En İyi Yarış Oyunları Anketi – 2020

Bugüne kadar piyasaya sürülmüş en iyi yarış oyunlarını belirliyoruz.

en iyi yarış oyunları

En iyi yarış oyunları anketimiz ile birlikte bugüne kadar çıkmış en iyi oyunları bir araya getirdik ve seçimi size bıraktık. Hemen aşağıda göreceğiniz ankette vereceğiniz oylarla en iyiler listelerini belirleyebilirsiniz.

Herhangi bir oyuna yukarı oy vermeniz durumunda listede üst sıralara taşıyabileceğiniz gibi aşağı oy vererek, listede aşağıya düşmesine yol açabilirsiniz. O sebeple liste, tamamen takipçilerimizin oylarıyla anlık olarak değişebilir. Arada bir tekrar gelip kontrol edebilirsiniz.


İlginizi çekebilir: En İyi Battle Royale oyunları anketi


En iyi yarış oyunları

Gelmiş geçmiş en güzel yarış oyunları listesi

Listemizi oluştururken aslında serilere yer vermek istedik. Tek tek oyunları seçsek, bazı serilerden üç dört oyun koymamız gerekebilirdi. O yüzden seriler arasında sevdiğiniz bir oyun varsa bunu oylayabilir ve yorumlarda o oyunu belirtebilirsiniz.

Mario Kart Serisi

Nintendo konsollarına özel olarak hazırlanan Mario Kart, aslında uzaktan pek iyi gibi görünmez. Buna rağmen bir kere başına oturduğunuzda kalkamayabilirsiniz. Özellikle oyunu en iyi arkadaşlarınızla oynuyorsanız, bir süre başka oyun oynamayı aklınızdan çıkarabilirsiniz.

Blur

Arkadaşlarınızla oynamak isteyeceğiniz bir başka oyun ise Blur. Yıllardır yenisi yapılsa diye beklediğimiz Blur, Mario Kart serisinde gördüğümüz, rakibi özel güçlerle egale et mantığını, gerçekçi yarışlara taşımıştı. Özellikle dört kişi oynanırken, oyun unutulmaz anlara sahne oluyordu.

Crash Team Racing

Mario Kart benzeri bir başka oyun serimiz ise Crash Team Racing oluyor. Özellikle PlayStation 2 zamanlarını görenler, vakitlerinin önemli kısmını Crash Team Racing oynayarak geçirmiş olabilirler.

Need for Speed: Underground 

Underground 2 özellikle en sevdiğimiz oyunlardan bir tanesi olmayı başarmıştı. Araba özelleştirme mantığının muhteşem hazırlanması, herkesi oyuna çekmişti. Yeraltı yarışlarının konu alındığı en iyi oyunlardan bir tanesi olan Underground 2 sonrasında çıkan Most Wanted’tan sonra ise aynı tadı veren oyuna henüz denk gelmedik.

Gran Turismo

PlayStation konsollarına özel olarak hazırlanan Gran Turismo oyunlarının öne çıkan tarafı gerçekçiliğiydi. Başta grafikleri olmak üzere oynanış ve sesler harika ötesiydi. İnce işçilik ile hazırlandığı belli olan Gran Turismo oyunları, simülasyon sevenler için her zaman ayrı bir yerde kalmayı başarmıştı.

Forza Horizon Serisi

Underground sonrasında bulamadığımız tada benzer bir tat yakalamayı başaran serilerden bir tanesi Forza Horizon olmuştu. Yasa dışı olmasa da klasik yarış mantığından uzak, eğlenceye odaklı yarışlar sunan Horizon serisi, renkli yapısı ve açık dünyası ile Xbox oyuncularının kalbine taht kurmuştu.

F1 Serisi

Yarış oyunlarıyla tanıdığımız Codemasters’ın sürekli olarak çıkardığı ve tüm hünerlerini gösterdiği F1 serisi, bu tarz yarışları sevenler için değişilmezler arasına birkaç oyun sokmayı başarmıştı.

DiRT serisi

Yine Codemasters tarafından geliştirilen DiRT, kendine has bir tarza sahipti. Farklı yollardan gittiği oyunları bulunsa da her zaman arcade ile simülasyon karışımı başarılı oynanış dinamikleri sunmuştu. DiRT oynamak, her zaman eğlenceliydi ve öyle olmaya da devam ediyor.

Asetto Corsa

Simülasyon yarış oyunu sevenlerin ağzının sularını akıtan Asetto Corsa, ilk olarak muhteşem grafikleri ile oyuncuları yakalamıştı. Oyun çıktıktan sonra görüldüğü üzere oldukça iyi bir oynanışı da vardı. Böylece oyuncular, yeni bir yarış oyunu kazanmış oldular.

Project Cars Serisi

Project Cars, oyunculardan aldığı maddi destekle yola çıkıp, istedikleri her şeyi vermeyi vaat etmişti. Oyun çıktığında asılda birçok şeyin başarıldığı görüldü. İyi grafikler ve gerçekçi oynanışıyla Project Cars, iyi bir yarış oyunu olmayı başarmıştı.

The Crew Serisi

Ubisoft’un yarış oyunu serisi The Crew, ilk olarak devasa haritası ile dikkatleri çekmişti. Özellikle ikinci oyunda neredeyse bütün ABD’yi kapsayan oyun, eğlenceli bir oynanış sunuyordu.

MotoGP Oyunları

Codemasters gibi kendini yarış oyunlarına adayan bir başka oyun stüdyosu Milestone, uzun süredir MotoGP oyunları geliştiriyor. MotoGP’nin yanı sıra Isle of Man TT ile oyuncuların karşısına çıkmaya devam eden şirket, RIDE ismini verdiği kendi serisini de başlatmıştı.

Test Drive Unlimited 2

Unutamadığımız oyunların başında gelen Test Drive Unlimited 2, farklı yapısıyla zihnimize kazınmıştı. Açık dünyası ve başarılı arcade oynanışı, milyonlarca oyuncuyu kendine çekmişti. Kısa bir süre önce ise yeni Test Drive Unlimited geliştirildiği haberleri kulağımıza çalınmıştı.

TrackMania Serisi

Bugüne kadar çıkan en ilginç yarış oyunlarından bir tanesi olan TrackMania, bambaşka bir deneyim sunuyordu. Kendi parkurlarımızda, tamamen yetenek üzerine kurulu oynanışıyla dikkat çeken yapım, bugüne kadar çıkan en iyi yarış oyunlarından bazılarını içerisinde barındırıyordu.

Forza Motorsports Serisi

Forza Horizon serisi bize eğlenceyi vaat ederken, Motorsports serisi gerçekçi oynanış sunuyordu. PlayStation’ın Gran Turismo serisine rakip olarak çıkarılan oyunlar, yine yüksek kaliteli grafikler ve gerçekçi oynanış sunuyorlardı.


Yukarıda yer almayan oyunlardan bazılarını çok seviyorsanız, kesinlikle yorumlarda belirtmelisiniz. Böylece listemizi geliştirme imkanı bulabiliriz!

Exit mobile version