Final Fantasy Origin PS5 Yükseltmesi Ücretsiz Mi?

Görünüşe göre Sony konsolu kullanıcılarının endişe etmesine gerek yok.

Final Fantasy Origin PS5 Yükseltmesi Ücretsiz Mi

Final Fantasy Origin PS5 yükseltmesi ücretsiz olacak mı sorusu cevabını buldu. Peki oyunun PS4 versiyonunu alanlar, yeni nesil için ödeme yapmak durumunda olacaklar mı? Square Enix tarafından yapılan açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Final Fantasy XVI Tanıtıldı


Bildiğiniz gibi Final Fantasy oyunları, eski zamanlardan beri Square Enix bünyesinde geliştirilip yayınlanıyordu. Strangers of Paradise: Final Fantasy Origin ise Dead or Alive ve Ninja Gaiden serileri ile tanıdığımız Team Ninja tarafından geliştiriliyor.

Final Fantasy serisinin bir yan oyunu olacak Strangers of Paradise: Final Fantasy Origin, konu olarak fantastik bir dünyada geçen ve bir dizi karakterin kötü niyetli Chaos ile mücadele ettiği bir hikaye sunacak. PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için geliştirilmekte olan oyun, 18 Mart 2022 tarihinde satışa sunulacak.

Peki Strangers of Paradise: Final Fantasy Origin’in PlayStation 4 ve Xbox One versiyonunu alanlar, platform tercihlerine göre yeni nesle yükseltme yapmak herhangi bir ücret ödeyecekler mi? Yayıncı konumundaki Square Enix, yaptığı açıklama ile bu sorunun cevabını verdi.

Resmi açıklamaya göre oyuncular, Xbox tarafında herhangi bir sürpriz ile karşılaşmayacaklar. Yani oyunun Xbox Series versiyonuna yükseltirken ek bir ücret gerekmeyecek. Aslına bakarsanız bu durum, en başından beri belirgin durumdaydı. Öyle ki Microsoft, Xbox Series tanıtımları sırasında Smart Delivery (Akıllı Teslimat) teknolojisini duyurmuştu. Bu teknoloji sayesinde, bir oyunu Xbox One için satın alan oyuncular anında Xbox Series versiyonuna da sahip olmuş oluyorlar. Haliyle bir yandan yeni nesil için de hazırlık yapmış sayılıyorsunuz.

Final Fantasy Origin PS5 Yükseltmesi Ücretsiz Olacak

Sony tarafında ise bu durum biraz muallakta diyebiliriz. Japon teknoloji devi, gelecekteki birinci parti PlayStation oyunlarının PlayStation 5 versiyonlarına yükseltilebilmesi için 10 dolarlık bir ücretin talep edileceğini duyurmuştu. Ne var ki üçüncü parti için net bir açıklama yoktu. Ancak Strangers of Paradise: Final Fantasy Origin için herhangi bir endişeye gerek olmadığı açıklık kazandı. Öyle ki oyunun PlayStation 4 versiyonunu alanlar, PlayStation 5 versiyonuna ücretsiz olarak yükseltme yapabilecekler.

Exit mobile version