Fallout: Shelter İnceleme

Mobilde ve el konsollarında Fallout keyfi.

Bethesda’nın Fallout hayranlarına sunduğu ücretsiz bir oyunun incelemesini yapacağız bugün. Çıktığı dönemde çok ses getirmeyen, ilerleyen süreçte belli bir kitleye kavuşan Fallout: Shelter için tüm ayrıntılara değineceğiz. Hem Android hem IOS hem de Nintendo Switch üzerinden ücretsiz olarak oynayabileceğiniz Fallout: Shelter İnceleme yazımız sizlerle.


İlginizi Çekebilir: Fallout 76 Bu Hafta Sonu Oynaması Ücretsiz!


Fallout: Shelter İnceleme

Nükleer felaket sonrası hayatta kalmaya çalışan insanların bir sığınağa ihtiyacı var. Buna bağlı olarak da bu sığınağı yönetecek bir lidere. Fallout: Shelter bize bu liderlik koltuğunu sunuyor. İlmek ilmek işleyebileceğimiz bir yer altı sığınağının tüm katları ve odaları kontrolümüz altında. Ama öncelikle S.P.E.C.I.A.L. konusuna hakim olmamız gerekli.

fallout: shelter inceleme

Nedir Bu S-P-E-C-I-A-L ?

S – Strength (Afetzedenin kuvvetidir. Güç kaynaklarında çalışma performansını etkiler)

P – Precision (Afetzedenin hassasiyetidir. Su kaynaklarında çalışma performansını etkiler)

E – Endurance (Afetzedenin dayanıklılığıdır. Saldırı ve savunma durumunda ölüm süresini etkiler)

C – Charisma (Afetzedenin karizmasıdır. Başka bir afetzede ile anlaşma durumunu ve radyo istasyonu performansını etkiler)

I – Intelligence (Afetzedenin zekasıdır. Sağlık ürünleri üretme performansını etkiler)

A – Agility (Afetzedenin çevikliğidir. Saldırı ve savunma durumunda kritik vuruşunu etkiler. Yemekhanede çalışma performansını etkiler)

L – Luck (Afetzedenin şansıdır. Keşiflerde ve görevlerde afetzedenin değerli eşya bulma ihtimalini etkiler)

Karakterlerimizin kişisel özellikleri, onları konumlandırmamız gereken yerleri belirliyor. Oyunda ilerledikçe inşa edebileceğimiz eğitim tesisleri sayesinde her afetzedemizin özelliklerinde artış sağlayabiliyoruz.

Kaynaklar ve Gereklilikler

Onlarca afetzedeyi mutlu etmek çok da kolay değil tabii ki. Öncelikle afetzedelerimizin yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerimizi inşa etmemiz gerekiyor. Ama bu tesislerin çalışabilmesi için bir şeye ihtiyacı var. O şey de pek tabii ki enerji. 

Yer altı tesisimizde katları arttırdıkça ve yeni odalar kurdukça enerji ihtiyacımız açığa çıkıyor. Oyun esnasında yemekhane, su tesisi ve güç üretim tesislerimizin dengeli bir şekilde inşa edilmesi gerekiyor. Çünkü önemli nokta şu ki; yeterli enerji üretilmediği taktirde ne yemekhanemiz ne de su tesislerimiz çalışabiliyor.

Bize Afetzede Lazım!

Oyun boyunca yaşadığımız en büyük eksiklik genellikle yeterli sayıda afetzede bulamıyor oluşumuz. Çokça sayıda tesis üretip bu tesislere yeterli sayıda çalışan yerleştirememek can sıkıcı olabiliyor. Bu problemin çözümü ise;

C istatistiği yüksek olan bir erkek ve bir kadın karakterlerimizi aynı ev içinde tutarak onların çocuk yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu çocuklar oyun süresi içerisinde kısa bir zamanda doğup yine kısa bir zamanda büyüyorlar ve bize yeni çalışan insanlar haline geliyorlar.

