FIFA 20 Ultimate Team Coin Kasma Taktikleri

Messi, Ronaldo hatta Gullit Artık Hayal Değil!

EA Sports‘un en büyük gelir kaynaklarından birisi olan FIFA Ultimate Team için oyuncuların en çok üzerine düşündüğü konulardan birisi jeton kasma yöntemleridir. Bugün sizlere yıllarca oynayarak öğrendiğimiz FIFA 20 Ultimate Team coin kasma taktikleri sizler ile paylaşacağız.

FIFA 20 Ultimate Team coin kasma tekniklerinin birçok yöntemleri vardır, bunlar; maç yapmak, kadro kurma görevleri, market içerisinden oyuncu alıp satmak ve paket açmak bunlardan sadece bir kaçı.

Bugün sizler ile ilk başlarda temel olan yöntemlerden daha zor yöntemlere doğru bir yol alacağız. Haydi başlayalım!

FIFA 20 Ultimate Team coin kasma işinde nelere dikkat etmeliyiz?

1- Rivals ve Squad Battle

Her FIFA Ultimate Team oyuncusunun ilk amacı iyi bir kadro oluşturup maç kazanmaktır ancak yaptığımız maçların ödülü sadece maç sonu verilen jeton ile kalmamalı o yüzden Rivals ve Squad Battle ödüllerini takip etmek çok önemli.

Önce Rivals‘tan başlayalım: Haftalık olarak puanlar kazanarak o puanlara karşılık gelen ödül seviyesini takip etmeliyiz çünkü oyuncu topluluğunun elde ettiği seviyelere göre hangi yüzdelik bölümde olduğumuza bağlı ödüllerimizin seviyesi değişiyor.

Rıvals‘ta iyi ödüller istiyorsanız haftalık hedefiniz en Rank 3 seviyesine ulaşmak. Rank 3 seviyesine ulaşmak çok zor değil 3-4 galibiyet bile yeterli olabiliyor. Rank 2 için ise ortalama olarak 12-15 galibiyete ulamanız yeterli oluyor. Altın 1’de ise en az 20 galibiyet yapmanız lazım tabi ödülüde ona göre büyüyor.

Her perşembe sabah 10’da FIFA size rivals ödüllerini seçme fırsatını veriyor. Ödülü aldıktan sonra haftalık puanınızın sıfırlandığını hatırlatmakta fayda var. Gelelim ödüllere, üç farklı türde ödül tipi var bunlar;

Örnek; Division 5, Rank 2 Ödülleri

  1. Jeton:  44.000 Jeton ve 130 FUT Champions Puanı
  2. Satılabilir Paketler: Mega Paket, Nadir Oyuncu Paketi ve 130 FUT Champions Puanı
  3. Satılamaz Paketler: Mega Paket (x2), Nadir Oyuncu Paketi (x2) ve 130 FUT Champions Puanı

Bütün Rivals ödülleri için buraya tıklayabilirsiniz.


Benzer İçerik: PlayStation 5 mi Xbox Series X mi? (Anket) 


Hangi ödülü Seçmeliyiz?

Aslında burada bir sonra ki atacağımız adıma göre haraket etmelisiniz. 1. ödülü alacak isek nakit jeton ile anlatacağımız taktiklere odaklanmalısınız. 3. ödülü seçecekseniz ise kadro kurma görevleri ile FIFA 20 Ultimate Team coin kasma taktiğine odaklanmalısınız. 2. ödül yani satılabilir paketleri ise pek fazla tavsiye etmiyoruz. Tavsiye etmemizin en büyük sebebi verdiği oyuncu sayısının az olması ve klüpteki oyuncu sayısının fazla olması hayati önem taşıyor.

Gelelim Squad Battle‘da neler yapmamız gerekiyor. Burada parola maç yapmak hedef olarak ulaşmanız gereken seviye en az Altın 1 olmasını tavsiye ediyoruz. Burada ise ödülü seçmiyoruz gelebildiğimiz seviyede ki ödüller haftalık olarak bizlerin oluyor.

Bütün Squad Battle ödülleri için buraya tıklayabilirsiniz.

