FIFA 22 Oynanış Videosu Yayınlandı

FIFA 22 oynanış videosu, bugün resmi Electronic Arts hesapları üzerinden merak edenlerle paylaşıldı.

FIFA 22 Oynanış Videosu Mpabbe

FIFA 22 oynanış videosu en sonunda yayınlandı. Electronic Arts, merakla beklenen yeni futbol oyununun detaylarını paylaştığı ilk videoyu paylaştı.

Yıllardır her sene çıkmaya devam eden futbol oyunu FIFA, 22 sürümüyle yakın zaman sonra piyasada olacak. EA Sports tarafından geliştirilmeye devam edilen FIFA için bugün yayınlanan videoda ise oynanış görüntülerine yer verildi.

Oynanış videosu, her sene olduğu gibi “devrimsel değişiklik” olarak tanımlandı. Bildiğiniz üzere EA, her sene FIFA oynanışında devrimsel değişiklikler yapıyor. Fakat nasıl oluyorsa oluyor ve bir önceki senenin aynısı oyuncuların karşısına çıkıyor.

Yayınlanan videoda devrimsel olarak nitelenen teknolojisi Hypermotion isimliydi. Yeni nesil konsollarda kullanılacak bu teknolojinin, bütün oynanışı baştan aşağı değiştireceği iddia edildi.


İlginizi Çekebilir: FIFA 22 Fiyatı ve Çıkış Tarihi


FIFA 22 Oynanış Detayları

EA, yayınladığı ilk resmi oynanış videosunda önemli detaylara değindi. Yeni oyunu tamamen değiştireceğini iddia ettiği yeni teknolojilerin detaylarını verdi.  Hemen aşağıda bu teknolojilerin ayrıntılarını bulabilirsiniz.

EA, Hypermotion teknolojisi ile ilk defa 11 v 11 kayıt yaptığını söyledi. Daha önceki oyunlarda, oyuncuların hareketleri bireysel olarak kaydediliyordu. Daha doğrusu, Ronaldo ya da bir başka futbolcu, EA’in tesislerine gidiyor ve futbol oynuyor gibi yapıyordu. Sonrasında EA, bu görüntüleri oyuna yerleştiriyordu.

Bu sene makine öğrenimi ile desteklenen bir kayıt teknolojisi kullanıldı. Böylece gerçek bir maç içerisinde oyuncuların tüm hareketleri kaydedildi. Ardından elde edilen veriler, yapay zekaya emanet edildi. Yapay zeka ise tüm bu verileri işleyerek, gerçekçi hareketlerin nasıl olduğunu anlamlandırdı.

Gerçek profesyonel futbolcularla tüm maçı kaydeden FIFA, buradan yeni animasyonlar elde etti. Videoda söylendiğine göre FIFA 22’de, diğer oyunlarda görmediğimiz animasyonlar olacak. Eklenen yeni animasyonların sayısının ise 4000’i geçtiği dile getiriliyor.

Tactical A.I. adı verilen teknoloji ise oyundaki yapay zekayı iyileştiriyor. Diğer oyunlara göre 6 kat daha fazla kararı işleyebilen yapay zeka, daha gerçekçi pozisyonlar üretiyor.

Özellikle Tactical AI sonrasında, defansif kurguların değişeceği görülebiliyor. Böylece özellikle profesyonel FIFA oyuncuları, bir önceki seneye göre stillerini değiştirmek zorunda kalacaklar.

Yine gerçek futbolcular kullanılacak hazırlanan teknoloji ile ikili mücadeleler değişiyor. Daha iyi ikili mücadele animasyonları geliyor. Özellikle hava topu mücadeleleri daha iyi ve mantıklı hale getiriliyor.

Hypermotion ile kaydedilen görüntüler, ilk dokunuşları da tamamen etkiledi. Artık oyun içindeki karakterler, daha gerçekçi ilk dokunuşlar yapacaklar. Ayrıca toplar da daha gerçekçi hareket edebilir hale getirilecekler.

FIFA 22’de futbolcular, özellikle topsuz alanda daha insansı tepkiler verecekler. Top oyunda değilken kendi aralarında konuşmaları, birbirlerine yön göstermeleri ya da kararlara verdikleri tepkiler daha iyi görünecek.

Kalecilerin animasyonları baştan ele alındı. Artık daha gerçekçi tepkiler ve müdahaleler yapacaklar. Ünlü kalecilerin hareketleri ise oyuna birebir aktarılacak.

11 v 11 maçtan alınan görüntülerle, top daha gerçekçi hareket edecek. Havadan yere düşmesi ya da çim üzerindeki hareketi değişecek.

FIFA 21’de gördüğümüz bir anda hızlanma daha da geliştirilmiş. Artık daha ince kontrollerle futbolcuların anlık hızlanmaları kontrol edilebiliyor.

Maç öncesi ayarlanabilen atak taktikleri geliştirilmiş. Daha önceki taktiklerin yanına başkaları daha eklenmiş. Böylece takımın üzerindeki kontrolünüzü artırabiliyorsunuz.

Maç öncesi görüntülerinde yenilikler yapılmış. Maç başlamadan önce gösterilen görüntüler, gerçek bir maçtan önce görebileceklerinize eşitlenmeye çalışılmış. Ayrıca yeni anlatıcılar oyuna eklenmiş.

Gol sevinçlerine yenileri eklenmiş.

Exit mobile version