Far Cry 7 Çevrimiçi Odaklı Bir Oyun Olabilir

Battle Royale türünde bir Far Cry 7 ister misiniz?

Far Cry 7 Çevrimiçi Odaklı Bir Oyun Olabilir

Far Cry 7 çevrimiçi odaklı bir oyun olarak karşımıza çıkacakmış gibi görünüyor. Yapılan yeni açıklama ve yayınlanan yeni video, serinin büyük bir değişim içerisinde olduğuna işaret ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 İnceleme


Far Cry, hiç şüphesiz Ubisoft firmasının elindeki en önemli markalardan birisi. Bildiğiniz gibi 2020 yılının sonlarına doğru duyurulmuş olan Far Cry 6, 7 Ekim 2021 Perşembe günü PC (Epic Games Store ve Ubisoft Connect), PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One ve Xbox Series platformlarında satışa sunulmuştu.

Yara topraklarında hüküm süren bir diktatörü devirip de ülkeyi özgürlüğüne kavuşturmak için gerilla savaşına katıldığımız oyun, önceki Far Cry’lara göre pek bir farkın olmaması yüzünden eleştiriler almıştı. Bununla birlikte, tahmin edebileceğiniz üzere serinin bir önceki oyunu da şimdiden merak edilmeye başlandı. Malumunuz Far Cry Primal sonrasında, çıkan Far Cry 5 ve Far Cry: New Dawn ile oynanışta birtakım yenilikler gündeme gelmiş ve altıncı oyunla da devam etmişti.

Far Cry 7 Çevrimiçi Odaklı Bir Oyun Mu Olacak?

Peki Ubisoft nasıl bir Far Cry 7 ile karşımıza çıkacak? Axios Gaming tarafından ortaya atılan iddiaya göre, yeni oyun çevrimiçi odaklı bir yapıda karşımıza çıkabilir. Sitenin ünlü isimlerinden Stephen Totilo tarafından ortaya atılan rapora göre Ubisoft, serinin geleceği için değişiklik planları yapıyor. Bu bağlamda da çevrimiçi odaklı bir yapı üzerinde duruluyor.

Bu raporu destekleyen bilgi ise Haziran ayında Jason Schreier tarafından Triple Click Podcast yayınında dile getirilmişti. Öyle ki yedinci oyunun köklü bir değişime uğrayacağı ve tamamıyla başka bir yöne sapacağı söylenmişti. Birkaç ay aralıkla farklı isimlerden ortak görüşlerin karşımıza çıkması, köklü değişikliğin ihtimalini bir hayli yukarılara doğru taşıyor diyebiliriz. Ne var ki şimdilik resmi bir açıklama söz konusu değil.

Öte yandan, yakın bir zaman önce JorRaptor isimli bir Youtube kullanıcısı kanalı üzerinden enteresan bir video yayınladı. Kendisi Far Cry serisi ile yakından ilgili olup, gizli saklı şeyleri bulmayı seviyor. Yeni videosunda ise, oyunun etrafındaki QR kodlarını toplayarak bir içerik hazırlamış.

Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz videonun bir hayli ilginç olduğunu söyleyelim. Bir noktada, sağ üst köşesinde Sky Temple yazılı bir harita görüyoruz. Bu haritanın Far Cry 4 oyununa ait olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca pek çok oyuncunun ölümünü ima eden birden fazla ölüm amblemi de görülebiliyor. Diğer bir deyişle, Battle Royale için bir sonraki duran Far Cry serisi olabilir. Tabii ki bunu zaman ve yapılan açıklamalar gösterecek. Bizler ise gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version