En Yüksek Boyutlu Oyunlar Listesi

En Büyük Oyunlar Listesi ile Karşınızdayız!

Sizler için hazırladığımız bu listede en yüksek boyutlu oyunlar ile karşınızdayız. Peki ama geçmişten bugüne dek depolama alanımızı işgal eden en büyük oyunlar hangileri oldu?


Benzer İçerik: En Yüksek Bütçeli Oyunlar Listesi


Şu sıralar bir oyun konsolu ya da oyun bilgisayarı satın alırken dikkat ettiğimiz şeylerin başında depolama alanı yer alıyor. Sonuçta oyun yükleyecek yerimiz yoksa en güçlü sisteme sahip olmak bir şey ifade etmeyecektir.

En Yüksek Boyutlu Oyunlar Neler?

En Yüksek Boyutlu Oyunlar - Call of Duty Black Ops: Cold War

1- Call of Duty Black Ops: Cold War (164.9 GB)

Listemizin ilk sırasında geçtiğimiz yıl çıkış yapan ve o zamandan bu yana geniş bir oyuncu kitlesini bünyesinde barındırmayı başaran Call of Duty Black Ops: Cold War yer alıyor.

Cold War hem tek kişilik hem de çok oyunculu oynanış sistemi sunuyor. Buna ek olarak ışın izleme teknolojisinin sunduğu imkanları sonuna kadar kullanan bu oyunda, yeni nesil konsollar için yüksek kaliteli dokular yer alıyor.

Tüm bu detaylar, Cold War’ı 164.9 GB gibi devasa bir oyun yapmak için yeter de artar.

Tabii ki pek çok Call of Duty oyunu 100 GB sınırını aşmakta saygın olmayan bir üne sahip. Örneğin Modern Warfare (2019) 114.4 GB, Black Ops 3 113 GB ve Infinite Warfare yaklaşık 101 GB dosya boyutu ile geliyor.

2- Quantum Break (158 GB)

Quantum Break’in halen bu listede yer alması biraz garip ancak bunu ufaktan seviyorum. Tamamen tek oyunculu bir deneyim sunan bu oyunda yanlış giden bir zaman yolculuğu deneyini araştırıyorsunuz.

Çıktığı zamana kıyasla bazı keskin görsel deneyimler sunan bu oyun, harika fizik düzenlemelerine ve mekaniklere sahip.

Tabii ki şimdi soruyorsunuz: Neden bu kadar büyük?

Aslında bunun altında yatan en temel sebep, canlı aksiyon sahnelerinin oyuna entegre edilmesiydi. Bu sahneler hikayeye daha fazla bağlam sundu ve oyun içindeki eylemlere bağlı olarak birden fazla farklı senaryo kurgulandı.

Tüm bunlar, şimdiye kadarki en havalı oyun / film deneylerinden ve deneyimlerinden birisini sağlarken, aynı zamanda yaklaşık 158 GB boyutunda bir oyuna sebep oldu.

3- Microsoft Flight Simulator 2020 (150 GB)

Microsoft Flight Simulator 2020, oyun dünyasının en ayrıntılı ve en iyi oyunlarından birisi olmakla kalmıyor ve en büyük dosya boyutları listesinde de kendisine yer ediniyor.

İndirme işlemine başlamadan önce 1 GB’lık bir dosya indiriyorsunuz ve bunun ardından da yaklaşık 150 GB’lık ana dosyaların kurulumunu sağlıyorsunuz. Tabii ki ek modlar, uçaklar, bölge paketleri ya da havalimanları bu boyutu daha da yukarı taşıyabilir.

Biraz fazla büyük gibi gözüküyor olabilir ancak Dünya’nın her noktasının simule edildiği bir oyun için çok da büyük değil. 150 GB’a kadar sıkıştırılmış bir dijital gezegen… Güzel.

4- Final Fantasy XV Windows Edition (148 GB)

Final Fantasy XV, 2018 yılında PC için yola çıkmış bir oyun oldu. Windows Edition; ana oyunun yanı sıra dört farklı DLC paketini, gelişmiş görsel düzenlemelerini ve iyileştirmiş performansı içeriyordu.

Burada bahsettiğim şey 4K çözünürlüğündeki dokuları, HDR uyumluluğunu ve ultra yüksek grafik seçeneklerini kapsıyor.

Tabii ki lezzetli 4K oyunların tümü, sabit diskte önemli bir yere mal olur. Nitekim Final Fantasy XV Windows Edition da yaklaşık olarak 148 GB büyüklüğünde bir oyun.

5- Halo: The Master Chief Collection (125,9 GB)

Halo: The Master Chief Collection, temelde birden fazla oyunu aynı dosyada barındıran bir kurulum.

Bu oyunu elde ettiğinizde aslında Halo, Halo 2, Halo 3, Halo Reach ve Halo 4 oyunlarını bir dizi görsel iyileştirme ve çok oyunculu modlarla birlikte edinmiş oluyorsunuz.

Bir Xbox Series X kullanıcısı iseniz, Master Chief’in çeşitli maceralarını 4K çözünürlükte 120 FPS’e kadar deneyimleyebilmeniz mümkündür. Ayrıca azaltılmış yükleme süreleri, ayarlanabilir görüş alanı ve bölünmüş ekran gibi detaylar, onu herhangi bir Halo hayranı için eksiksiz bir paket haline getirir.

Kısacası 125,9 GB, tüm bu içerik için değerli bir fedakarlıktır.

Exit mobile version