Eski PlayStation Geliştiricileri NFT Oyun Üzerinde Çalışıyor

NFT hızla oyun dünyasında yayılmaya devam ediyor...

Eski PlayStation Geliştiricileri NFT Oyun Üzerinde Çalışıyor

Yapılan yeni duyuruya göre, eski PlayStation geliştiricileri NFT oyun üzerinde çalışıyorlar. Şimdilik çok fazla bir bilginin olmadığı Ashfall ile ilgili ilk söylenenler haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Yıl Ortası Fırsatları Kampanyası Başladı


NFT’ler, son dönemde popülaritesini iyiden iyiye arttırmış durumdalar. Türkçesi Geri Ödenemeyen Jeton olarak tanımlanabilen bu sistem, bir dijital blokzincirde depolanıp da benzersiz ve değiştirilemez veri birimi anlamına geliyor. NFT’ler fotoğraflar, videolar, üç boyutlu modeller, sesler ve daha başka dijital dosyalar ile ilişkilendiriliyor.

Valve tarafından Counter-Strike: Global Effensive, DOTA 2 ve birçok oyunda uzun zaman önce kullanılmaya başlanmış olan NFT’ler, günümüzde oyun sektöründeki etkisini iyiden iyiye arttırmaya devam ediyor. Bunların bir yenisi ise, Uncharted ve The Last of Us oyunlarının görsel sanatlarından sorumlu Michael Mumbauer ve Days Gone senaristi John Garvin tarafından kurulan Liithos stüdyosunun geliştirdiği Ashfall isimli bir AAA NFT ve aynı zamanda ilk gerçek WEB 3.0 oyunu olacak.

Eski PlayStation Geliştiricileri NFT Oyun Ashfall’u Duyurdular

Söylenene göre PvE ve PvP yapısında olacak Ashfall, PC, konsollar ve Hedera Network üzerinde oynanabilecek. Şu anda ünlü çizgi-roman yaratıcıları, sanatçıları ve girişimcileri ile ortaklığın yapıldığı oyunun hikayesi, Garvin’in yazdığı ve kapak görselinin de Brett Booth (DC Comics) tarafından hazırlandığı çizgi-roman ile başlayacak. Küresel ısınmadan geriye kalan ve Ring-of-Fire (Ateş Çemberi) isimli patlamış bir volkanın yıkıcı enerji alanları oluşturduğu bir dünyada hayatta kalmak için mücadele edeceğiz.

Başlangıçta tek başımıza girişeceğimiz bir macera ile karşımıza gelecek iken, sonradan PvE ve PvP yapısına bürünecek. Tercihen Hedera Network kullanıp, burada keşif yapabilecek olmanın yanı sıra ticaret tecrübesi de yaşayabileceksiniz.

Geliştiricilerin ilgi çekici karakterler ve hikayeye sahip bir dünyada geçeceklerini söylediği Ashfall için yayınlanan duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Exit mobile version