Far Cry 6 İnceleme

Gerilla ruhunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz!

Far Cry serisi, orijinalinin 2004’te PC’de piyasaya sürülmesinden bu yana 17 yıl içinde çok fazla değişime uğradı. Her şey, Far Cry 2’nin genetik olarak tasarlanmış insan – canavarlarını terk etme seçimiyle başladı. Far Cy 3 ise hemen hemen her oyuncu tarafından serinin en sevilen oyunu oldu. Ubisoft bu formülü bozmamak adına 4 ve 5 için de üçüncü oyunda izlediği yolu takip etti. Peki ya 6? Bayatlamaya başlayan bu formül altıncı oyunda da bizlerin önüne servis ediliyor mu? Far Cry 6 sizlere fazlasıyla ”nostaljik” anlar yaşatacak ancak aynı zamanda bazı şeyleri sarsmak için de büyük değişiklikleri beraberinde gerektiriyor. Tüm detaylarıyla Far Cry 6 inceleme yazımız ile karşınızdayız!


İlginizi Çekebilir: Watch Dogs: Legion İnceleme


Far Cry 6 İnceleme

Zamanda donup kalmış tropikal cennet Yara’ya hoş geldiniz. Far Cry 6, oyuncuları günümüz gerilla devriminin adrenalin dolu dünyasına sürüklüyor. Devrime katılın ve Hollywood yıldızları Giancarlo Esposito (The Mandalorian, Breaking Bad) ve Anthony Gonzalez (Coco) tarafından hayata geçirilen diktatör Antón Castillo ile genç oğlu Diego’nun baskıcı rejimine karşı mücadele edin. Dani Rojas rolünü oynarken, kendinizi bir gerilla devrimine dönüşen bir askeri yolculuğa kaptırın. Antón’un ordusuna karşı olasılıkları eşitlemek ve zorba rejimi yerle bir edecek devrimci bir hareketi ateşlemek için benzersiz ve şaşırtıcı yeni silahları, araçları ve hayvan dostlarını kullanarak Resolver felsefesini benimsemeniz gerekecek.

Far Cry 6 İnceleme

Far Cry’ın temel direkleri – egzotik yerler, manyak kötü adamlar ve ağır doz çılgın şiddet – hepsi hala yerini koruyor merak etmeyin. Yara’nın devasa haritası kesinlikle keşfedilmeye değer bir yapıya sahip. Modern grafiklerin ek avantajlarıyla tropik bir ortama geri dönmek harika olsa da, aslında en çok beni heyecanlandıran kısımlar şehir merkezleriydi. Ne de olsa, FC5’teki kırsal bir ana caddenin bir şeridi ve 4’teki birkaç köyün dışında, Yara’nın başkenti gibi bütün bir modern şehri bir yana, Far Cry oyununda hiç düzgün bir kasaba görmedik bu zamana kadar. Hazine avı ve Fangs for Hire (savaşta/keşifte yardımcı olabilecek çağrılabilir hayvan yoldaşları) gibi daha yakın tarihli diğer özellikler de şimdi Amigos olarak adlandırılıyor.

Hiçbir Gerilla Bunu Tek Başına Yapmamalı

Tekerlekli sandalyeye bağlı Chorizo’nun ne kadar sevimli bir yoldaş olduğunu inkar edemesem de, şimdiye kadarki favorim Chicharrón oldu. Bu çılgın horozun hemen hemen her şeye karşı saldırgan bir tavır sergilemesini izlemek beni fazlasıyla eğlendirdi. İncelemenin ilerleyen kısımlarında bu sevimli dostlarımıza özel bir yer ayıracağım merak etmeyin. 2004’teki orijinal Far Cry’den beri görmediğimiz, tamamen sesli üçüncü şahıs ara sahnelerine kayda değer geçişin yanı sıra, Far Cry formülündeki en büyük değişiklik muhtemelen karakter ilerlemesinin nasıl işlediği oluşu.

