Epic Games Store, Önemli Bir Özelliğe Sonunda Kavuştu

Geç olsun, güç olmasın diyelim...

Epic Games Store için uzun zamandır beklenen bir özellik sonunda hayata geçirildi. Artık oyunlarınız için kütüphane koleksiyonları oluşturabileceksiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Epic Games’in Ücretsiz Oyunları İndirmeye Açıldı (22 Eylül)


Amerika menşeli yayıncının dijital PC oyunu mağazası Epic Games Store, 2018 yılının Aralık ayında faaliyete geçmişti. Her ne kadar Steam için doğrudan bir rakip olarak gösterilse de, halen kaydetmesi gereken fazlaca aşamanın olduğunu söylemek gerek.

Aradan geçen dört yıla yakın sürede, mod desteği, başarımlar, inceleme puanları, sepet, oyun puanlama ve anket sistemi ve daha birçok özellik ile gelişme söz konusu, ama ne yazık ki Epic Games süreci biraz fazlasıyla ağırdan alıyor. Hiç olmamasından iyidir elbette.

epic-games-store-custom-libraries

Epic Games Store Kütüphane Koleksiyonları Artık Kullanılabilir Oldu

Bugün ise uzun zamandır beklenen bir diğer önemli özellik de duyuruldu. Uzun zamandır Steam mağazasında var olan kütüphane koleksiyonları, artık Epic Games Store üzerinde de kullanılabilecek. Haliyle kütüphanenizde gruplandırma yapabileceksiniz.

Şu an için azami on bir klasöre izin veriliyor. İşleyiş şekli ise aslında oldukça basit ve kolaylıkla uygulanabilir. Öyle ki, sağ üst köşedeki kalp ikonuna tıklayabilir veya oyunun küçük resminin altındaki üç noktaya basıp da ‘koleksiyona ekle’ seçeneğini seçmeniz gerekecek. Halihazırda yarattığınız var ise ona ekleyebilir veya yeni bir tane oluşturabilirsiniz.

Böylesi bir özelliğin ne kadar geç geldiği merak konusu. Kendi içerilerinde oluşturdukları program dahilinde hareket ettiklerini biliyoruz, ama böylesi bir özelliğin daha erken çekilmesi daha iyi olabilirdi diye düşünüyoruz.

Son olarak, bir hatırlatma olması açısından mağazada halihazırda ARK: Survival Evolved ve Gloomhaven oyunları ücretsiz olarak dağıtılıyor. 29 Eylül 2022 Perşembe günü TSİ 18:00 öncesinde bu oyunları kütüphanenize eklemeyi unutmayın.

Exit mobile version