2- Kadro Kurma Görevleri

Öncelikle temel olarak Kadro Kurma Görevleri (Squad Building Challenges) nedir ondan bahsetelim. KKG’leri klübümüz olan oyuncular ile oluşturduğumuz kadroları istenilen şartları göre oyuna verdikten sonra karşılığında paket veya oyuncu aldığımız görevlerdir.

fifa 20 ultimate team coin kasma kadro kurma görevleri

Kadro Kurma Görevlerini sizlerin sürekli biçimde jeton kasabileceğiniz bir maden olarak görmelisiniz. Anlık olarak gelen KKG’leri takip edebilir oradan 5-10K maliyet ile 35-50K’lık paketleri alabilirsiniz. Başlangıç olarak yapmanız gereken görevler var ilk olarak Kadro Kurma Görevlerinde olan Temel görevleri yapmanızı tavsiye ediyorum. Yukarıda ki görselde olan yapılmış olan görevleri yapmanız size bir gelir sağlayacaktır.

Temel Kadro Kurma Görevleri tam çözümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Gelişmiş Kadro Kurma Görevleri Zorluk Derceleri;

Temel Kadro Kurma Görevlerini bitirdikten sonra ise başlamanız gereken görevler ise Gelişmiş bölümünde ki görevler. Burada biraz daha zor görevler sizleri bekliyor olacak ancak verdiği ödüller sizlere mutlaka jeton kazandıracaktır. Burada sizi dört adet görev bekliyor olacak öncelikle başlamanızı tavsiye ettiğimiz görevler ya Karma Ligler ya Karma Uyruklar sebebi ise bunların maliyetine göre çok daha iyi paketler vermesi.

Karma Uyruklar

Karma Uyrukların içerisinden tavsiyede edebileceğim bir sıralama mevcut. İlk olarak 45K  değerinde ki Üst Düzey Altın Oyuncu paketi ortalama 6-7K’lık oyuncu karşılığında alabileceğiniz ‘Seçkin Sekiz’ görevini yapmanız daha avantajlı. ‘Seçkin Sekiz’ görevinin tam çözümüne buradan ulaşabilirsiniz.

İkinci olarak başlamanızı tavsiye edebileceğimiz görev ise ‘Dünya Çapında’ bu görev 50K’lık Nadir Altın Oyuncu paketi veriyor görevin maliyeti ise sadece 11K. ‘Dünya Çapında’ görevinin tam çözümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Geriye kalan iki görev daha kolay görevler verdiği paket değerleri ise aşağı yukarı benzer değerlerde. ‘En İyi Altılı’ görevinin tam çözümüne buradan ulaşabilirsiniz. ‘Son Dörtlü’ görevinin tam çözümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Karma Uyruklar görevlerini içerisinde ki dört görevide bitirdikten sonra bizlere güzel bir paket daha verecek. Bu verdiği paketin market değer ise 55K, Nadir Mega Paket içeriği adeta göz dolduruyor 30 Altın 30 Nadir Parça. Bu paketide açtıktan sonra diğer göreve geçebiliriz. Şansınız bol olsun!

NOT: Paketten çıkan oyuncular sadakat puanı olarak adlandırılan ilave +1 kimya puanına sahip olurlar. Paketten çıkan oyuncuları saklayarak daha kolay bir şekilde Kadro Kurma Görevlerini yapabilirisiniz. Bazı kadro kurma görevlerinde en az bir maksimum 11 olmak üzere sadakat puanı ile gelen kimya isteyebilir.

Sadakat puanı kazanmak için bir yol daha var o yol ise çoğu zaman yapmak zorunda kaldığımız 10 maç taktiğidir. Klübünüzde bulunan marketten aldığınınız bir oyuncu ile 10 maça çıkmanız durumunda sadakat puanı kazanarak. Hem takımınıza daha iyi uyum sağlayabilir hemde Kadro Kurma Görevlerini yapmanızı sağlayabilirsiniz.

