Eski Naughty Dog Geliştiricisi The Last of Us Part 1’i Savunuyor

Detaylara mümkün olan en üst seviyede önem veriş ve dikkat etme...

Eski Naughty Dog geliştiricisi The Last of Us Part 1 için yapılan kolay yoldan para kazanma eleştirilerine yanıt verdi. Bend Studio animatörü Robert Morrison, durumun hiç de böyle olmadığını dile getirdi. Peki Morrison yeniden yapım hakkında ne diyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 1 Dosya Boyutu Ortaya Çıktı


Geçtiğimiz yıl içerisinde, ilk olarak Jason Schreier tarafından Bloomberg üzerinden yayınlanan rapor ile The Last of Us Part 1’den haberdar olmuştuk. Uzun süreye yayılmış olan söylentilerin ardından, ilk önce PlayStation Direct sitesinde ortaya çıkışının üzerinden çok geçmeden Summer Game Fest açılış gecesi yayınının sonunda resmiyet kazanmıştı.

Ancak resmi duyurunun ardından işler pek de Sony Interactive Entertainment ve Naughty Dog stüdyosunun beklediği gibi gitmedi. Her ne kadar ilk oyunun ikinci oyuna göre daha fazla hayran kitlesi olsa da, oyuncuların bir kısmı bütünüyle gereksiz ve zaman ve kaynak israfı olarak görüyor iken bir kısmı ise para tuzağı düşüncesinde.

161473-games-news-feature-everything-we-know-about-the-last-of-us-part-1-trailer-release-date-and-more-image1-x5bgt7yfqn

Eski Naughty Dog Geliştiricisi The Last of Us Part 1’in Arkasında Durdu

Son dönemde bu yönde artan eleştirilerin ardından Twitter hesabı üzerinde paylaşımda bulunan Bend Studio animatörü Robert Morrison, yapılan eleştirilere katılmadığını belirtti:

“’Sadece bir para tuzağı’
Aslında tüm kariyerim boyunca gördüğüm veya parçası olduğum en özenle inşa edilmiş ve üretilmiş proje. Detaylara mümkün olan en üst seviyede önem veriş ve dikkat etme.”

Eski Naughty Dog geliştiricisi ve aynı zamanda Resident Evil 7: Biohazard, Injustice 2 ve God of War (2018) oyunlarına da katkısı olan Morrison tarafından yapılan bu paylaşım, tahmin edebileceğiniz üzere hem destek hem de fikir ayrılığı geri dönüşleri aldı. Kimi takipçiler halihazırda Remastered ve tamamlanmamış çok oyunculu oyun olduğuna dikkat çeker iken, kimi takipçiler ise oyun yapma teknolojilerindeki gelişimler sayesinde geliştiricinin epey önceden hayal ettiğini ve kimsenin satın almaya zorlanmadığını söylemiş.

The Last of Us Part 1, 2 Eylül 2022 tarihinde PC ve PlayStation 5 için satışa sunulacak. Toplam boyutu 97 GB olacak oyunun PlayStation 5 üzerinde 26 Ağustos 2022 tarihinde ön-yüklemeye açılması bekleniyor.


Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? The Last of Us Part 1 hakkındaki görüşünüz nedir? Sizce gerek var mıydı? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version