Etapta Farklıymış

Ne yaptın Square Enix...

Forspoken Hikayesi, İlk Etapta Farklıymış

Gary Whitta ile yapılan bir röportaj sırasında ortaya çıkan detaylara göre, Forspoken hikayesi ilk etapta farklıymış. Ama geliştirilme aşamasında Square Enix tarafından yapılan eylemler neticesinde, karşımıza böyle bir oyun çıkmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Forspoken İnceleme


2020 yılındaki PlayStation 5 sunumunda Project Athia kod adıyla duyurulmuş olan Forspoken, geçtiğimiz ay içerisinde satışa sunulmuştu. Yılın ilk hayal kırıklığıyla da bu şekilde tanışmış olduk. Aslına bakarsanız oynanabilir demo da bunun ilk işareti olmuştu, ama geliştirici ekip teknik sorunların çözüleceğinin sözünü vermişti. Ne var ki ilk gün de görüldüğü üzere performansı da etkileyen sorunlar oyuncuları çileden çıkartmıştı.

Ne var ki oyunun tek sıkıntısı performansı da etkileyen teknik sorunları değildi. Hikayesi de çok ilgi çekici bulunmamıştı, ama bunun Gary Whitta tarafından yazılmış olması kafaları karıştırmıştı. Çünkü, Whitta Star Wars: Rogue One filminin de senaristliğini yapmış ve serinin diğer filmlerine göre daha fazla sevilmişti.

Forspoken Hikayesi Daha Farklı Olacakmış

Yakın bir zaman önce Video Game Writing 101 programına konuk olan Gary Whitta, Forspoken hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Söylediğine göre Square Enix, oyun için beş veya altı yıl önce kendisiyle irtibata geçmiş ve dünya, mitoloji ve hikaye yaratmak için yardım istemiş.

Bu irtibatın ardından bazı fikirler ortaya koyduğunu ve şirket tarafından beğenildiğini söyleyen Whitta, projeye bu şekilde baş yazar olarak dahil olmuş. Ne var ki ekibi ile açık dünya oyununun çeşitli yönlerinin fikrini ortaya koyduktan sonra, Square Enix yeni planlarını devreye sokma kararı almış. Athia diyarı da bundan sonra ortaya çıkmış.

Bu gelişmeden bir süre sonra kendisi ve ekipteki bir başka yazar ile irtibata geçen Square Enix, hikayeyi sil baştan almak için her şeye baştan başlayacaklarını ve bunun hemen olmasını istediklerini söylemiş.

Gary Whitta tarafından projedeki katkısının detayları tam olarak paylaşılmamış, ama görünüşe göre nihai versiyondaki diyaloglar kendisine ait değil. Bu arada, Athia fikrinin de kendisinden çıktığını öğrenmiş olduk bu vesile ile.

Exit mobile version