Far Cry 3’ten bu yana, RPG tarzı beceri ağaçlarında yeni avantajların ve yeteneklerin kilidini açmak için XP kazanırdık – ama artık sistem bu şekilde işlemiyor. Karakter ilerlemenizin neredeyse tamamı silahlarınıza ve teçhizatınıza bağlı. Ekstra seviye puanı için ana ve yan görevleri tamamlamalı, karakolları ve kontrol noktalarını temizlemelisiniz. Bununla birlikte, farklı yeteneklerin kilidini açmak için beceri puanları kazanmak yerine, direniş ordusunun sığınaklarını yükseltmelisiniz, bu da size yeni silahlara ve daha sonra tercih ettiğiniz oyun tarzına uyacak şekilde özelleştirilebilecek veya belirli bir zorlukla karşılaşacak öğelere erişmenizi sağlayacak.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 Sistem Gereksinimleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı


Susturucular, namlu çıkışları vb. gibi temel silah eklentileri yeni oyunda yerini koruyor. Resolver silahlarının ve Supremos’un (sırasıyla fragmanlarda görmüş olabileceğiniz daha çılgın silahlar ve gadget sırt çantaları) kilidini açmaya ve yükseltmeye başladığınızda, Far Cry 6’nın ekipmanıyla ne kadar esnek olmaya çalıştığını görmeye başlayacaksınız. Eskiden yetenek ağacı avantajları olan pek çok şey, artık belirli düşmanlara karşı size hasar bonusu veren eldivenler veya araba kullanırken aracınızı otomatik olarak tamir etmenize izin veren pantolonlar gibi zırh ve giyim eşyalarıyla yer değiştirmiş durumda.

Bir Ordunun Gücü

Bu “doğru iş için doğru araç” mantığı Far Cry 6’ya güzel yedirilmiş. Oyunda kilidini açacağınız en önemli silah modları, farklı cephane türleri olacaktır. Çünkü karşılaşacağınız hemen hemen her düşmanın farklı savunma sistemleri var. Özellikle zırhlı düşmanlara karşı zırh delici mermileri kullanmanızı öneririm. Bu oyun deneyiminizi baltalamamanızı sağlayacaktır. Gizliliğe önem veren bir oyuncuysanız bu konuda endişelenmenize gerek yok.

Hemen hemen her düşmanı arkadan tek bir tuşla uğraşmadan indirebilirsiniz. Zırhlı düşmanlar, örneğin AP mermileri gerektirirken, yumuşak hedefli mermiler en iyi şekilde temel piyadelerde işe yarıyor. Patlayıcı veya zehirli mermi gibi başka çeşitler de oyunda yer almakta, bu da daha sonra bazı ilginç taktiksel kararlar alınmasını sağlayacaktır. Kısacası doğru planlama hayat kurtarır sevgili Turuncu Levye takipçileri. Açık olmak gerekirse, Far Cry 6’daki düşmanlar New Dawn’daki kadar aptal değil. Yer yer düşmanların beni zorladığı anlar oldu. Yapay zeka yeni oyunun getirdiği yeniliklerden biri olarak tanımlanabilir.

Malum bugüne kadar özellikle Ubisoft’un oyunlarında bir beyine sahip düşman tiplemesi ile karşılaşamadık…

Tüm bunlar, Far Cry 6’nın savaş karşılaşmalarına da bazı ilginç stratejik eklemeler getiriyor. Yeni düşman türleri çatışmaları daha dinamik ve daha çılgın hissettiriyor. Sağlık görevlileri düşmüş yoldaşları canlandırabilirken, mühendisler aracınızı devre dışı bırakmak için bölgelere kuleler yerleştirebiliyor veya EMP’leri kullanabiliyorlar. Rütbeliler ise, astlarını güçlendirebilir ve takviye çağırabilir – hatta sizi hava bombardımanına bile tutabilirler.

Yara Paramparça Oldu

Castillo’nun ordusuna karşı çıkmak, Far Cry’ın geçmişindeki paralı asker çetelerinden veya paçavra korsanlarından kesinlikle farklı bir deneyim gibi hissettiriyor. Esposito’nun yayınlarında tehdit ve kendini beğenmişlik arasında sürükleyici bir denge bulması da oyuncuyu ruhen etkileyen detaylar arasında. Kendinizi sayıca üstün ve silahsız bulmak, uzun zamandır Far Cry deneyiminin bir parçasıydı, ancak Far Cry 6 üzerinde çalışan ekip, bu fikirleri farklı yönlere itmeye gerçekten yatırım yapmış gibi görünüyor.

Oyunda en çekici bulduğum unsurlardan biri, Far Cry 6’nın bir devrimin potansiyel nüanslarını nasıl ele aldığı. Kargaşa içindeki bir ülkede yaşanan bölünmeler ve yüzeyin altında kaynayan karmaşıklıklar açık bir şekilde görülebiliyor. İlk birkaç saatimde, üç ayrı isyancı grubunun liderleriyle tanıştım. İlk aşamada paçavra milisleri diyebileceğiniz Libertad vardı, ardından 1960’ların sonlarındaki bir ayaklanmadan bir grup kıdemli isyancı ve ardından sözde -anarşist La Moral – ve hiç kimse bir şeyin nasıl yapılacağı konusunda hemfikir değildi. Amacımız zaten bu üç farklı grubu tek bir fikirde birleştirmek ve diktatör yönetime karşı ayaklanmayı fitillemek.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 İçin Yeni Transmedya Ürünler!