Bir diğer yol ise radyo istasyonu. Gene C istatistiği yüksek olan afetzedelerimizi radyo istasyonuna yerleştirerek, 2 saatte bir denenmek üzere dışarıya birtakım sinyaller gönderiyorlar. Eğer şanslı isek ‘Wasteland’ den bu çağrıyı duyan afetzedeler aramıza katılıyor.

Bu iki yolu sürekli olarak aktif tutarak çalışan eksikliği yaşama probleminizi çözebilirsiniz.

Wasteland ve Görevler

Şimdi sıra geldi oyunda tesisimizin dışında yapabileceklerimize. Bethesda burada çok iyi bir oyundan ilham almış. This War of Mine‘dan alışık olduğumuz, afetzedelerimizin sığınak dışında görevlere gidiyor oluşu Fallout: Shelter’a da çok iyi bir şekilde adapte edilmiş. Afetzedelerimizi hem görev harici yalnızca birtakım eşyalar ve para (kapak) bulmak için Wasteland’a gönderebiliyoruz hem de oyunun bize sunduğu görevleri yapmaları için görevlendirebiliyoruz.

A – E ve L istatistiği yüksek karakterlerimize gerekli ekipmanları vererek bir ekip oluşturarak bu görevlere gidip aktif olarak kullanmak gerçekten çok keyifli olmuş. Bu görevler sonucunda kazandıklarımızla, yeraltı tesisimizi daha hızlı geliştirip afetzedelerimizi mutlu edebiliyoruz.

Ekipmanlar ve Küçük Görevler

Oyunda aynı zamanda ek materyal sağlamak için birtakım küçük görevler bulunuyor. Bu görevleri düzenli olarak yaparak ekstra materyaller ve gerçek parayla satın alabileceğiniz ürünleri kazanabiliyorsunuz.

Tüm görevler ve tesislerde çalışan afetzedelerimizin istatistiklerini arttırmak için oyunda ekipmanlar da bulunuyor. Bu ekipmanları hem kendi üretim tesislerimizde üretebiliyor hem de görevler ve Wasteland keşiflerimiz esnasında bulabiliyoruz. Bu silah ve kıyafetleri, afetzedemizin çalıştığı tesisin gerekliliğine göre kuşandırmaya özen gösterin. Hangi tesisin hangi istatistiği istediğini ‘Nedir Bu S-P-E-C-I-A-L’ başlığından öğrenebilirsiniz.

Son Karar

Nintendo Switch dahil tüm mobil cihazlara ücretsiz olarak sunulan bu oyunla ilgili fikirlerim gerçekten çok olumlu. Ücretsiz bir şekilde edindiğimiz bu oyunun bize sunduğu oyun süresi oldukça uzun. Yolculuk esnasında bile kurmakta olduğumuz mini imparatorluğu yönetmek, görevlere gitmek ve afetzedelerimizin mutluluğuyla ilgilenmek oldukça keyifli. Hangi oyunu ana oyun olarak oynuyor olursanız olun Fallout: Shelter’ın kesinlikle mobil cihazınızda bulunması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum.

Eksi yön olarak, bir çok mobil oyunda var olan mikro ödeme sistemini söyleyebiliriz. Oyunda çok ilerlediğiniz zaman ister istemez oyun sizi bu ödemeleri yapmaya itiyor. Kesinlikle bir zorunluluk olmasa da, yeterli güce erişmek için bu ödemeler canınızı sıkabilir. Ek olarak oyunun savaş kısımlarında karakterlerimizin kontrolününde daha etkin var olabilmek iyi olabilirmiş.


İlginizi Çekebilir: Ghost of Tsushima Hakkında Merak Edilen Her Şey!


Sizlerin de Fallout: Shelter İnceleme ile alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

İnceleme

Fallout: Shelter

8 Puan

Fallout: Shelter oynamaya değer mi?

ARTILAR

  • Ücretsiz
  • Hakimiyet Hissi
  • İyi Görsellik
  • Fallout Teması

EKSİLER

  • Mikro Ödemeler
  • Savaş Sekansları

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 8
Exit mobile version