FIFA Futbol Oyunu Geliştirmek için Çalışmalara Başladı

FIFA bu konuda epey iddialı açıklamalar yaptı...

FIFA Futbol Oyunu Geliştirmek için Çalışmalara Başladı

Bugün yapılan duyuruyla, FIFA futbol oyunu geliştirmek için çalışmalara başlandığını açıkladı. Doğrudan EA Sports FC rakibi olacak oyun ve dahası ile ilgili söylenenler haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FIFA Serisinin Yeni Adı Resmiyet Kazandı!


Bildiğiniz gibi Electronic Arts, dün yaptığı duyuruyla, kült futbol serisine EA Sports FC adıyla devam edeceğine resmiyet kazandırmıştı. Ayrılık için, isim haklarından dolayı ödenen yüksek miktarda meblağ ve yaratıcı yönden koyulan kısıtlamalar gösteriliyordu. Artık ‘FIFA’ adının anılmayacağı ve beraberinde birçok yeniliği getireceği söylenen bu yeni döneme dair merak edilen detaylar, en erken önümüzdeki yılın Temmuz ayı içerisindeki açıklamalar ile verilecek.

Yaşanan isim değişikliğinin ardından, gözler elbette FIFA cephesine dönmüştü. Otuz yıllık dönemin sona ermesinin ardından, organizasyonun herhangi bir eylemde bulunup bulunmayacağı merak edilir iken, FIFA EA Sports FC için ciddi bir rakip olacak futbol oyunu üzerinde çalışmalara başladığını resmen duyurdu.

FIFA Futbol Oyunu için Kolları Sıvadı

Söylenene göre uluslararası futbol organizasyonu, hem yeni futbol oyunları hem de bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulmasının planladığı simülasyon tarzı oynanışa sahip olmayacak oyunlar üzerinde üçüncü parti geliştiriciler ile çalışıyormuş. FIFA ismini taşıyacak ve EA Sports FC rakibi olacak yeni oyun için net bir çıkış tarihi verilemez iken, 2024 yılında bizlerle olacağı söyleniyor.

FIFA başkanı Gianni Infantion, duyuruya ilişkin olarak yayınlanan bir basın bildirisinde şu sözlere yer vermiş;

“Sizi temin ederim ki FIFA ismini taşıyan otantik ve gerçek oyun, oyuncular ve futbol hayranları için en iyisi olacaktır. FIFA ismi sadece küresel ve orijinaldir. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 ve FIFA 26 ve devamında FIFA ismi kalıcı olacaktır ve sonsuza kadar ve en iyisi olarak kalacaktır.

Etkileşimli oyun ve eSpor sektörü rakipsiz büyüme ve farklılaşma yolunda. FIFA’nın stratejisi de gelecekteki tüm seçeneklerden en iyi şekilde yararlanmak ve oyuncular, hayranlar, üye ilişkileri ve ortaklar için geniş ürün yelpazesini ve fırsatları garanti etmek.”

Sizin de gördüğünüz üzere, FIFA cephesinin Electronic Arts ile olan anlaşmanın bozulmasından dolayı ne denli öfkeli olduğu açıkça görülüyor. Öte yandan, bakalım bu açıklamaların ardından karşımıza nasıl FIFA oyunları çıkacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version