FIFA Hafta Sonu Ligi Tavsiyeleri

FIFA hafta sonu ligi tavsiyeleri yazısı size kazandıracak!

Her geçen gün daha fazla rekabetçi oyuncuyu bir araya getiren FUT Champions’ta daha fazla galibiyet arıyorsan doğru yerdesin! EA Sports’un göz bebeği FIFA’nın en büyük turnuvası olan FUT Champions için birbirinden yararlı tavsiyeler ile sizlerleyiz. İşte FIFA Hafta Sonu Ligi Tavsiyeleri;


İlginizi Çekebilir: FIFA 20 Ultimate Team Coin Kasma Taktikleri


FIFA Hafta Sonu Ligi Tavsiyeleri Listesi

Hafta-sonu-ligi-tavsiyeleri-1.jpg

EA Sports‘un en büyük gelir kaynaklarından birisi olan FIFA Ultimate Team‘in en gözde modlarından birisi olan Hafta sonu Ligi’nin en çok üzerine düşündüğü konulardan birisi nasıl daha fazla maç kazabilirim. Bugün sizlere yıllarca oynayarak öğrendiğimiz FIFA Hafta Sonu Ligin’indeki tecrübelerimizi sizler ile paylaşacağız.

Bugün paylaşacağımız tavsiyeler şu adamı al bu adamı al tarzı tavsiyeler değil, sonuçta Gullit, Ronaldo ve Maldini al gibi ütopik tavsiyeler biraz gülünç olabilir. Alışılmışın dışına çıkarak elinizden coin çıkarmadan maksimum verim almanızı sağlayacak tavsiyeler. Hadi başlayalım!

1- Odaklanabilmek Çok Önemli!

Odaklanabilmek çok çok önemli. Rahat, huzurlu olduğunuz kendinize özel bir ortam seçerek başlayın, böylece rahatsız dikkatiniz dağılmaz ve odaklanabilirsiniz. Turnuva boyunca 3 günümüz var cuma, cumartesi ve pazar. Maçlarınızı bir güne sığdırmanızı önermiyorum ancak odaklanmanıza mani olacak bir durum olacak ise maçlarınızı en sakin güne ona göre takviminizi ayarlayın.

Birisi görüşünüzü sürekli engelliyorsa veya oyun oynarken onlarla sohbet ediyorsanız, zafer şansınız büyük ölçüde azalır. Yalnız olmak bir olasılık değilse, başka bir zaman oynamayı düşünün. Kendinize ait bir odanız olsa bile, konsantrasyonunuz veya modunuz düşükse maçları daha sonraya atmanızı tavsiye ediyorum.

2- Dikkatinizi Dağıtacak Etkenleri Ortadan Kaldırın

FIFA Ultimate Team’in en rekabetçi turnuvası olan FUT Champions’ta her an çok önemli. Maç sırasında telefonunuza gelebilecek bir bildirim, size birisinin seslenmesi, odanıza birisinin girmesi sizin gol yemenize sebep olabilir. Maçtan önce bu durumların başınıza gelmemesi için maça girmeden telefonunuzu sessize alın ekranı ters çevirin, evde o an sizin dikkatini dağıtabilecek kim varsa durumu açıklayarak maç esnasında dikkatinizi dağıtmamasını isteyin.

Maçları yaptığınız ekranın çevresindeki sizin dikkatinizi dağıtabilecek şeyleri ortadan kaldırın. Yakınınızda sadece maç sırasında ihtiyacınız olabilecek şeyleri (Su, Atıştırmalık ve Kontrolcü Şarjı İçin Powerbank vs) alın. Yaptığınız konsolun mesaj bildirimlerini kapatın. Rakipleriniz sizin sinirinizi bozman veya dikkatinizi dağıtmak için mesaj atabilir.

3- Talimatlar Ve Özel Taktikler Sizin Dostunuz

FIFA 18’den bu yana gelmiş olan özel taktikler hafta sonu ligindeki en büyük yardımcımız. Özel taktiklere kadro ayarlarından ulaşabilirsiniz. Peki bu ayarlar ile nasıl ayarlamalısınız, öncelikle size spesifik olarak şunu şunu yap demem saçmalık olur. Sebebi ise herkesin oyun taktiği birbirinden çok farklı olabilir.

