Fallout Dizisinin Oyunlara Etkisi Büyük Oldu!

Oyuncular seriye geri dönüş yaptılar!

Yakın bir zaman önce Prime Video üzerinden yayınlanan Fallout dizisinin oyunlara olan ilgiliyi tazelediği gözlemlendi. Ayrıca Steam mağazasında seri için bir indirim kampanyası mevcut. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Fallout 4 Yeni Nesil Güncellemesinin Tarihi Belli Oldu


Uzun zamandır hazırlık aşamasında olan Fallout dizisi, dünya ile eş zamanlı olarak 11 Nisan 2024 Perşembe günü TSİ 04:00 sıralarında Prime Video üzerinden yayınlandı. Büyük Savaş’ın 200 yıl sonrasında geçiyor ve Vault 33’ten çıkan bireylerin başından geçenleri konu alıyor. Toplamda sekiz bölümden oluşan dizi, elbette büyük ilgi görmesinin yanı sıra büyük övgüler de aldı.

Fallout SPECIAL Anthology, Nisan Ayında Çıkıyor!

Bildiğiniz gibi herhangi bir oyun uyarlaması dizi veya filmin ardından, uyarlanan oyunun veya serinin yoğun ilgi gördüğüne pek çok kez tanık olmuştuk. The Last of Us, Uncharted ve The Witcher, ilk akla gelenler oluyor. Fallout için de bir istisna olmadı ve dizinin ardından oyuncular, seriye büyük bir ilgi göstermeye başladılar. Bu da uyarlamaya gösterilen özen ve genel kalitenin ne denli memnun edici olduğunun göstergesi oldu diyebiliriz, ki bu aslında bütün uyarlamalar için önemli bir kriter oluyor.

Fallout Dizisinin Oyunlara Olan İlgiyi Arttırdığı Gözlemlendi

SteamDB sitesine yansıyan verilere bakılırsa, Fallout 76 oyununun Steam mağazasındaki eş zamanlı oyuncu sayısındaki yeni zirve 28.528 oldu. Bu rakam dizinin yayınlanması öncesinde 10.736 idi. Fallout 4 için bu rakam 18.523’ten 58.304’e ve Fallout New Vegas için de 4.392’den 13.729’a bir yükseliş olduğu gözlemlenebiliyor. Elbette bu rakamlar, dizinin yayınlanmasının hemen öncesindeki ve sonrasındaki ve tamamıyla Steam kapsamındaki eş zamanlı oyuncu sayısı bilgisi oluyor. Diğer platformların da işin içine girmesi ile markanın genel anlamda gördüğü ilginin çok daha büyük olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Exit mobile version