FIFA 21 Ultimate Team Başlangıçta Yapılması Gerekenler!

Tekrar başlamaya hazır mısın?

FIFA 21’in çıkışına az bir süre kala Ultimate Team’in içinden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Her yıl olduğu gibi eylül ayının başında oyuncuların ratingleri belli olmaya başladı. Neredeyse bütün FIFA serilerinde olduğu belli başlı oyuncular oyuna damgasını vuracaktır. İşte FIFA 21 Ultimate Team Başlangıçta Yapılması Gerekenler!


İlginizi Çekebilir: FIFA 21 En Hızlı Oyuncular!


FIFA 21 Ultimate Team Başlangıçta Yapılması Gerekenler!

EA Sports‘un en büyük gelir kaynaklarından birisi olan FIFA Ultimate Team için oyuncular her yıl yeni oyuncular ile kadrolarını sıfırdan inşa ediyor. FIFA 21’de de her yıl olduğu gibi paket şansı çok önemli olacaktır ancak bizim bu yazımızda amacımız oyuna başlarken uygun fiyatlara güçlü kadrolar kurmak olacak.

FIFA 21’i ilk açtığımızda Ultimate Team’e girdiğimizde ilk hedefimiz mütevazide olsa bizi zafere ulaştıracak bir kadro olmalı. Geçtiğimiz serilerde Ultimate Team’i oynadıysanız EA size birkaç paket hediye edicektir. Bu paketten çıkanları coine çevirip kadro kurma görevlerini yapmalısınız. Biraz elle tutulur coin kazandıktan sonra kadro mühendisliğine başlayalım.

1-Kadro Mühendisliği

İlk olarak oynarken zevk alacağınız bir diziliş seçmelisiniz. Dizilişinize karar verdikten elinizde olan coine göre bir market araştırması yapın. Oynarken zevk alacağınız bir kadro planlamalısınız. Birden fazla liglerden oluşan bir takım, aynı milletten oyunculardan oluşan bir takım veya aynı ligden oluşan bir takım kurmayı planlayabilirsiniz.

FIFA 21’de iyi olabileceğini düşündüğümüz bazı kadroları sizler için derledik;

 1- Bundesliga Kadrosu

FIFA 21’e başlangıç için ideal bir kadro Bundesliga kadrosu hem geliştirmeye açık, hem de ileride hibrit bir kadroya dönebilme imkanı veren uygun fiyatlı bir kadro. Kadronuz sadece aşağıdaki oyunculardan kurulu olmak zorunda değil bütçenize uygun çözümler üretebilirsiniz. Başlangıçta Premier League  oyuncularının fiyatı yüksek olacağından alternatif liglerin kadrolarını yapmanızı tavsiye ediyorumFIFA 21 Ultimate Team Başlangıçta Yapılması Gerekenler!

2-Premier League Kadrosu

Premier League kadroları başlangıçta diğer liglerden daha yüksek olacaktır ancak kazandığınız coin miktarı ile aşağıdaki oyunculardan bir kadro kurabilirseniz FIFA 21’de çok can yakacağınızın garantisini verebilirim. Tekrardan hatırlatayım aşağıdaki oyunculara bütçenize bağlı olarak değiştirebilirsiniz.

3-Hibrit Kadro

Hibrit kadrolar oyuncuların elini rahatlatan hatta benim için oyunu daha zevkli hale getiren unsurların başında gelir. Aşağıdaki forvet ikilisini oyunun başında almanız çok kolay değil ancak ulaşılmazda değil! Bu kadromuz yukarıdaki kadrolara göre daha maliyetli bir kadro gerekli coini elde ettikten sonra sizi çok eğlenceli hafta ligi bekliyor olabilir.  Hibrit kadrolar elinizdeki satılamaz oyuncuları değerlendirebilmenin en kolay yollarından birisi.

2- Meta Oyuncular Seçmeye Çalışın

FIFA oyunlarının olmazsa olmazı meta oyuncular. Öncelikle meta oyuncu ne demek bu konuya bir ışık tutayım. Meta Oyuncular; Oyunun izin verdiği limitlere tamamen uyum sağlayabilen, oyuncunun sahip olduğu puandan daha fazla yarar sağlayan oyunculara denir. Örneğin FIFA 19’da İbrahimoviç gibi uzun boylu oyuncular daha etkiliyken, FIFA 20’de dribbling özellikleri ön planda ters ayağı iyi olan oyuncular daha etkiliydi. Tabi ki her mevkiinin gereksinimleri değişkenlik gösterebiliyor.

