Eski Xbox Yöneticisi Game Pass Konusunda Endişeli

Spotify servisi örnek olarak gösterilmiş...

Eski Xbox Yöneticisi Game Pass Konusunda Endişeli

Eski Xbox yöneticisi Game Pass konusunda endişe duyduğundan bahsediyor. Bu konuda da Spotify servisini örnek göstermiş. Peki Ed Fries neler dedi? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Origins ve For Honor Game Pass Tarihi Açıklandı


Oyun sektöründe abonelik servisi deyince, akla ilk gelenlerden birisi elbette Game Pass oluyor. 2017 yılında Xbox tarafında faaliyete geçen servis, 2019 yılında da PC kullanıcılarının erişimine açılmıştı. Aylık olarak iki safhada hem yeni oyunların dahil edildiği hem de halihazırda bulunan oyunların çıktığı Game Pass, oyuncular için büyük bir velinimet sayılıyor. Ne var ki servisin kötü sonuçlarının olmasından endişeli duyanlar da yok değil.

Eski Xbox Yöneticisi Game Pass Konusunda Ne Diyor?

Xbox Expansion Pass Youtube kanalı tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan eski Xbox yöneticilerinden olan Ed Fries, servisin sektöre zarar vermesinden endişe ediyor. Bu konuda da işleyiş mantığının benzer olduğu Spotify’ı örnek olarak göstermiş.

2006 yılında faaliyete geçen servisin müzik sektörüne zarar verdiğini ve gelirlerin yarı yarıya düştüğünü dile getiren Fries, alınan abonelikler ile her esere hiçbir kısıtlama olmaksızın ulaşılabildiği için kimsenin şarkı satın almadığına dikkat çekmiş. Bu bağlamda Apple şirketinin şarkı satın alma özelliğini kaldırmayı düşündüğünü de sözlerine eklemiş.

Röportajın ilerleyen kısımlarında Ed Fries, seksenli yılların başında oyun sektörünün kendisini yok ettiğini gördüğünü ve Game Pass servisinin de kullanıcıları olası bir şekilde oyun almaktan uzaklaştırması durumunda benzer bir hadisenin tekrarlanabileceğinden endişe duyduğunu söylüyor. Her ne kadar kendisi hem Spotify hem de Game Pass servisini müşteri olarak sevdiğini açıkça seviyor olsa da, sektör için iyi olmadığını savunuyor.

Öte yandan, Music Business Worldwide muhabiri Tim Ingham ise Spotify hakkında tam aksi bir görüşe sahip. Öyle ki müzik sektörüne zarar verenin korsan kullanım olduğunu söyleyen Ingham, müzik servisinin yasal ve parasallaştırılabilir bir alternatif olduğunu sözlerine ekledi. Bu açıdan baktığımızda, Game Pass servisinin de kullanıcıları korsan kullanımdan uzaklaştırdığını söylebiliriz.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Game Pass eski Xbox yöneticilerinden olan Ed Fries’ın da dediği gibi oyun sektörüne zarar verir mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version