Formula 1 e-Series İlk Yarışını Türk Oyuncu Kazandı

Tebrikler Cem Başarıların Devamını Diliyoruz :)

Corona Virüsü (Covid-19) sebebi ile dünyada ki bir çok etkinlik iptal edilmeye devam ediyor. İlk olarak Avustralya yarışının iptal edilmesi ardından Monako, Hollanda ve Bahreyn yarışları iptal edilmişti. Formula 1 yönetimi bu iptallerin ardından Formula 1 yarışının e-spor olarak devam etmesini istemiş ancak pilotların çok küçük bir kısmı yarışacağını belirtmişti. Formula 1 yönetimi ünlüler, e-sporcular ve pilotlar ile gerçekleşecek bir turnuva düzenledi. Serinin ilk yarışı Bahreyn pistinde gerçekleşti. Formula 1 e-Series İlk Yarışını Kazanan Cem Bölükbaşı!


Benzer İçerik: NASCAR Yarışlarını Oyuna Taşıyor!


Formula 1 e-Series İlk Yarışını Kazanan Cem Bölükbaşı! 

Twitch üzerinden canlı yayınlanan Formula 1 e-Series yarışı bir çok ünlü isimde yer aldı Real Madrid’in Belçikalı file bekçisi Thibaut Courtois, Renault 3. Pilotu Nico Hulkenberg, Formula-e Pilotu Stoffel Vandoorne ve McLaren Formula 1 Pilotu Lando Norris gibi ünlü isimlerde yarışta yer aldı.

Temsilcimiz Cem Bölükbaşı ise yarışta kendi takımı Torro Rosso yeni adı ile Alpha Tauri ile yerini aldı. Bu yarış daha seyircilere yönelik bir yarış olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yarış 14 turdan oluşan 2 yarış üzerinden yarışıldı. İlk yarışta Temsilcimiz Cem Bölükbaşı yarışı 4. bitirdi. Yarışın kazananı ise Alfa Romeo Racing e-spor pilotu James Baldwin oldu.

Temsilcimiz Cem Bölükbaşı 2. yarışa ise 17. cepten başladı Cem muhteşem bir kalkış yaparak daha ilk düzlükte bir çok pilotu geride bıraktı. İlk turun sonuna geldiğimizde ise Cem adeta şov yaparak 17. sıradan 1 tur içerisinde 2. sıraya yükseldi. 14 turluk Bahreyn yarışının geri kalanı ise adeta Cem Bölükbaşı ile iki Alfa Romeo Racing arasında geçti ancak Cem iki Alfa Romeo Racing pilotunu geride bırakarak yarışı kazanmayı başardı. Yarışın tekrarını ise hemen aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Cem Bölükbaşı Kimdir?

Formula 1 e-Series İlk Yarışını Kazanan Cem Bölükbaşı

Cem Bölükbaşı 9 Şubat 1998 tarihinde doğdu. Henüz 5 yaşındayken hız tutkusunu fark eden babası, onu motokros pistine götürdü. 6 yaşında motokros yarışmalarına katılmaya başladı ve 6 yaşında Türkiye şampiyonu oldu. Motokrosun yanı sıra karting alanında türlü başarılar elde etmiştir.

Cem Bölükbaşı I-Racing ‘de 80.000 kişi içerisinden ilk 35’e girince dikkatleri üzerine çekti. World’s Fastest Gamer Şampiyonası’na katıldı. F1 e-sports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmiye kalan gen sporcu Fernando Alonso takımına seçildi. 2017’de Abu Dhabi’de dünya beşincisi, 2018’de Red Bull Toro Rosso Takımı ile dünya ikincisi oldu. Bu yıl da Red Bull Racing ikinci takımı olan Alpha Tauri‘nin Formula 1 Takımı’nın e-spor pilotu olacak.

Exit mobile version