Epic Games: PlayStation 5 SSD’si En İyisi!

İnkar edilemez gerçekler...

PlayStation 5

Epic Games, dün yeni nesil oyun motoru Unreal Engine 5’i duyurdu ve PlayStation 5 üzerinden görkemli bir teknoloji demosu yayınladı. Summer Game Fest etkinliği kapsamında gösterilen teknoloji demosu izleyenleri adeta etkisi altın aldı. Buna Epic Games patronu Tim Sweeney’de dahil. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 ile Özel Oyunların Açılış Sinematiği Değişecek!


PlayStation 5 SSD’si Rakiplerine Nazaran Daha Güçlü

Epic Games, dün yeni nesil oyun motoru Unreal Engine 5’i duyurdu ve PS5 üzerinden görkemli bir teknoloji demosu yayınladı. Anlaşılan Sony ile işbirliği içerisinde olan Epic Games patronu Tim Sweeney, konsolun depolama sisteminden oldukça etkilenmişe benziyor.

Tim Sweeney’in SSD hakkındaki açıklamasına ve Unreal Engine 5‘in PS5 üzerinden gösterilen teknoloji demosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri

“Sony’nin depolama sistemi kesinlik birinci sınıf kalitede. Sadece konsollar arası en iyi değil, tüm platformlarda da en iyisi. Üst düzey PC’lerden bile daha güçlü bir SSD var karşımızda. Yükleme ekranları yeni nesil PlayStation ile artık tarih olacak. Nesnelerin oyun dahilinde, haritada bir anda ortaya çıktığı günler son bulmak üzere. Kesinlikle heyecan verici.” 

PS5 Teknik Özellikler

PlayStation 5, RDNA 2 mimarili 10.28 TFLOPs gücünde bir GPU, 8 çekirdekli 3.5GHz işlemci ve 16 GB GDDR6 bellek ile birlikte gelecek. Buna ek 825GB SSD ve NVMe SSD slotuna sahip olacak. Cihaz bilgisayarlarda yer alan tüm SSD’lerden daha hızlı bir bant genişliğine sahip olacak. Konsolun Xbox Series X’ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Bu bant genişliği sayesinde oyunculara zaman kazandıracak olan konsol daha rahat bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Özellikle yüklenme ekranları sorun olmaktan artık çıkacak. Cihazın yama ve download içermemesi de gelen detaylar arasında yer alıyor.

8 çekirdekli AMD Zen 2 yonga seti ile gelecek olan cihaz, 3D ses sistemini de bizlerin beğenisine sunacak. Cihazın 4K desteği vereceğini de gönül rahatlığı ile dile getirebiliriz. Oyunlar PlayStation 4’e oranla daha hızlı çalışacak ve sistem takılmaları, çökmeleri yaşatmayacak oyunculara.


Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

 

Exit mobile version