Epic Games Store Başarım Özelliği Kazanıyor

Başarım avcılarına gün doğdu!

Önümüzdeki hafta itibarıyla Epic Games Store başarım özelliği kazanacak. Entegre edilecek ilk oyunların listesi de ortaya çıktı. Oyuncuları heyecanlandıran bu gelişmenin detayları ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ücretsiz Epic Games Oyunu (30 Eylül)


Başarım desteği birçok oyuncu için önemli bir özellik. Kimileri için bitirilen bir oyunu tekrardan oynama nedeniyle, kimi oyuncular için ise neredeyse bir takıntı haline gelmiş durumda. Öyle ki, bireysel veya ‘Başarım / Kupa Avcısı’ adı altında gruplar oluşturan oyuncular, dünya genelindeki liderlik tablosunda yarışa bile girilmişlerdi.

Şu anda çoğu oyun platformu ve satış mağazası başarım / kupa desteği sunarken, Epic Games Store için başarım desteği ise geçtiğimiz sene itibarıyla yavaş yavaş mağazaya giriş yapmıştı. Öyle ki Twitter üzerinden yapılan açıklama neticesinde, ARK: Survival Evolved ile başarım özelliği test edilmeye başlanmıştı.

Epic Games Store Başarım Özelliği Hayata Geçiriliyor

Yakın bir zaman önce ise Epic Games sayfası üzerinden yapılan açıklama ile başarım özelliğinin tam anlamıyla hayata geçirileceği müjdelendi. Önümüzdeki hafta itibarıyla yayınlanacak olan özellik ile söylenene göre, Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Humankind, Zombie Army 4 ve Defense Grid oyunlarında başarımlar açabilmek mümkün olacak. Araçların daha fazla geliştiriciye ulaştırılması ile destekleyen oyunların listesinin daha da genişleyeceği söyleniyor.

PlayStation ve Xbox konsollarında kullanılan sistemin bir araya geldiği bir tasarımın kullanıldığı Epic Games Store başarımları, XP değerlerine bağlı olarak Bronz, Gümüş, Altın ve Platin olmak üzere dört aşamadan oluşacak. Oyununuzda 1000 XP kazanmanız durumunda da Platin Başarım ile ödüllendirileceksiniz.

Epic Games Store Başarım Tasarımı

Epic Games tarafından verilen bilgiye göre, Epic Başarımları olan oyunların yeni bir Başarımlar sayfası olacak. Bu sayfada, kaydettiğiniz aşamayı takip edebilecek ve paylaşabileceksiniz. Ayrıca oyun için mevcut olan bütün Epic Başarımları’nın özetini göstermesinin yanı sıra, her bir oyun için kaydettiğiniz aşamayı ve açılmaya yakın olan başarımları da ön plana çıkartacak.

Başarımlar ve kaydettiğiniz aşama aynı zamanda kütüphanenizde de görüntülenecek. Bu sayede, mağazada dolaşırken de başarımlarınızı ve aşama durumunuzu görebilmeniz mümkün olacak.

Exit mobile version