A) Talimatlar

Talimatları ayarlamak oyun tarzınızdan aldığınız verimi maksimuma çıkartacaktır. Örneğin 4-2-3-1 taktiğini kullanıyorsanız MDO oyuncularınızın kanat oyuncularını kapattığı problem yaşamanız çok normal çünkü MDO oyuncularının varsayılan ayarlarda kanatları kapat komutu aktif. Bu komutu merkezi kapa demeniz ara pasları daha yüksek oranda kesmenizi sağlayacaktır.

Bek oyuncuları çok önemli, destekte olabilir köstekte! Defansımızın önemli bir parçası olan beklerinizin çok fazla hücuma çıkmasından rahatsızsanız, bek oyuncunuza geride kal komutunu verebilirsiniz. Beklerin geride kalması benim hafta sonu liginde tercihimdir çünkü rakipler genelde çok yüksek puanlı iyi oyunculardan oluşuyor. Defans oyuncularımın önceliği defans olmalı.

Her oyuncuyu teker teker gözden geçirin ve oyuncuların özelliklerine göre talimat verin. Örneğin 95 koşan bir hücum oyuncusuna arkaya koşu yap demeniz mantıklı ancak 80 koşan bir hedef forvetiniz varsa canınız yanabilir. Kanat oyuncalarının birisini ileride kal derseniz daha etkili kontra ataklar yapabilirsiniz. MOO yani ofansif orta sahanız uzun boylu bir oyuncu değilse ceza sahası dışında bekle komutunu gözden geçirmenizi öneririm.

B) Özel Taktikler

Yüksek kimyalı oyuncular ile oynamanız hayati önem taşıyor. Bazen kullanmanız gereken oyuncuları mevkisini değiştirerek yüksek kimyalar elde edebilirsiniz. Aynı takımdan 3 oyuncunuz var biri sol bek biri stoper diğeride forvet siz forvet oyuncusunu maça başlamadan pozisyon değiştirme kartları ile MDO’ya çekerek hem forvetinizin hemde diğer oyuncularınızın kimyasını maksimuma çekebilirsiniz.

Maça MDO olarak başlayan forvet oyunuzu kendi mevkisine özel taktikler menüsünden maç içinde oyunu durdurmadan geçebilirsiniz. Takım ayarlarından özel taktiklere geldikten sonra ultra defansifte, defansifte, hücumda ve ultra hücumda ki taktiklerinizin ayarlanacağı bölmeden istediğiniz dizilişi ayarlayabilir. Oyun içerisinde kimin nerede oynaya bileceğini oyun tarzınıza göre seçebilirsiniz.

Ben hafta sonu ligine 4-5-1 taktiği ile başlıyorum, oyun içerisinde 4-1-2-1-2 dizişine geçerek çift forvet ile daha çok pozisyon bulabiliyorum. Öne geçtikten sonra ise 4-2-3-1 taktiği ile daha güvenli bir oyun tarzına geçiş yapıyorum. Bunların hepsi kendi ayarlarıma göre takımız defansife çekmem demek 4-2-3-1 geçmem demek oluyor. Takımımı hücuma çektiğim zaman ise 4-1-2-1-2 dizilişine geçiyorum. Her taktiğimde talimatları tekrardan değiştirdiği hatırlatmalıyım.

4- Hedef Belirlerseniz Daha Çok Galibiyet Alırsınız

Hedef belirlemek sana uzun vadeli başarı ve kısa vadeli motivasyon sağlar. Hedefler hayatınızda her alanda en iyi şekilde kazanmaya odaklar, zamanını ve kaynaklarını düzenlemene yardımcı olur. FIFA, Hafta sonu liginde de hedef belirlemek sizi rakiplerinize göre bir adım ileri taşır.

Hafta sonu ligindeki en büyük amacımız daha çok maç kazanarak hem manevi tatmini yakalamak, hemde büyük ödülleri elde etmek. Ne kadar fazla galibiyet alırsak kazanacağımız ödülün miktarı o kadar büyücektir. Girdiğiniz her hafta sonu liginden sonra hedefinize ulaştıysanız bir sonraki hafta hedefinizi bir basamak yukarıya çıkarırsanız sizin için daha iyi olacaktır.

