Far Cry Serisi Tam Gaz Devam: İki Yeni Oyun Geliyor

Project Blackbird ve Maverick geliyor!

Şu an için Far Cry serisi ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmamış olsa da, Ubisoft firmasının geri planda çalışmalar yaptığına dair sızıntılar yaşandı. Tom Henderson, iki oyunun geliştirilme aşamasında olduğunu söylüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Project Q, İptal Edilen Ubisoft Oyunlarına Katıldı


Far Cry hiç şüphesiz ki Ubisoft firmasının elindeki en önemli markalardan birisi. 2004 yılında çıkan ilk oyun, Ubisoft yayıncılığında Crytek tarafından geliştirilmişti. Sonrasında bütünüyle Fransız yayıncının bünyesine geçen marka, birçok platformda boy göstermiş ve bizi farklı karakterler ile aksiyonun eksik olmadığı birbirinden tehlikeli maceralara çıkartmıştı.

2021 yılında çıkan ve hayali Yara ülkesinde bir diktatörü devirmeye çalıştığımız Far Cry 6, şimdilik serinin güncel oyunu oluyor. Henüz Ubisoft seri için sırada neyin olduğuna dair bir açıklama yapmamış olsa, görünüşe göre biri ana senaryo odaklı ve diğeri de çok oyunculu iki oyun üzerinde çalışılıyor.

MRcnCsR5kWfp8T6rCagnXh-1200-80

Far Cry Serisi İçin İki Yeni Oyun Daha Geliştiriliyor

Insider Gaming sitesi üzerinden paylaşımda bulunan Tom Henderson, Toronto stüdyo çatısı altında geliştirilmekte olan Project Blackbird kod adlı tek oyunculu ve Project Maverick kod adlı çok oyunculu oyunların esasen bir bütün olarak planlanmış olduğunu söylüyor. Ne var ki Far Cry üreticisi Dan Hay Blizzard Entertainment şirketinde genel müdürlük pozisyonu için Ubisoft ile yollarını ayırdıktan sonra, tek ve çok oyunculu olmak üzere ikiye ayırmaya karar vermişler.

Yazısında Project Maverick hakkındaki detayları aktaran Henderson, kalıcı ölüm ve sırt çantası sistemi, kontratlar ve daha pek çok özellik ile Escape From Tarkov tarzı bir yapıda olacağı söyleniyor. Ziyaret edeceğimiz mekanların arasında Alaska vahşi doğasının da olacağı belirtilmiş. Aynı zamanda Project Blackbird oyunun senaryosu da Alaska dolaylarına geçebilirmiş. Ufak bir hatırlatma yapmak gerekirse, Ubisoft geçmişte Birleşik Devletler’in bu eyaletinde geçen bir Far Cry için ne düşünecekleri sorulmuştu.

Şimdilik Tom Henderson tarafından aktarılan bilgileri söylenti olarak bir kenarda tutuyor. Kendisi her ne kadar sonradan teyit edilmiş pek çok bilgiyi önceden sızdırması ile itibar kazanmış olsa da, kapıyı her daim açık bırakmakta fayda var. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version