Görünce Tansiyon Düşüren En Kötü Grafiklere Sahip 10 Oyun!

En Kötü Grafiklere Sahip 10 Oyun ile Karşınızdayız!

Bildiğiniz üzere söz konusu şey oyunlar olduğunda grafikler her şey değildir ancak bazen görseller o kadar kötüdür ki, potansiyeli çok iyi bir oyunu dahi berbat bir hale getirebilir. Bu yazımızda en kötü grafiklere sahip 10 oyun ile karşınızdayız!


İlginizi Çekebilir: PS5 için Çıkacak Oyunlar


Şöyle bir baktığımızda oyuncuların ‘grafikler’ hakkındaki düşünceleri birbirinden çok farklıdır. Bazıları sahip olduğumuz gelişmiş donanımdan da yola çıkarak grafiklerin sınırları zorlamasını ister. Bazıları grafiklerin artık homojen hale geldiğini ve bir farklılaşmaya gidilmesi gerektiğini düşünür. Bazıları için ise grafikler pek de önemli değildir.

Yine de gerçek şu ki video oyunlarında görsel tasarım önemli bir detaydır ve bu alanda yapılacak hatalar başarısız olmanın en önemli etkisi olabilir. Bu karşıtlığı gözler önüne sermek için inanılmaz derecede kötü grafiklere sahip olan en kötü grafiklere sahip 10 oyun ile karşınızdayız.

En Kötü Grafiklere Sahip 10 Oyun!

Eğer hazırsanız kahvenizi bir kenara koyun ve derin bir nefes alıp listeyi okumaya başlayın.

En Kötü Grafiklere Sahip 10 Oyun

1- Bubsy 3D

Sanırım listeye doğru bir seçimle başladık. Bubsy 3D herhangi bir şüpheye yer vermeksizin tüm zamanların en çirkin oyunu olabilir. Aslında oyun, derecelendirme kuruluşları tarafından da en kötü oyunlardan birisi seçildi. Bu unvan yalnızca grafiklerden değil, mekaniklerden ve olmayan hikayeden de kaynaklanıyor.

2- Rogue Warrior

Şimdi Bubsy 3D hakkında konuşmaya devam edelim çünkü oyun, üç boyutlu teknoloji henüz yeniyken ortaya çıkmıştı ve stüdyonun eksik deneyimi nedeni ile bir facia olarak sonuçlandı. Rogue Warrior bu mantığın arkasına saklanamıyor.

Oyun grafiklerin sürekli olarak yükseldiği bir dönemde ortaya çıktı ve çamurlu görüntüsü ile henüz satışa sunulmadan kendi tabutuna çivi çaktı. Demek istediğim, yalnızca görsele bakın.

3- Gods And Generals

Şimdi Red Dead Redemption 2’yi hayal edin ve şimdi yukarıdaki görsele bakın. AAAAAA!

Demek istediğim şey Gods and Generals muhtemelen gerçek bir çöp parçası olabilir. Grafikler tek sorun değil, oyunda neredeyse hikaye bile yok. Ama yine de geliştiricilerin umudunu kırmamak adına çok da aşağılamayalım. (E daha ne diyeceğiz zaten?)

4- Far Cry Vengeance

Bu listede bir Far Cry oyunu görmek bir miktar şaşırtıcı olabilir ancak bir zamanlar böyle bir oyun da vardı. Tek söylemek istediğim bu oyun Wii’deydi ve bu nedenle grafikler, oynamak istemeyeceğiniz kadar düşürüldü.

5- Drake of the 99 Dragons

Bu oyun hakkında yapabileceğim tek olumlu yorum, grafiklerin en önemli sorun olmadığıdır. Oyundaki sınırsız hata, sınırsız bozuk ünite ve dahası sorunların bir kısmı.

6- Turok

Nintendo 64’te bir fps mi? Saygı duyduğum için GoldenEye 007 gibi bariz bir seçenek yerine Turok’a yöneldim. Oyun kendi zamanı dahilinde fena bir yapıya sahip olmasa da eleştirmenler çamur gibi grafiklere yoğunlaştı.

7- Aquaman: Battle For Atlantis

Günümüzde olgunlaşmış bir hale erişen süper kahraman oyunlarının birkaç yıl öncesine göz atmak ister misiniz? Bence hayır. Bu arada oyun su altında geçiyor ancak bunu ben söylemeden önce anlamanız biraz çöp olabilir çünkü, neyse işte görüyorsunuz.

8- Superman 64

Yine de süper kahraman oyunlarının biraz daha kötüsüne dönebilir ve Superman 64’e merhaba diyebiliriz. Bu oyundaki her şey tam bir karmaşadan ibaret. Dürüst olmak gerekirse ekipten birisi dosyayı yanlışlıkla silseydi pek de sorun olmazdı.

9- Life of Black Tiger

Bir şekilde PlayStation Store’a sızan bu çürük elma, listemizde yer almayı hak ediyor. Yine dürüst olmak gerekirse grafikler aşırı derecede korkunç ve tüm oyun yarı pişmiş bir mobil oyun gibi gözüküyor.

10- Godzilla

PlayStation’dan söz etmişken Godzilla’yı es geçmek doğru olmaz. Aslında şehri yok etmek eğlenceli vakitler geçirmemizi sağlayabilirdi ancak kötü grafikler ve dinamikler bunun önüne geçmeye yardımcı oldu.


Peki siz hazırladığımız bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce listeye başka hangi oyunlar eklenebilir. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version