En Zor Oyunlar – 2021

En Zor Oyunlar ile Karşınızdayız!

Günümüz oyun dünyasının gittikçe daha kolay oyunlara yer verdiği aşikar. Bu kolaylıktan sıkıldıysanız ve sizi zorlayabilecek bazı oyunlar arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte karşınızda en zor oyunlar (2021) listesi.


İlginizi Çekebilir:Ekim 2020 Sistem Tavsiyesi


En Zor Oyunlar Listesi

Eğer sizi terletecek, sinirden küplere bindirecek ve kol kırdıracak oyunlar arıyorsanız, sizin için derlediğimiz bu listeden şahsi önerilerimize ulaşabilirsiniz.

Eğer sizin de zor oyunlar listesine eklenmesini istediğiniz oyunlar bulunuyorsa görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden hem bizlerle hem de sizin gibi zor oyunlar arayanlarla paylaşabilirsiniz.

En Zor Oyunlar 2020 Listesi

1- Dark Souls

Prepare to Die” yani ”Ölmeye Hazırlan” mottosu ile ilk defa 2011 yılında FromSoftware tarafından piyasaya sürülen ilk oyun, adı Souls-like diye anılan koskoca bir serinin öncüsü olmuştu. (Aslında ilk oyun Demon souls lakin pek popüler değil.)

Kendisinin bu kadar zor olmasına ve grafiklerinin çağ dışı kalmasına karşın oynatan etkenler ise inanılmaz güzel dövüş sistemi ve fena olmayan rol yapma elementleridir. Bu konular üzerinde kesinlikle durulmalı çünkü her silahın farklı bir oynanışı ve oyuna katkısı var. Nitekim aynı şeyi zırhlar içinde söyleyebiliriz.

Oyunumuzda daha doğrusu üç oyunda da çok iyi bölüm sonu canavarları ve mekan tasarımları bulunmakta ve müzikler ise şahane. (Sizi orta çağın karanlık atmosferine sokuyor.) Yani eğer sizinde iyi bir sabrınız varsa bence siz de bu seriyi denemelisiniz.

Not: Dark Souls 3’ten başlamanızı tavsiye ederim. Nitekim hikaye pek de önemli değil ve en rafine ve en güzel oyun kesinlikle üçüncü oyun.


Steam Sayfası


2- Bloodborne

Aslında bu oyun hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim. Dark Souls’u yapan adamların elinden çıkmış bir başka başarılı ve kanser etme potansiyeline sahip bir başka oyun.

Kendisinin temel farkları ise Victoria (1800’ler) dönemi İngilteresi’ni andıran bir şehirde geçiyor. Şehir, veba gibi salgın bir hastalıkla sınanırken bu hastalık insanları öldürmek yerine bir takım canavarlara dönüştürüyor. Siz de bu şehre bir tür şifa bulmak üzere gönderiliyorsunuz. Oyunumuzun yine müzikleri efsane, mekanikleri başarılı ve her şey yine Dark Souls gibi. Ama bence üç Dark Souls oyunundan’da başarılı. Ancak oyunun PlayStation özel oyunu olduğunu söyleyelim. (Seri üzgün)

3- Salt and Sanctuary

Kendisi bir 2D Dark Souls klonudur. Oyun Orta Çağ’ı andıran mekanlarda geçiyor ve diğer bahsettiğim oyunlara nazaran biraz platform ögeleri içermekte. Gayet uygun fiyatlı ve sistem dostu olan bu oyunda diğer oyunlardan çok daha fazla zorlandığımı söyleyebilirim (Hatta bitiremedim.) Eğer diyorsanız ki ”ben bunu oynarım bende o yetenek ve sabır var” buyurun:  Steam Sayfası

4- Hollow Knight

Oyunumuzun kendisi iki boyutlu bir yapıya sahip aksiyon ve metroidvania diyebileceğimiz türde bir oyun. Tabii birde hemen hemen Dark Souls kadar zor.

Sevgili oyunumuzun grafikleri pek stilistik ve güzel. Çok iyi müziklere sahip ve atmosfer açısından pek bir başarılı. Açık dünyasına da ayrı bir parantez açmalı. Oldukça büyük ve kompleks bir yapıya sahip ve nerede, ne zaman, neyin çıkacağı belli olmuyor. Bu şeyler bir çeşit ödül de olabiliyor, zor bir düşman da. Açık söylemek gerekirse oyunun kötü yanı yok gibi. Tabii eğer bu tarz oyunları seviyorsanız.


Steam Sayfası


En zor oyunlar – 2021 listesinin sonuna geldik. Peki siz bu oyunlardan hangilerini oynadınız? Hangileri ilginizi çekti? Hepsini ve dahasını bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Eğer sizin de zor oyunlar listesine eklenmesini istediğiniz oyunlar bulunuyorsa görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden hem bizlerle hem de sizin gibi zor oyunlar arayanlarla paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version