Geçtiğimiz yıllardan meta oyuncular;

Bu yıl oyunun çıkmamış olsa da çoğu oyuncunun ratingi belli olmuş durumda. FIFA 21’de meta oyuncular olmasını beklediğimiz isimlerin bazıları;

Bu oyuncular oyunun başında 20-70K bandında olsa da yavaşça düşecektir. Oyuna başlarken bu oyuncular ile başlamanız sizin lehinize olacaktır. Defans oyuncularının hızının minimum 75 olmasını öneriyorum. Alacağınız oyuncuların ters ayağının yüksek olması oyunu yönlendirirken işinizi kolaylaştıracaktır

3- Talimatlar Ve Özel Taktikler Sizin Dostunuz

FIFA 18’den bu yana gelmiş olan özel taktikler FIFA’da en büyük yardımcımız. Özel taktiklere kadro ayarlarından ulaşabilirsiniz. Peki bu ayarlar ile nasıl ayarlamalısınız, öncelikle size spesifik olarak şunu şunu yap demem saçmalık olur. Sebebi ise herkesin oyun taktiği birbirinden çok farklı olabilir. FIFA 21 henüz piyasaya çıkmış olmasa da bu sistemi değiştirmeyecektir.

A) Talimatlar

Talimatları ayarlamak oyun tarzınızdan aldığınız verimi maksimuma çıkartacaktır. Örneğin 4-2-3-1 taktiğini kullanıyorsanız MDO oyuncularınızın kanat oyuncularını kapattığı problem yaşamanız çok normal çünkü MDO oyuncularının varsayılan ayarlarda kanatları kapat komutu aktif. Bu komutu merkezi kapa demeniz ara pasları daha yüksek oranda kesmenizi sağlayacaktır.

Bek oyuncuları çok önemli, destekte olabilir köstekte! Defansımızın önemli bir parçası olan beklerinizin çok fazla hücuma çıkmasından rahatsızsanız, bek oyuncunuza geride kal komutunu verebilirsiniz. Beklerin geride kalması benim hafta sonu liginde tercihimdir çünkü rakipler genelde çok yüksek puanlı iyi oyunculardan oluşuyor. Defans oyuncularımın önceliği defans olmalı.

Her oyuncuyu teker teker gözden geçirin ve oyuncuların özelliklerine göre talimat verin. Örneğin 95 koşan bir hücum oyuncusuna arkaya koşu yap demeniz mantıklı ancak 80 koşan bir hedef forvetiniz varsa canınız yanabilir. Kanat oyuncalarının birisini ileride kal derseniz daha etkili kontra ataklar yapabilirsiniz. MOO yani ofansif orta sahanız uzun boylu bir oyuncu değilse ceza sahası dışında bekle komutunu gözden geçirmenizi öneririm.

B) Özel Taktikler

Yüksek kimyalı oyuncular ile oynamanız hayati önem taşıyor. Bazen kullanmanız gereken oyuncuları mevkisini değiştirerek yüksek kimyalar elde edebilirsiniz. Aynı takımdan 3 oyuncunuz var biri sol bek biri stoper diğeride forvet siz forvet oyuncusunu maça başlamadan pozisyon değiştirme kartları ile MDO’ya çekerek hem forvetinizin hemde diğer oyuncularınızın kimyasını maksimuma çekebilirsiniz.

Maça MDO olarak başlayan forvet oyunuzu kendi mevkisine özel taktikler menüsünden maç içinde oyunu durdurmadan geçebilirsiniz. Takım ayarlarından özel taktiklere geldikten sonra ultra defansifte, defansifte, hücumda ve ultra hücumda ki taktiklerinizin ayarlanacağı bölmeden istediğiniz dizilişi ayarlayabilir. Oyun içerisinde kimin nerede oynaya bileceğini oyun tarzınıza göre seçebilirsiniz.

Ben hafta sonu ligine 4-5-1 taktiği ile başlıyorum, oyun içerisinde 4-1-2-1-2 dizişine geçerek çift forvet ile daha çok pozisyon bulabiliyorum. Öne geçtikten sonra ise 4-2-3-1 taktiği ile daha güvenli bir oyun tarzına geçiş yapıyorum. Bunların hepsi kendi ayarlarıma göre takımız defansife çekmem demek 4-2-3-1 geçmem demek oluyor. Takımımı hücuma çektiğim zaman ise 4-1-2-1-2 dizilişine geçiyorum. Her taktiğimde talimatları tekrardan değiştirdiği hatırlatmalıyım.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? FIFA 21 için heyecanlı mısınız? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version