Facebook Gaming Uygulaması Bu Yıl İçerisinde Kapatılacak

Artık canlı yayınları mobil cihazlardan izleyemeyeceğiz...

Facebook Gaming Uygulaması Bu Yıl İçerisinde Kapatılacak

Meta tarafından yapılan duyuru ile Facebook Gaming uygulaması, bu yılın son çeyreğinde aramızdan ayrılacak. Ne var ki bu sadece canlı yayınları mobil cihazlar üzerinden izleyemeyeceğiniz anlamına geliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ghost Recon: Breakpoint İçerik Desteği Sona Erdi


2020 yılı içerisinde Facebook, Twitch ve Youtube için rakip olması amacıyla ayrı bir Facebook Gaming uygulaması ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. Öncelikli olarak Android tabanlı cihazlar ve çok geçmeden de iOS tabanlı cihazlar için yayınlanmış olan uygulama, Facebook Gaming yayınlarını izlemek için kullanılıyor.

Meta daha sonradan popüler platformlar Twitch ve Youtube üzerinde yayın yapan önemli bazı yayıncılar ile özel anlaşmalar imzalamıştı. Haliyle bu, yayıncıların takipçileri ile Facebook Gaming tarafında gelmelerini sağlamıştı. Ancak uygulamanın ömrü beklenenden kısa sürdü ve bu yıl içerisinde sona erecek.

Facebook Gaming Uygulaması Aramızdan Ayrılıyor

Yakın bir zaman önce yapılan duyuru ile uygulamanın desteği, 28 Ekim 2022 tarihi itibarıyla sonlandırılacak. Her ne kadar Facebook Gaming her zamanki gibi yoluna devam edecek olsa da, belirtilen tarihten itibaren uygulamayı kullanabilmek mümkün olmayacak. Eğer arama verilerinizi kaydetmeyi istiyorsanız, son kullanma tarihinden önce indirmek durumunda olacaksınız.

Oyuncular ve hayranlar için gelişmekte olan bir topluluğun oluşması için gösterilen çaba için teşekkür edilen basın bildirisinde, her ne kadar uygulamanın fişi çekilecek olsa da, oyuncuların, hayranların ve içerik üreticilerin sevdikleri oyunlar ile bir arada olması görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığı söylenmiş. Öyle ki, Facebook uygulamasındaki Gaming bölümü ziyaret ettiğimiz zaman oyunlara, yayıncılara ve gruplara ulaşabilmek mümkün olacakmış.

Peki siz bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Uygulamayı kullanıyor muydunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorum kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version