Karma Ligler

Karma Liglerin görevinin çok önemli bir püf noktası var. Karma Ligler görevinin dördüncü olan ‘İlk 11’ görevi için kimyasını tutturabilmemiz için sadakat puanı istediğini hatırlatmamız çok önemli. Sizlere tavsiyemiz ‘ilk 11’ görevini sona bırakmak sebebi ise 10 adet maça girip çıkmak ile uğraşmanızı istemiyoruz. Bizim bulduğumuz Arjantinli oyuncular ile yapılan bir yöntem var bu yöntem ile yöntem içerisinde bulunan bir Arjantinli oyuncuyu paketten çıkarttıysanız işliyor.

Turuncu Levye Özel;

‘İlk 11’ Görevi Yöntemi: Aşağıda ki kadrodan herhangi bir oyuncuyu paketten çıkması durumunda görevin içerisinde kullanmak. Paketten gelen oyuncu +1 kimyaya sahip olacağı için bu görevi 10 defa girip çıkmak zorunda kalmadan yapmış olacaksınız. Bu görevin en güzel yanı ise paketi 50K değerindeki Nadir Oyuncu Paketi ortalama olarak 14-16K ya almış oluyorsunuz.

Karma Ligler Kadro Kurma Görevlerinin içerisinde ki görevler için bir sıralama yapmamız büyük bir avantaj sağlamıyor. Karma Ligler görevlerinin tam çözümlerine buradan ulaşabilirisiniz.

Karma Ligler görevlerini içerisinde ki dört görevide bitirdikten sonra Karma Uyruklarda olduğu gibi bizlere güzel bir paket daha verecek. Bu verdiği paketin market değer ise 55K, Nadir Mega Paket içeriği adeta göz dolduruyor 30 Altın 30 Nadir Parça. Bu paketide açtıktan sonra diğer göreve geçebiliriz.

Lig ve Uyruk Karması

Bu görev içerisinde ki görevler içerisinde ki 3 görev standart olarak yapılabiliyor ancak dördüncü yani son görev ‘Puzzle Ustası’ bütün takıma sadakat puanı istiyor yani bu görevi tamamlamak için bu görev için  yaptığınız kadro ile 10 defa herhangi bir maça girip çıkmanız gerekiyor.

Lig ve Uyruk Karması görevinin tüm görevlerinin çözümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Milli Gurur

Bu kadro kurma görevini ise elinizde belli bir miktar nakit jeton olduktan sonra yapmanızı tavsiye ediyoruz paketler güzel olsada istenilen kadroların maliyetleri çok yüksek. Bu görevi daha uyguna getirmek için Rivals ödüllerinden seçtiğiniz satılamaz olan ödüllerden gelen oyuncuları kullanmanızı tavsiyede ederiz.

Milli Gurur görevinin tüm görevlerinin çözümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Hangi Paketler Olan Kadro Kurma Görevleri Yapılmalı?

Bu sorunun cevabı aslında maliyet paket oranı ile paralel. Örneğin bir paketin markette ki değeri 25K o paketi aldığımız görevin maliyeti 12.5K’yı geçmemeli. Görevin maliyeti en az yarı yarıya ucuz olmalı ki verdiğimiz oyuncuların karşılığında zarar yapma olasılığımız en aza insin.

Tavsiye Ettiğimiz Paketler İse Şunlar;

Kadro Kurma Görevleri içerisinde ‘Oyuncular’ bölümünde her ligin Kadro Kurma Görevi mevcut orada ki görevlerden yukarıda ki paketleri yapmanız. Size jeton kazandıracaktır. Örnek olarak verebileceğimiz takımlar ise Dortmund, RB Leipzig, Roma gibi takımların verdiği paketler sizlere ilave jeton kazandıracaktır.

Kadro Kurma Görevleri hakkında dikkat edilmesi gerekenler;

3- Oyuncu Ticareti

FIFA 20 Ultimate Team coin kasma taktikleri denilince ilk akıllara gelen taktik oyuncu ticaretidir. Bu konu hakkında çok fazla bilgi kirliliği olduğunu söylememiz lazım. Oyuncu ticareti ile jeton kasmak bir yandan kolay bir yandan ise zor bir süreçtir.

