Final Fantasy 7 Remake İnceleme

Yeniden doğuşun güzel bir başlangıcı...

Tenimize çarpan o yağmur damlalarından daha tehlikeli, ama en azından bir bakış açısı sunduğu gerçeği de gözardı edilemez. Final Fantasy 7 Remake gerçekten “Remake” unvanını hak eden bir yapım. Klasik 1997 sürümünün yeniden yorumlanması olarak karşımıza çıkan oyun, titizlikle baştan inşa edilmiş halde bizlerin önüne servis ediliyor. Peki FF7 Remake bizlere neler sunuyor? Tüm detaylarıyla Final Fantasy 7 Remake inceleme yazımız yayında!


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 3 Remake İnceleme


Final Fantasy 7 Remake İnceleme

Final Fantasy 7 Remake, orijinal hikayeye sadık kalmakla beraber taze ve yeni hissettiren unsurları işlemek konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarmış durumda. Bu, bildiğimiz Midgar. Ama aynı zamanda çok daha fazlası sevgili Turuncu Levye takipçileri! Remake’in yeni hissettirmeyi başardığı ana temellerden biri savaş sistemi.

Artık sıra tabanlı dövüş sistemine elveda demenin vakti geldi. FF7 Remake’te gerçek zamanlı olarak savaşıyorsunuz, bu da oyunu daha aksiyon odaklı ve temposu tavanda hissettiriyor. Oyun orijinal sürüme nazaran sizi hızlı bir şekilde aksiyon dolu dünyaya hazırlıyor ve demodan da bildiğiniz gibi bir reaktöre sızmaya çalışırken doğrudan savaşın sıcaklığını hissediyorsunuz ilk bölümlerde.

Final Fantasy 7 Remake İncelemeYeraltı direniş grubu Avalanche’in Shinra enerji şirketine darbe yapmasına yardım eden bir paralı asker olan Cloud olarak, şirketin güvenlik görevlileriyle doğrudan savaşa giriyorsunuz ve bu da gezegene haliyle zarar veriyor. Her ne kadar savaş sistemi yenilenmiş olsa da eski oyundan aldığı klasik savaş özelliklerinden oyun ödün vermiyor.

Büyü ve yetenekleri ne zaman gerçekleştireceğinizi seçmenize ve savaşta çeşitli öğeleri kullanmanıza izin veren komut menüsünün yanı sıra, özel hareketlerinizi kullandığınızda, savaşırken ve kaçınma yaparken sol alt köşedeki ATB göstergesine kadar birçok özellik hala konumunu koruyor.

Kılıcımın Keskinliği Ruhumu Yansıtıyor

Her takım üyenizin kendine has güçlü ve zayıf yanları var, bu da girişeceğiniz her dövüşün taktik unsuruna katkıda bulunmakta. Aynı şekilde, karşılaştığınız düşmanların da kendi zayıflıkları mevcut. Bunları iyi analiz etmeli ve ona göre karakter kombinasyonunuzu yönetmelisiniz.

Yararlanabileceğiniz karakter değişim ve saldırı stillerinin, dövüşün çok bayat hissetmesini önlemeye yardımcı olduğu bir gerçek. Bu konuda geliştirici ekip oldukça yumuşak ve estetik bir çalışma gerçekleştirmiş. İster yakın mesafeli savaşlarda Tifa ile hızlı bir yumruk, ister tank Barret ile yerden yüksekte olan bir düşmana mermi veya Cloud’un Buster Kılıcı ile son bir hack darbesi vermek olsun, dövüşler fazlasıyla tatmin edici seviyede.

Remake’teki boss savaşları terlemenize sebebiyet verecek cinsten. Düşmanlarınızdan bazılarını yok etmeye çalışırken her birinin özel hareketlerine ve dövüş alışkanlıklarına uyum sağlama yeteneğinizi test ettiğine şahit olacaksınız. Bu noktada karakterlerinizi en iyi nasıl kullanabileceğinizi anlamaya çalışmak sizin için bir avantaj olacaktır.

Taktik yaklaşımınız cephaneliğinizde bulunan ekipmanlara da uzanıyor. Silahları ve ekipmanları ne kadar çok kullanırsanız, savaşta kullanılacak yeni yetenekleri açığa çıkarmakta o kadar çok kolaylaşır ve gelişiminize katkı sağlar.

