Final Fantasy 16’nın PC Versiyonu Geç Çıkacak

Ne yazık ki bu yılın sonuna yetişmeyecek...

Final Fantasy 16'nın PC Versiyonu Geç Çıkacak

Bu yılın merakla beklenen oyunlarından olan Final Fantasy 16, Haziran ayında PlayStation 5 için çıkacak. Oyunun belirli bir süre bu platforma özel olması, elbette yıl sonunda PC içinde satışa sunulacağı yönünde beklenti oluşturmuştu. Buna elbette üretici Naoki Yoshida tarafından yapılan açıklamalar da yol açmıştı. Ne var ki Final Fantasy 16‘nın PC versiyonu tahmin edilenden geç bir zamanda çıkacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill 2 ve Final Fantasy Oyunları Xbox Konsollarına Gelecek Mi?


Geliştirilme aşamasında olan Final Fantasy oyunlarından bir tanesi olan Final Fantasy XVI, 2020 yılının Eylül ayı içerisinde duyurulmuştu. Hem COVID-19 salgını hem de Ukrayna savaşı nedeniyle geliştirilme süreci ve tanıtımları etkilenen oyun, PlayStation 5 için 22 Haziran 2023 tarihinde satışa sunulacak.

Final Fantasy 16’nın PC Versiyonu Beklenenden Geç Çıkacak

Bugün Japon PlayStation Blog üzerinden yayınlanan ve yeni oynanış detaylarının ortaya çıktığı gönderide, PC versiyonuna da değinildi. Daha önceden yaptığı açıklama ile bir karışıklığa yola açtığını ve bunu ortadan kaldırmayı istediğini söyleyen üretici Naoki Yoshida, oyunun altı ay boyunca PlayStation 5 platformuna özel kalacağını yineledi. Ne var ki bu süre içerisinde PC versiyonunun hazır olmasının mümkün olmayacağını söyleyen Yoshida, Final Fantasy XVI oyununun altı ay içerisinde bu platforma gelemeyeceğini de sözlerine ekledi.

“En iyi oynanış deneyimini sunabilmek için PS5 platformuna optimize etmeye çok fazla zaman ve para harcadık. Elbette bir noktada PC versiyonunu satışa sunmayı isterim, böylece mümkün olabildiğince fazla kişi oynar. Ancak PC versiyonunu optimize etmeye PS5 versiyonunun çıkışından sonra başlasak bile, altı ay içerisinde optimize edebilmemiz mümkün değil. Yani altı aylık kısa bir süre içerisinde çıkmayacak. En nihayetinde çıkartmayı isterdim ve sanırım çıkartacağım, ama ne zaman olduğunu söyleyebilecek aşamada değilim.”

Bu açıklamanın ardından ufak bir şaka yapmayı da ihmal etmeyen üretici Naoki Yoshida, eğer PC versiyonu altı ayda çıkarsa şirketten ayrılırım dedi.

Final Fantasy 16 Konusu

Valisthea diyarında geçen oyunda, Mothercrystals adı verilen kristal dağları sayesinde insanlar barış ve refah içerisinde yaşamaktadırlar. Diyar ise Grand Duchy of Rosaria, Holy Empire of Sanbreque, Kingdom of Waloed, Dhalmekian Republic, Iron Kingdom ve Crystalline Dominion olmak üzere altı topluluk tarafından yönetilir iken, Dominants adı verilen insanlar tarafından kontrol edilen Eikons yaratıklarının da oyunun hikayesinde önemli bir yeri var.

Konuya göre diyarı kontrol eden altı topluluk, Blight adı verilen hastalık nedeniyle birbirleri ile çatışmaya girmenin eşiğindedirler.

 

Exit mobile version