En Yüksek Bütçeli Oyunlar

En Yüksek Bütçeli Oyunlar Listesi ile Karşınızdayız!

En Yüksek Bütçeli Oyunlar – Son dönemlerde kullandığımız bilgisayarlar ve oyun konsolları hiç olmadığı kadar güçlü bir hale evrildi ve bu ivme, oyun sektörü için de geçerli. Her yeni oyun, grafik ve mekanik anlamında bir önceki nesle kıyasla önemli iyileştirmeler ile birlikte geliyor.


İlginizi Çekebilir : Gelmiş Geçmiş En İyi Korku Oyunları (PC)


Tabii bu durumun altında yatan sebeplerden birisi de, oyunlara ayrılan bütçenin gerçekten inanılmaz seviyede artmasından kaynaklanıyor. Bu listemizde, gelmiş geçmiş en yüksek bütçelere sahip olan oyunları sizler için derledik ve bir araya getirdik.

En Yüksek Bütçeli Oyunlar Listesi

Grand Theft Auto V ilk kez satışa sunulduğunda büyük bir hayranlık duyuyordum. Aslında hala duyuyorum. Önceki yapımlardan oldukça iddialı bir çıkış yapmıştı ve pek çok yeni özellikle birlikte geliyordu.

Peki ama Rockstar bunu nasıl başarmıştı? Sorunun cevabı bütçede yatıyor.

Evet ama zaten hepimiz GTA V’in yüksek maliyetli bir oyun olduğunu biliyoruz. Peki ya söz konusu şey diğer oyunlar olduğunda, yapım maliyeti en yüksek olan yapımlar hangileri?

10- Final Fantasy VII

Bütçe: 114 Milyon Dolar

Hemen her listede görebileceğiniz Final Fantasy VII, bu listemizin onuncu sırasında yer alıyor. Ufuk açıcı klasiklerden birisi olan bu oyun, sinematik kalitede aşırı derinliklerle birlikte geliyor.

9- Halo 2

Bütçe: 120 Milyon Dolar

Pek çoğumuzda bağımlılık yaratan bu FPS türündeki oyun, listemizin üyelerinden birisi. Devasa büyüklükteki bütçeye sahip olan Halo 2, harika düzeyde tek oyunculu deneyim sunuyor.

8- Dead Space

Bütçe: 120 Milyon Dolar

System Shock serisinin manevi bir halefi olan Dead Space, 2005 yılında başlayan geliştirme sürecinin ardından 2008 yılında yayınlandı. Uzak bir gelecekte kana susamış olan uzaylıların istila ettiği terk edilmiş bir uzay istasyonundaki kız arkadaşınızı aradığınız bu oyun, listemizin sekizinci sırasında yer alıyor.

7- Shadow of the Tomb Raider

Bütçe: 125 Milyon Dolar

Hemen her oyuncunun en azından bir defa denediğini düşündüğümüz Shadow of the Tomb Raider, pek de beklenmeyecek şekilde oldukça büyük bir yapım maliyetine sahip.

6- Destiny

Bütçe: 140 Milyon Dolar

Ah, Destiny. Yalnızlığın esaretinde karanlık ay manzaralarındaki anılarımı bir kenara bırakırsak, bu oyun gerçekten ciddi bir maliyete sahip. Başlangıçta çeşitli sorunlarla çıkan bu oyun, hızlı bir düzeltme süreci yaşadı.

5- Star Wars: The Old Republic

Bütçe: 200 Milyon Dolar

En sevdiğim oyunlardan birisi olan Star Wars: The Old Republic, gayet yüksek olan yapım maliyeti ile listemizin ilk beş üyesinden birisi olarak öne çıkıyor.

4- Call of Duty: Modern Warfare 2

Bütçe: 250 Milyon Dolar

Bu oyun 2009 yılında çıktığında bir daha böyle bir oyunun çıkamayacağını düşünüyordum. Artık böyle düşünmüyorum ancak bu oyun hala sağlam yapımlardan birisi. Aynı şey, bütçe için de geçerli.

3- Grand Theft Auto V

Bütçe: 265 Milyon Dolar

Bu oyunun, listenin ilk sırasında yer alacağını düşünüyorsanız, ne yazık ki doğru bir tahmin değil. GTA 5 gerçekten kaliteli bir yapım ancak yapım maliyeti sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.

2- Star Citizen

Bütçe: 300 Milyon Dolar

Henüz çıkmamış bir oyuna yer vermiş olsak da hala geliştirilme aşamasında yer alan Star Citizen’in toplam maliyeti şimdiden pek çok oyunu gerisinde bıraktı.

1- Red Dead Redemption II

Bütçe: 944 Milyon Dolar (Tahmini)

Bu konuda resmi bir açıklama olmasa dahi tahminler doğrultusunda RDR 2, bugüne kadar çıkmış olan en pahalı oyun unvanını elinde tutuyor. Muhtemelen pek de şaşırtıcı değil.


Sizler için hazırladığımız bu listenin de sonuna geldik. Peki siz bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version