Gelelim Yara’ya. Ormanları, plajları ve kentsel manzaraları geçerken bugüne kadarki en büyük Far Cry haritası bizlerle. Bir atın dizginlerini almaktan tanka el koymaya kadar, tüm ada ulusunu dolaşmak için en sevdiğiniz yolculuğu seçebilir ve Yara adasının güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Yemyeşil ormanlardan Yara’nın başkenti Esperanza’ya kadar birçok yer özenle tasarlanmış durumda. Bu konuda geliştirici ekibi tebrik etmek istiyorum. Oyunun hikayesini bitirmiş olmama rağmen ve haritanın birçok bölümünü ziyaret etmiş olmama rağmen hala keşfedilmemiş birçok bölge mevcut. Sonuç olarak, Yara’yı daha fazla keşfetmek için sabırsızlanıyorum.

Zorba Rejimi Yerle Bir Edecek Devrimci?

Peki ya Giancarlo Esposito? Oyunculuğuna laf edenin aklını alırlar demekten başka bir şey söylemek istemiyorum. Adamın duruşundan bile sinsilik akıyor. Belki de Vaas karakterinden sonra tercih edilmiş en iyi kötü adam seçimlerinden biri olabilir. Gerçi ben Joseph Seed karakterine de bayılmıştım… Özellikle New Dawn’da onu tekrar gördüğümde çok mutlu olmuştum. Hikaye esnasında birçok kez ana kötümüz Antón Castillo ile karşılaşıyoruz ve bu karşılaşmalar dışında oyun bizlere ara ara ana kötümüzün düşünce yapısını ve karakterini daha iyi analiz etmemiz adına ara sahnelerle de besliyor.

Teknik açıdan oyunu oynarken oyun bozan herhangi bir teknik sorun ile karşılaşmadım. Arada FPS düşüşleri ile cebelleşmedim değil ancak bu genel oyun deneyimimi baltalamadı. Eminim benim karşılaşmadığım ama mevcut olan birçok irili ufaklı sorunlar mevcuttur. Ubisoft oyunun çıkışıyla beraber ilk günden yayınlayacağı 40 GB’lık bir güncelleme ile birçok sorunu ortadan kaldıracak. Gelelim incelemenin başlarında yer ayıracağımı belirttiğim Amigos dostlarımıza. Bu yoldaşlarımızın oyun esnasında bizlere birçok yardımı dokunuyor. Aşağıdan tüm bu karakterlere ulaşabilir ve bizlere ne gibi destekte bulunduklarına göz atabilirsiniz.

GUAPO

Guapo, kana susamış sevimli sevimli timsahımızın adı ve elde edebileceğiniz ilk Amigolardan biri. Guapo, savaş dışındayken pasif olarak sağlığını yenilemesine ve hatta birinin vücut kısımlarını çiğnerken yere düştükten sonra kendini diriltmesine izin veren Ancient Survivor özelliğiyle birlikte geliyor.

Guapo’nun açılabilir ek yetenekleri;

CHORIZO

Chorizo, Far Cry 6’da herkesin bayılacağı bir evcil hayvan. Bu sevimli küçük sosis köpeği, Castillo’nun güçlerine karşı savaşta size yardım etmek için en büyük varlığını – sevimliliğini – kullanıyor. Dikkat Arayıcı yeteneği, Chorizo’nun düşmanların dikkatini dağıtmasına neden olarak, onların yanından gizlice geçmenize veya gizli bir saldırı için onlara doğru yönelmenize izin verir.

Chorizo’nun açılabilir ek yetenekleri;

CHICHARRÓN

Chicharrón, öfkesini kontrol edemeyen horoz dostumuz. Düşmanları gagalamak ve saldırmak konusunda ısrarcı bir anlayışa sahip olan bu savaşçı horoz, yoluna çıkan tüm askerler için kesinlikle zorlu bir düşman olacaktır. Chicharron’un ana yeteneği ‘Angry Bird’, kendisini düşmanlara uzaktan sapan vuruşuyla uçarak gagalamasına izin veriyor.