Hafta sonu ligine maçlara başlamadım önce bir hedef belirlemelisiniz. Hedefiniz en kötü senaryoda 11 galibiyet olmalıdır, çünkü 11 galibiyet haftaya tekrardan şansınızı denemeniz için yeterli puanıda ödüllerin yanındada verecek. Asıl hedefiniz ise 14 galibiyet olmalı eğer 14 galibiyet alıyorsanız hiçte fena olmayan ödüller alacaksınız. Fut Champions ödüllerine ulaşmak için buraya için tıklayabilirsiniz.

5- FIFA Hafta Sonu Ligi Tavsiyeleri: Sinirlerine Hakim Ol!

Neredeyse bütün FIFA oyuncularının en büyük problemi aşırı adrenalin ve gereksiz sinir. FIFA’nın maalesef yıllardır devam eden çok sinir bozucu unsurları olduğunu biliyoruz. Dakika 45 ilk yarı bitmek üzere ama sen hiç olmayacak bir gol mü yedin, derin nefes al ve FIFA’nin kurallarından sakin kalanın en büyük avantajlardan birisi olduğunu hatırla.

Oyunda sizin sinirinizi bozacak en büyük etkenlerden birisi ise sonradan giren oyuncuların sahip olduğu momentum o oyunculara ilave dikkat etmelisiniz. Meta oyuncular başınıza bela olacaktır ancak sakin kalarak onların üstesinden gelebilirsiniz.

Araştırmalardan sonra ortaya çıkan bir problem var. Gol yedikten sonra veya galibiyet golünü kaçırdıktan sonra birçok oyuncunun kontrolcüsünü fırlattığı hatta etrafa yumruk attığı ortaya çıkmıştır. Bu durumun oyunculara yarardan çok zarar sağlayacağını unutmamalısınız. Sakin kalarak gücünüzü rakibe sahada gösterin.

6- Ara Vermekte Fayda Var

FIFA Hafta Sonu Ligi Tavsiyeleri yazımızın en önemli bölümlerinden birisi olduğunu söylemeliyim. Hafta sonu liginin uzun bir maraton olduğunu unutmayalım bazen arka arkaya 4 galibiyette alabilirsiniz mağlubiyette alabilirsiniz. Bu konuda mağlubiyet sayınızı kontrol altında tutmanız için küçük bir tavsiyemiz var.

Eğer işler sizin için iyi gitmiyor ve iki maç üst üste kaybettiyseniz bir sonraki maça girmeyin “Ara Verin!”. Hatta mümkünse biraz dolaşın, nefeslenin, yüzünüzü yıkayın veya başka bir şeylerle uğraşın. Oyuna döndüğünüz zaman daha taze bir beyin ile başarı şansınız artacaktır.

7- FIFA Hafta Sonu Ligi Tavsiyeleri: Değişiklik Şart!

FIFA’nın yazılı olmayan kurallarından biriside sonradan giren oyuncunun gol atma olasılığının daha fazla olmasıdır. FUT Champions’ta her maç altın değerinde, bu maçlarda ne isterde geride olun ister önde olun değişiklik yapmalısınız. Yapılan binlerce maçlardan yapılan analizlere göre sonradan giren oyuncunun gol atma şansı daha fazla olduğu biliniyor.

Özellikle geriye düştüğünüz maçlarda değişiklik yaparak hem daha fit bir oyuncu oyuna almış olursunuz, hemde FIFA’nın metalarından birisi olan oyuncu değişiklikliğini yerine getirmiş olursunuz. Maçın berabere bitme olasılığına karşı, bir deşiklik hakkınızı uzatmalara bırakmanızı öneririm.

8- Avantajı Kaybetme

Öne geçtiğiniz maçlarda topu ayağınızda tutmaya çalışın. Boş olan adamlara kısa pas atarak topu kaybetmeyin. Ara pasların rakibe gitme olasılığı daha fazla olduğu için, topun oyuncunuza ulaşacağından emin olmadan ara pas denemeyin.


Genel olarak maç kazanmanız için yapmanız gerekenler bunlar, içeriğimizde bulunan tavsiyeler denenmiş ve karşılığı alınmış tavsiyelerdir. Gerisi size kalmış şimdiden iyi şanslar!

Exit mobile version