Final Fantasy 14 Xbox Series İçin de Çıkacak

En sonunda!

Final Fantasy 14 Xbox Series İçin de Çıkacak

Oyuncuların uzun zamandır bekledikleri duyuru en nihayetinde geldi. Final Fantasy XIV Fan Festival 2023 sırasında yapılan duyuru ile Final Fantasy 14 Xbox Series için de geliştiriliyor. Ancak önümüzdeki sene içerisinde satışa sunulacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Hot Wheels Unleashed 2 ile Hızlı ve Öfkeli İşbirliği Duyuruldu


MMORPG (Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunu) türündeki Final Fantasy 14, Square Enix tarafından hem geliştirilmiş hem de 2013 yılının Ağustos ayı içerisinde PC ve PlayStation 3 için yayınlanmış ve 2010 yılında PC için çıkan orijinal versiyonunun yerine geçmişti. Sonraki yıllarda da PlayStation 4, OS X ve PlayStation 5 desteği de sağlanmıştı.

Hikaye olarak Eorzea diyarında geçen oyun, orijinal versiyonda sona eren Seventh Umbral Calamity’nin (Yedinci Tam Güneş Tutulması Felaketi) beş yıl sonrasında geçiyor. Yaşanan felakette Elder Primal Bahamut, hapishaneden kaçıyor ve diyar boyunca bir kıyametin kopmasına yol açıyor.

Orijinal versiyonda felaketten kurtulmuş olan karakterimiz ise A Realm Reborn’un (Bir Diyar Yeniden Doğdu) başlangıcında yeniden ortaya çıkıyor. Eorzea diyarı toparlanma aşamasını tamamlar iken, biz ise Garlean İmparatorluğu tarafından yeniden başlatılan istilayı ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz.

Final Fantasy 14 Xbox Series İçin de Geliyor

Final Fantasy 14 oyununun Xbox konsolları için de satışa sunulması, esasında uzun zamandır talep edilen bir durumdu ve oyuncular en nihayetinde müjdeli haberi aldılar. Las Vegas şehrindeki Final Fantasy XIV Fan Festival 2023 etkinliğinin ilk gününde Xbox patronu Phil Spencer ve Final Fantasy 14 üreticisi ve yönetmeni Naoki Yoshida, oyunun 2024 yılının ilkbaharında Xbox Series için de sadece dijital olarak Dawntrail genişlemesi ile satışa sunulacağını müjdelediler.

Xbox Series X versiyonu 4K çözünürlük desteği sunacak iken, çapraz platform desteğinin de olacak. Bununla birlikte, 7.0 güncellemesi öncesinde, 6.5X güncellemesi sırasında bir açık beta testinin gerçekleşeceği de söylendi. Eğer katılımda bulunursanız, kaydedeceğiniz aşama kayıt dosyası ile nihai versiyona aktarılacak. Haliyle her şeye sıfırdan başlamak durumunda olmayacaksınız.

Exit mobile version