Epic Games Store 2020 Yılını Zararla Kapattı!

Her hafta düzenli olarak en az bir adet ücretsiz oyun dağıtan Epic Games Store, yıldan yıla artan düzeylerde zarar ediyor gibi gözüküyor. Peki ama şirket bu düzeni daha ne kadar sürdürmeyi planlıyor?


Benzer İçerik: Epic Games’in Yeni Ücretsiz Oyunu Belli Oldu! (08 Nisan – 15 Nisan)


Epic Games Store 2020 Yılında Ne Kadar Zarar Etti?

Bir mahkeme dosyası aracılığı ile ortaya çıkan detaylara göre Epic Games Store 2019 yılında 181.000.000 Dolar ve 2020 yılında 273.000.000 Dolar zarar etti.

Tüm bu bilgiler ışığında fark etmiş olabileceğiniz şey, Epic Games Store’un son iki yıldır para kazanmadığı ve üstüne, artan düzeylerde para kaybettiğidir. Üstelik bu düzenin iki yıl daha bu şekilde sürmesi bekleniyor.

Epic, iyimser bir senaryo dahilinde 2023 yılından itibaren kar etmeyi hedefliyor. Öte taraftan Epic Games’in hem oyuncular hem de üreticiler için sunduğu avantajlar göz önüne alınırsa, çok da karlı bir platform olmadığını göreceksiniz.

Yani bu senaryonun şu anki koşullar dahilinde gerçekten de iyimser olduğunu söylemek oldukça mümkün.

death-coming-epic-games-store-ücretsiz

Tabii ki bu zararlı konumun hangi sebeplerden ortaya çıktığını tahmin etmiş olabilirsiniz: Her hafta dağıtılan ücretsiz oyunlar.

Yaklaşık olarak yüz altmış milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan platformun, aylık elli altı milyonun üstünde aktif kullanıcısı bulunuyor.

Platformun tahsil ettiği %12 oranındaki dağıtım tutarı işletme faaliyetlerini karşılamak için yeterli olsa da, ekstra olarak sunulan avantajları ve sürprizleri karşılamak için yetersiz kalıyor.

Exit mobile version