Geçmişim Kirli Bir Ayna Kadar… 

Oynanış dışında, Remake’in en dikkat çeken yanlarından biri de ikonik karakterleri ve hikayesi. Merak etmeyin, hikaye esnasında karşılaşacağınız karakterler hala bildiğimiz karakterler, ancak bu sefer daha derine iniyor ve onların karışık iç dünyalarına tanıklık ediyoruz. Remake etkisi ile, orijinal oyunun ilk kısmı büyük ölçüde genişletilmiş, bu yüzden daha önce hiç olmadığı kadar büyük ve detaylı bir Midgar şehri ve karakterleri görüyor olacaksınız.

Cloud, Barrett, Tifa ve Aerith ile çok daha fazla zaman geçirecek ve hatta Avalanche’i oluşturan diğer üyelerle daha haşır neşir olacaksınız. Ana karakterimiz Cloud biraz karamsar ve somurtkan bir kişiliğe sahip. Yer yer tuhaf davranışlar sergilediğine şahit olabilirsiniz ancak bunu değiştirmek sizin elinizde. Oyunda çeşitli mini aktiviteler mevcut. Kim Cloud’u dans ederken görmek ister? Ben varım!

Hikayede ilerledikçe karşınıza çeşitli yan görevler çıkıyor olacak. Açıkçası yan görevlerin pek heyecan verici olduğunu dile getiremem.

Küçük bir kızın kayıp kedisinin peşinden gitmek veya zorbalara karşı durmak paralı bir asker için fazlasıyla sönük görevler gibi hissettiriyor oyuncuya. Yine de, bu yan görevler sayesinde Cloud’un itibarını artırabilir ve hatta bazı avantajlara sahip olabilirsiniz. FF7 Remake’te her davranışın karşılığını alacağınızdan emin olabileceğinizin altını çizmeden geçmek istemem.

Shinra Electric Power Company’nin kontrolündeki endüstri dünyasında Shinra’nın seçkin asker birliğinin eski üyesi Cloud Strife’ın rolünü üstlendiğimizi ve Shinra karşıtı bir örgüt olan Avalanche ile takım olduğumuzu yukarıda belirtmiştim.

Konu tamamen bundan ibaret aslında. Tabii ki daha derine inerek sürpriz bozan olmak istemem bu 23 yıl önce çıkmış olan orijinal oyunun hikayesi ile birebir aynı (mı acaba?) işleniyor olsa bile… Seriye ilk defa Final Fantasy 7 Remake ile başlayacak olan oyunculara hikaye örgüsü biraz kafa karıştırıcı gelebilir. Maalesef oyun karakterlere ısınma ve evrene hakim olma süresi tanımıyor oyunculara.

Neden Bu Kadar Ciddisin?

Final Fantasy 7 Remake bildiğimiz kadarıyla iki bölümden oluşuyor olacak. Yönetmen Tetsuya Nomura ikinci bölüm için çalışmaların devam ettiğini açıkladı, ancak Final Fantasy 7 hikayesinin toplamda kaç bölümden oluşacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Ne olursa olsun, bu hala tam uzunlukta bir Final Fantasy oyunu; Yan görevlerle beraber yaklaşık 40 saatlik bir deneyim sunuyor yapım bizlere. Final Fantasy 7 Remake bu yıl deneyimlediğim en iyi grafiğe sahip oyunlardan sadece biri. Aynı zamanda mekan tasarımları ve yaşayan dünyası ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Son olarak FF hayranlarının en çok merak ettiği sorulara yanıt vererek inceleme yazımızı sonlandırmak isterim. Serinin önceki çığır açan oyunları kadar iyi mi Final Fantasy 7 Remake? 15 yıl beklemeye değer miydi?

İlk soruya cevap vermek için henüz erken. İkinci bölümün yayınlanması ile beraber son kararı verebiliriz ancak klasik 1997 sürümünün yeniden yorumlanması olarak karşımıza çıkan oyun, titizlikle baştan inşa edilmiş halde bizlerin önüne servis ediliyor. Şahsen ikinci bölüm ile de bu başarının devam edeceğine inancım tam. Peki ya 15 yıl beklememize değdi mi? İşte o konuda kısa ve net bir cevap sunabilirim sizlere. EVET!…


Peki ya siz Final Fantasy 7 Remake incelememiz hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle ve diğer takipçilerimizle paylaşmayı unutmayın.

 

İnceleme

Final Fantasy 7 Remake

9 Puan

Final Fantasy 7 Remake beklediğimize değdi mi?

ARTILAR

  • Hikaye
  • Oynanış
  • Grafikler
  • Müzikler
  • REMAKE!

EKSİLER

  • Yan Görevler
  • Çevresel Doku Sorunları

Editörün Puanı

  • Puan 9
Exit mobile version