Oyuncu ticaretininde bir kaç farklı metodu var bunlar;

  1. Gelecek Kadro Kurma Görevlerine göre oyuncu stoklamak.
  2. Marketi takip ederek anlık yükselen oyuncular ile ticaret.
  3. ‘Tembel Müşteri’ (Lazy Buyer) metodu.
  4. Snipe Metodu yani markette ki oyuncuları markete düştüğü an almak.
  5. Kadro Kurma Görevleri’nin metasına uygun oyuncuları fiyat düşükken stoklamak.
  6. Teklif ile uyguna oyuncu veya malzeme almak.
  7. Dinamik kartlara yatırım yapmak.

1- Gelecek Kadro Kurma Görevlerine Göre Oyuncu Stoklamak;

Market kullanarak jeton kasacaksak yapacağımız en önemli şeylerden birisi gelecek görevlere göre oyuncu stoklamak. Bu metod elinizde ki jeton miktarını 2-3 katlama fırsatı verebiliyor. En basit olarak yapmanız gereken her perşembe saat 21.00’de gelen ‘Büyük Karşılaşmalar’ görevine uygun oyuncu biriktirmek.

Örnek olarak gelecek hafta Real Madrid – Barcelona maçı var bu karşılaşmanın ‘Büyük Karşılaşmalar’ görevine gelme ihtimali çok yüksek. Bu görevdeki en değerli paketi verecek maçlara odaklanmanız daha önemli. Örnek olarak Barcelona’lı oyuncuları görev gelmeden 2K’ya alıyorsak görev geldikten sonra 4K’ya satarsanız %100 seviyesinde bir kar yapmış olursunuz.

2- Marketi Takip Ederek Anlık Yükselen Oyuncular İle Ticaret;

Ultimate Team marketi çok değişken parametrelere sahip. Gün içerinde bile aynı oyucunun değeri 5 katına çıktıktan sonra minimum fiyatına düşebiliyor. Örnek vermek gerekirse bir oyuncu sabah saatlerinde 700 jetona satılabilirken öğlen saatlerinde 2-3K hatta nadirde olsa 4-5K gibi fiyatlara çıkabiliyor. Bu metod çok verimli bir metod olmasada klübümüzde ki oyuncuları yüksek fiyattan satabilmemizi sağlıyor.

3- ‘Tembel Müşteri’ (Lazy Buyer) Metodu;

Bu metod biraz sabır gerektirsede ilave bir ek gelir getirebilen bir metod. Bu metodu adındanda anlayabileceğimiz üzere markette ki en ucuz oyuncuyu değil fiyat gözetmeksizin karşısına çıkan ilk oyuncu alacak kişiye yönelik bir metod. Uygulamak ise çok zor olduğu söylenemez.

İlk olarak yapmamız gereken bir oyuncu belirlemek. Belirlediğiniz oyuncu 5 büyük ligten 83 rating üstü olmasını tavsiye ediyorum. Alacağınız oyuncudan 15-20 adet alın daha sonra aldığınız fiyattan 4-5K yukarı markete koyacaksınız. Saat başı bu markete tekrardan listedikten sonra oyuncuların teker teker satılmaya başladığını fark edeceksiniz.

4- Snipe Metodu;

Snipe Metodu yani markette ki oyuncuları markete düştüğü an almak. Bu yöntem için markette ki filtreleri iyi bir biçimde ayarladıktan sonra hızlı bir biçimde markete düşen oyuncuyu almanız gerekiyor. Tavsiye olarak verebileceğimiz oyuncu kriterleri ise 15K-75K arasıda olan bir oyuncu seçmeniz daha avantajlı olacaktır.

Metodu uygulama sırasında yapanız gerekenler ise basit seçtiğiniz oyuncunun ortalama fiyatını bakın daha sonra ise hemen al bölümünde ki fiyatı ortalama fiyattan 3K düşürün. İlk başlarda oyuncu bulunamasada sürekli arama yaparak markete düşen oyuncuyu almalısınız. Daha sonra oyuncuyu aldığınız oyuncuyu ortalama fiyata koyarak kar yapabilirsiniz.

