Eylül 2020 Sistem Tavsiyesi: Uygun Fiyata Oyun Bilgisayarı

Eylül 2020 Sistem Tavsiyesi ile karşınızdayız!

Eğer bir oyuncu bilgisayarı almak istiyorsanız gerçekten yüksek fiyatlar ödemeniz gerekebilir. Yine de bu, nispeten uygun fiyatlarla bir oyuncu bilgisayarı sahibi olamayacağınız anlamına gelmiyor. Eylül 2020 Sistem Tavsiyesi yazımızda sizlere bazı tavsiyelerde bulunacağız.


İlginizi Çekebilir: PS Plus Eylül 2020 Oyunları


Eylül 2020 Sistem Tavsiyesi: Oyuncu Bilgisayarı

Eğer modern AAA oyunları 1080p’de idare edebilen ucuz bir oyun bilgisayarı oluşturmaya hazırsanız, doğru yere geldiniz.

Bugünlerde o kadar çok bilgisayar bileşeni var ki, neredeyse sınırsız bir kombinasyon imkanına sahipsiniz. Neyse ki sizler için yeni kombinasyonları takip ediyoruz ve bu yüzden – nispeten – ucuz bir oyun bilgisayarı toplayabilmeniz için nelere ihtiyacınız olduğu konusunda bazı fikirlerimiz var.

Her halükarda fiyatlar yine yüksek olabilir ama unutmayın. Bu liste, ‘tamamen ucuz’ bir sisteme değil, ‘diğer sistemlere kıyasla daha ucuz’ bir sisteme odaklanıyor.

En İyi İki Kişilik Oyunlar - Bilgisayar PC

İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G

Ortalama Fiyat: 850,00 Türk Lirası

AMD Ryzen serisinin bu üyesi bütçe odaklı sistemler için adeta bir ‘kutsal kase’ olabilir. 4.0 GHz saat hızına sahip olan bu dört çekirdekli yonganın pek çok modern oyun için yeterli olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca yerleşik Radeon Vega 8 grafik işlemci ile birlikte gelir. Tabii bu üst düzey oyunları oynatabilecek bir grafik işlemci değil.

Intel Alternatifi: Pentium G4560’ı önerebilirim. Öte taraftan çift çekirdekli bir işlemcidir ancak yüksek saat hızları ve hiper iş parçacığı ile en yeni oyunlara ayak uydurabilir.

Anakart: ASRock Fatal1ty B450 Gaming

Ortalama Fiyat: 1.200,00 Türk Lirası

Şimdiye Kadarki Toplam Fiyat: 2.050 TL

Söz konusu şey anakart olduğunda ucuza kaçmak pek mantıklı olmayacaktır. ASRock Fatal1ty B450 Gaming size bol miktarda para tasarrufu sağlarken ihtiyacınız olan şeyleri sunacaktır.

Eğer Ryzen 3 3200G ile kullanacaksınız BIOS’u en azından P3.20 sürümüne güncellemeniz gerektiğini unutmayın. Ancak bu konuda rahat değilseniz Ryzen 2200G’yi satın alabilirsiniz.

Intel Alternatifi: ASRock B250M-HDV bu noktada bir alternatif olabilir.

Bellek: G.Skill Ripjaws V (8 GB – 2400 MHz)

Ortalama Fiyat: 600,00 Türk Lirası

Şimdiye Kadarki Toplam Fiyat: 2.650 TL

Bütçe odaklı oyuncu bilgisayarları için 8 GB RAM kullanmak mantıklı olacaktır. Bu sınırı aşan pek çok oyun tabii ki var ancak 1080p’de işinizi rahat bir şekilde görecektir. Bu nedenle G.Skill Ripjaws V DDR4 kiti mantıklı bir seçim olabilir. En hızlı ya da en gösterişlisi değil, yine de işinizi hallediyor.

SSD: Adata SX600 128 GB

Ortalama Fiyat: 280,00 Türk Lirası

Şimdiye Kadarki Toplam Fiyat: 2.930 TL

128 GB kapasitesindeki bir SSD gözünüze küçük gözükebilir, aslında öyledir de. Yine de uygun fiyatlı bir kurulum yapmaya çalıştığınızı göz önüne alırsak mükemmel bir tercih olabilir. 128 GB’lık bu SSD işletim sisteminizin hızlı açılması ve çalışması için yeterli bir büyüklüktür.

Sabit Sürücü: WD Caviar Blue 1 TB

Ortalama Fiyat: 300,00 Türk Lirası

Şimdiye Kadarki Toplam Fiyat: 3.230 TL

SSD’ler veri depolaması için pahalı bir çözüm oldukları için sabit sürücülerden destek almanız gerekecektir. Bu nedenle WD Caviar Blue 1 TB, oyunlarınızın depolanacağını temel depolama birimi olacak.

Ekran Kartı: AMD Radeon RX 570 8 GB

Ortalama Fiyat: 1.550,00 Türk Lirası

Şimdiye Kadarki Toplam Fiyat: 4.780 TL

Yükselen piyasa fiyatlarında ekonomik bir tercih olan AMD Radeon RX 560 8 GB, pek çok oyunu 1080p’de yüksek ayarlarda oynatabilecek bir ekran kartıdır.

Intel Alternatifi:  GeForce GTX 1650’ye göz atabilirsiniz.

Kasa: Corsair Carbide 100R

Ortalama Fiyat: 1.200,00 Türk Lirası

Şimdiye Kadarki Toplam Fiyat: 5.980 TL

Corsair Carbide 100R, pahalı bir kasanın sahip olduğu RGB ışıklara ve temperli cam panellere sahip değil ancak kasa fanları için bolca yere ve daha sonra yükseltmek isterseniz tam uzunlukta grafik kartları için yeterli alana sahip. Ayrıca kendi içinde bir güç kaynağı ile birlikte gelir.

Sonuç

Bu listede 5,980 TL fiyat etiketi ile birlikte günümüzdeki pek çok modern oyunu 1080p’de oynatabileceğiniz bir sistem topladık. Bu yüksek fiyatların temel olarak bizden kaynaklanmadığını hatırlatalım.

Peki siz bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu sisteme alternatif olarak daha uygun fiyatlı ve benzer güçte bir sistem toplanabilir mi? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version