Chicharrón’un açılabilir ek yetenekleri;

BOOM BOOM

Boom Boom, bir diğer evcil hayvanlarımızdan biri. Boom Boom’un ana yeteneği ‘Fetch, Boy’, düşmanların bedenlerinden kaynak toplamasına izin veriyor.

Boom Boom’un açılabilir ek yetenekleri;

OLUSO

Bu arkadaşımı daha da gizemli bir varlık olmasıyla ön plana çıkıyor. Oluso gördüğünüz üzere bir panterdir ve düşmanları hızlı ve sessiz bir şekilde öldürmesine izin veren ‘Shadow Striker’ yeteneği ile birlikte gelmekte.

Oluso’nun açılabilir ek yetenekleri;

Mimo Abosi’nin Şansı: Oluso, düşmanları daha başarılı bir şekilde alt eder.
Rage of Ida: Oluso’nun bir düşmanı başarılı bir şekilde alt etmesi, yakındaki düşmanlara korku salarak kaçmalarına neden olur.
Mist of Oku: Oluso’nun sağlığı %50’nin altındayken bu onu hasara karşı bağışık, tespit edilmesi zor ve canını yenileyebilir hale getirir. (Oluso 50 düşmana korku saldığında açılır)

K-9000

Far Cry 6 için Season Pass içeren Blood Dragon Pack’e sahipseniz K-9000’in kilidi açılır. Temel yeteneği, daha az mermi hasarı almasını ve zehir ve ateşe karşı bağışıklık kazanmasını sağlayan ‘Demir Deri’dir.

K-9000’in açılabilir ek yetenekleri;

CHAMPAGNE

Champagne, Far Cry 6 için VICE Pack DLC’sinde bulunan bir panterdir. VICE Pack’i elde etmek için Far Cry 6 Ultimate Edition’ı satın almanız gerekir. Champagne’in ana yeteneği ‘Durum Sembolü’, ölü düşmanlardan daha fazla para toplamasına izin veriyor.

Champagne’in açılabilir ek yetenekleri;

Uzun lafın kısası Far Cry 6, özellikle seriye aşina olan oyuncuları bile getirdiği yeniliklerle memnun edecektir. Eğer serinin kendini tekrar eden yapısından bunaldıysanız Far Cry 6 size ilaç gibi gelecektir. O zaman Resolver felsefesini benimseyin ve ölümcül bir silah deposu oluşturmaya hazır olun! Antón’un askerlerine, mini silahla çalışan bir motosiklet motorundan, füze fırlatan sırt çantalarına kadar, gerilla marifetinin tadına baktırın.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 Hakkında Merak Edilen Her Şey!


Dani Rojas’ı kadın ya da erkek olarak oynayın ve sizi gönülsüz bir vatandaştan Antón rejimine karşı savaşan bir lidere götürecek ikna edici bir hikâyeyi yaşayın. Gerilla savaşının aksiyonuna ve kaosuna atlayın ve savaşta size yardımcı olacak askerleri ve kaynakları toplayın. Eh daha ne bekliyorsunuz? Far Cry 6, 7 Ekim 2021’de Xbox X ve S Serisi, PlayStation 4, Amazon Luna, Xbox One, PlayStation 5, Stadia, Microsoft Windows ve Ubi Store üzerinden çıkışını gerçekleştirmiş olacak.

Far Cry 6 Season Pass

 

Far Cry mirası 6 ile geri dönüyor ve üç ayrı DLC bölümünde hayranların en sevdiği geçmiş kötü karakterler olarak oynayacağız. Ayrıca eleştirmenlerin beğenisini kazanan FAR CRY 3: Blood Dragon Classic Edition’ı ilk kez PlayStation 4 ve PlayStation 5’te oynama şansına Season Pass ile erişebileceksiniz.

Season Pass İçeriği;

Peki siz Far Cry 6 inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Far Cry 6

10 Puan

Eğer serinin kendini tekrar eden yapısından bunaldıysanız Far Cry 6 size ilaç gibi gelecektir. Gerilla savaşının aksiyonuna ve kaosuna atlayın ve savaşta size yardımcı olacak askerleri ve kaynakları toplayın!

ARTILAR

  • Hikaye Sürükleyici ve Merak Uyandırıcı
  • Grafikler Şahane
  • Yara Adası'nı Keşfetmek Eğlenceli
  • Düşman Yapay Zekası Oyuncuyu Sınıyor
  • AMIGO DOSTLARIMIZ!
  • Oynanışa Getirilen Çeşitlilik

EKSİLER

  • Çeşitli Performans Sorunları

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 10

Far Cry 6 Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺269
Exit mobile version