5- Kadro Kurma Görevleri’nin Metasına Uygun Oyuncuları Fiyat Düşükken Stoklamak;

FIFA 20 Ultimate Team coin kasma ipuçlarımız devam ediyor. Öncelikle Kadro Kurma Görevleri’nin metasına uygun oyuncu nedir, buradan başlayalım. Görevlere uygun meta oyuncularınının belirli kriterleri var bunlar; oyuncuların ülkeleri, ligleri, takımları ve mevkileri.

Örnek olarak Fransa ligi Ligue 1’den bir meta oyuncusu stoklayacaksanız o ülkenin büyük takımlarından (Lyon, PSG, Marsilya vb) Fransız sol sağ bek, sol sağ kanat ve sol sağ orta sahalara odaklanmanız gerek. Fransa ile birlikte İtalya, İngiltere, İspanya, ve Hollanda ligi odaklanmanız gereken ligler. Hangi lige odaklanıcaksınız o ligin yerlisi olan futbolcuların fiyatı daha fazla yükselebiliyor.

Satış bölümüne gelelim. Örneğin İtalya liginden italyan bir sağ kanat toplanıdınız 800 Jetondan 100 tane aldınız. Transfer listesine bu oyuncuyu en az 2 katı fiyattan saat başı listeleyin. Yeni bir Kadro kurma Görevi geldiği zaman stokladığınız oyuncunun fiyatını marketten takip edin. 800 Jetona aldığınız oyuncu 2-3K ya yükselebilir böyle bir durumda yaptığınız yatırımın 2-3 katı bir kar elde etmiş olabilirsiniz.

Tavsiye Oyuncular;

6- Teklif İle Uyguna Oyuncu Veya Malzeme Almak;

Birçok oyuncu alacağı oyuncuyu hemen al yöntemi ile almakta ancak teklif ile alacağınız oyuncuyu çok daha uyguna alabiliyorsunuz. Örneğin 1.5K değerinde nadir altın bir oyuncu belirleyin daha sonra markette o oyuncuyu aratırken minimum teklif filtresini 650 jetona maksimum arama filtresini ise 750 jetona ayarladıktan sonra oyuncuyu aratın.

Arama sonuçlarında çıkan oyunculara minimum teklifi verin 50 tane tekliften en az 7-8’i size kalacaktır. Bunu sürekli biçimde tekrarlayarak belirgin biçimde kar yaptığınızı fark edeceksiniz.

7-Dinamik kartlara yatırım yapmak;

EA Sports FIFA 20’de bir çok dinamik oyuncu kartını oyuna entegre etti. Biraz bu dinamik oyuncu kartlarınının özelliklerinden bahsedelim, futbol dünyasında ki performanslarına göre oyun içi ratingleri artabilen kartlara dinamik kartlar deniyor.

Bu oyuncuların gerçek hayattaki performansına göre yükselme ihtimalini göz önünde bulundurarak yatırım yapabilirsiniz. Örneğin Mauro Icardi’nın ‘Dikkat Çekenler’ (Ones To Watch) kartından 35K’dan 10 tane aldınız, maç sırasında Icardi 3 gol attı ve yükseliceği kesin gibi o özellikle maç sırasında 35K’ya aldığınız oyuncu 90-100K’lara kadar çıkabiliyor.

Yukarıda anlattığımız oyuncuların yükselme ihtimalleri sadece ‘Dikkat Çekenler’ (Ones To Watch) Kartlarında değil Göz Önündekiler’ (Headliners) ve ‘Finale Gidenler’ (Road To The Finals) kartları dinamik olarak artıyor. Göz Önündekiler (Headliners) kartları yükselmesi için o oyuncunun takımının 4 maç üst üste kazanması gerekiyor. Finale Gidenler (Road To The Finals) kartlarının yükselmesi için Şampiyonlar Liginde o oyuncun kartının olduğu turdan bir üst tura geçmesi gerekiyor.

Yukarıda yazan şartlar gerçekleşme ihtimali varsa bu oyuncuların market içinde ki değeri artıcaktır. Bu fırsatları iyi takip ederek büyük karlar yapmak mümkün.

Genel olarak Jeton kasmak için yapmanız gerekenler bunlar, içeriğimizde bulunan metodlar denenmiş karşılığı alınmış metodlardır. Gerisi size kalmış şimdiden iyi şanslar!

 

 

Exit mobile version