FIFA Serisinin Yeni İsmi Ortaya Çıktı

Tahmin edin bakalım EA oyuna hangi yeni ismi verdi?

FIFA Serisinin Yeni İsmi Ortaya Çıktı

FIFA serisinin yeni ismi ortaya çıktı diyebiliriz. Electronic Arts tarafından yapılan iki ayrı başvuru, oyun dünyasının uzun soluklu futbol oyununu bundan böyle nasıl anılacağını veya anılabileceğini ortaya koydu. Ne var ki ismin nihai mi, yoksa geçici mi olduğu şimdilik belirsiz. Detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FIFA 22 En İyi Türk Oyuncular Listesi


Futbol oyunu dendiğinde akla gelen iki markan biri olan FIFA, yeni oyunları ile birçok farklı platformda karşımıza çıkmıştı. Ancak önümüzdeki sene isim anlamında büyük bir değişiklik yaşanabilir.

Bir önceki haberimizde sizlere aktardığımız üzere, EA Sports patronu, futbol dünyası genelindeki tüm resmi ortaklıkları ve lisanslarından ayrı olarak FIFA ile olan isimlendirme hakları anlaşmasını inceleyeceklerini ve çeşitli kulüpler ve Premier Lig ve Bundesliga gibi ligler ve UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi anlaşmaları etkilemeyecek şekilde, bir isim değişikliğine gitmenin söz konusu olacağını dile getirmişti.

Bu açıklamanın ardından, elbette olası değişim hayata geçirildiğinde, serinin artık hangi isimle anılacağı merak konusu olmuştu. Her ne kadar Electronic Arts henüz net bir açıklama yapmamış olsa da, yapılan patent başvurusu ile önümüzdeki sene EA Sports bünyesinden çıkacak oyunun muhtemel adı ortaya çıkmış gibi görünüyor.

FIFA Serisinin Yeni İsmi için EA Ne Düşünüyor?

VGC tarafından tespit edilen detaya göre Amerika menşeli yayıncı, 1 Ekim 2021 Cumartesi günü Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi’nden ve 4 Ekim 2021 Pazartesi günü de Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nden EA Sports FC ismi için video oyunu patenti başvurularında bulunmuş.

Ne var ki EA Sports FC isminin nihai mi, yoksa şu an için planlanan isim mi olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Diğer yandan, EA SPORTS Football Club ismi FIFA 12 oyunundan bu yana FIFA canlı servis deneyimi için kullanılmıştı. Ne var ki ilişkili olduğu katalog eşyaları, geçtiğimiz sene çıkan FIFA 21 için içerikten çıkartılmıştı.

Henüz Electronic Arts cephesinden Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi ve Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi başvurularına ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version