F1 22 DualSense Özellikleri Belli Oldu

Gerçekçi bir deneyim bizleri bekliyor!

F1 22 DualSense Özellikleri Belli Oldu

Codemasters tarafından geliştirilmekte olan yeni F1 oyunu, Electronic Arts yayıncılığında PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için satışa sunulacak. Ayrıca Oculus Rift ve HTC Vive için de destek sunulacağı açıklanmıştı. Yakın bir zaman önce yapılan yeni açıklamalar ile F1 22 DualSense özellikleri gün yüzüne çıktı.


İlginizi Çekebilir: F1 Manager 2022 Oynanış Fragmanı Yayınlandı


F1 22 DualSense Kolundan Fazlasıyla Yararlanacak

1 Temmuz 2022 tarihinde satışa sunulması beklenen oyun için Kıdemli Oyun Tasarımcısı Steven Embling tarafından US PlayStation Blog üzerinden yapılan açıklamaya bakılırsa, yeni oyun DualSense kolunun sunduğu imkanlardan fazlasıyla istifade edecek. Dokunsal geri bildirim ile hem çarpışma anlarının hem de pistin yüzeyindeki bozuk kısımların hissedilmesi mümkün olacakmış. Bu noktada, bozuk kısmın konumuna göre kolun sol veya sağ tarafının titreyeceği söyleniyor.

Uyumsal tetikleyici kısmında ise lastiklerin kayma oranına göre direnç gösterecekmiş. Fren yaptığınız esnada ise arabanın kilitlenmesi ile tetikleyicilerin göstereceği direnç daha da fazla olacak ve bu bağlamda da gerçek bir F1 arabası kullanıyor olma hissiyatı bir üst seviyeye çıkacakmış. Aynı şekilde patinaj anında da gaz tetikleyicisinin direncinin arttığını fark edecekmişiz. Fren ve gaz tetikleyicilerinin gerçek hayattaki F1 aracının fren ve gaz pedalları ile benzerlik göstereceği de söyleniyor.

Son olarak, DualSense kolunun hoparlörlerinden sezon boyunca yarın mühendislerinin konuşmalarını duyabilmek mümkün olacak. Bu sayede, önemli bilgileri ve avantajlı konuma geçmek veya podyum için pist verisini alabileceğiz. Ayrıca önemli ekran göstergeleri verisini de yine hoparlör yardımı ile duyabileceğiz.

F1 22 Hakkında

Oyuncuların sıralama turlarını, güvenlik aracı periyotlarını ve pit stop sekanslarını, tercihinize göre daha gerçekçi veya sinematik modlar arasında geçiş yaparak deneyimleyebilecek iken, ikiye bölünmüş ekranda veya çevrimiçi modlar ile arkadaşlarınız veya diğer oyuncular ile oynayabilmeniz mümkün olacak.

FIA kuruluşunun tamamıyla yeni hibrit araçları ve güncellenmiş kurallarının geçerli olacağı F1 2022’de, yeni F1 Life ve Uyarlanabilir Yapar Zeka özelliğinin yanı sıra My Team adı altındaki kariyer modu da geri dönüş yapacak. İlk olarak F1 Life, kazandığınız veya oyun içi mağazadan satın aldığınız araçları, kıyafetleri ve aksesuarları sergilemek için özelleştirilebilir bir merkez sunacak iken Uyarlanabilir Yapar Zeka ise yeni oyuncuların becerilerine göre yapay zeka yarışçıları ile mücadele etmelerine olanak tanıyacak.

F1 2022 oyununda My Team ise üç farklı bütçesi miktarı arasından seçim yaparak başlayabilecek olmanın yanı sıra, Avustralya, İspanya ve Abu Dhabi güncellemeleri de içeriğe dahil olacak.

 

Exit mobile version