En İyi Oyuncu Telefonları – 2021

En İyi Oyuncu Telefonları Listesi ile Karşınızdayız!

 

Eğer siz de bir mobil oyuncu iseniz, bu ihtiyacınıza yönelik bir oyuncu telefonu arıyor olabilirsiniz. Bu listemizde 2021 yılında satın alabileceğiniz en iyi oyuncu telefonları ile karşınızdayız! Peki listede hangi modellere yer verdik?


İlginizi Çekebilir: PS Plus’ın 2020 Oyunları ve Toplam Değeri


Son dönemlerde mobil oyunlar hiç olmadıkları kadar popüler ve bu nedenle akıllı telefon üreticileri, en sevdiğiniz oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmesi için özel olarak tasarlanmış akıllı telefonlar üretiyor.

Bunların en iyileri aksiyonun tek bir karesini bile kaçırmamanız için birinci sınıf işlemciler, bol miktarda bellek ve yüksek yenileme hızına sahip ekranlar ile birlikte geliyor.

Açıkçası Razer, Asus ve Xiaomi gibi şirketler, oyuncuların şimdiye kadar tanıdıkları çok iyi isimler ancak liste bunlarla kısıtlı değil. Nitekim diğer şirketlerin amiral gemileri de en iyi oyun performansı için iddialı teknik bileşenlerle birlikte geliyor.

İşte 2021 yılında satın alabileceğiniz en iyi oyuncu telefonları listesi!

En İyi Oyuncu Telefonları Listesi

En İyi Oyuncu Telefonları

1- Asus ROG Phone 5

Asus ROG Phone 5’i tanımlamak için kullanabileceğimiz tek cümle, ‘en iyisi’ olduğudur.

Mobil oyunlar konusunda ciddi iseniz ve en yüksek kare hızlarını, en net grafikleri ve en uzun batarya ömrünü istiyorsanız, ROG Phone 5 aradığınız akıllı telefon olabilir.

6.78 inç boyutunda 2448 x 1080 piksel çözünürlüğünde 144 Hz yenileme hızına sahip ekran ile kutudan çıkan ROG Phone 5, Snapdragon 888 işlemciden gücünü alıyor.

Bu işlemci tercihinize ve bütçenize bağlı olarak 8 / 12 / 16 GB RAM ve 128 / 256 GB depolama birimi ile destekleniyor.

Ayrıca bir akıllı telefonda bulabileceğiniz en iyi hoparlörlerle birlikte gelen modelde, 6.000 mAh kapasitesinde devasa bir batarya bulunuyor. Bu sayede oyun deneyiminizi uzun süreler boyunca kesintisiz bir şekilde sürdürebiliyorsunuz.

Şarjınızın azaldığı durumlarda ise 65W hızlı şarj desteğinden yardım alabilirsiniz.

Tüm bu özelliklere düzenlenebilir RGB ışıkları, oyunculara özel aksesuarları ve omuz düğmelerini ekleyin: ROG Phone 5, oyuncular için gerçekten de eksiksiz bir paket haline geliyor.

Tabii ki ROG Phone 5’in çok yönlü bir amiral gemisi olmadığını hatırlatalım. Örneğin kameraları, segmentindeki diğer cihazların gerisinde kalıyor. Öte taraftan birincil önceliğiniz oyunlar ise, aradığınız cihaz bu olabilir.

2- Xiaomi Black Shark 3

Tercihinizi Xiaomi’den yana kullanmak isterseniz, Black Shark 3 şu sıralar en iyi tercihlerden birisi olabilir.

Diğer rakiplerine nazaran teknik özellik yarışının gerisinde kalan bu model, çok daha uygun fiyat etiketleri ile bu durumu dezavantaj olmaktan çıkarıyor.

Zaten bir akıllı telefonda oynayabileceğiniz en iyi oyunların gereksinimleri belli iken, bundan daha iyisine sahip olmak ya da olmamak tamamen isteğinize bağlı bir durum olarak öne çıkıyor.

Buna ek olarak nispeten uygun fiyatına karşın, başarılı bir arka kamera kurulumu görüyoruz.

3- Samsung Galaxy S21 Ultra

Hem çok güçlü hem de çok yönlü bir akıllı telefon arıyorsanız, Galaxy S21 Ultra ile tanışmanızın zamanı gelmiş olabilir.

Samsung’un en son nesil amiral gemisi modellerinden birisi olan S21 Ultra, 6.8 inç boyutunda 3200 x 1400 piksel çözünürlüğünde ekran ile birlikte geliyor.  Gücünü Snapdragon 888 işlemciden alan cihazda 12 / 16 GB RAM ve 128 / 256 / 512 GB depolama varyantları yer alıyor.

Tabii ki bu cihazın sunduğu gelişmiş özellikler ve çok yönlülük politikası, pahalı bir fiyat etiketi ile birlikte geliyor.

4- Apple iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max, oyuncular için temelde birebir aynı teknik özellikleri sunduğu için, ekran boyutu dışında, tercihimizi daha uygun fiyatlı olan iPhone 12 Pro’dan yana tuttuk.

Tahmin edebileceğiniz üzere söz konusu şey oyun performansı olduğunda, iPhone 12 Pro sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Yine çok yönlü bir cihaz olan bu modelin en bariz dezavantajı ise, Galaxy S21 Ultra gibi, oldukça pahalı bir fiyat etiketine sahip olmasıdır.

5- OnePlus 9 Pro

Hem çok yönlü hem de nispeten uygun fiyat etiketine sahip bir akıllı telefon mu arıyorsunuz?

İşte OnePlus 9 Pro!

Çok yönlü olduğu için Galaxy S21 Ultra ya da iPhone 12 Pro gibi bazı özelliklerden yoksun kaldığını düşünebilirsiniz. Öte taraftan bu modelde 6.7 inç boyutunda 3216 x 1440 piksel çözünürlüğünde 120 Hz yenileme ve 360 Hz örnekleme hızına sahip bir ekran yer alıyor.

Snapdragon 888 ile birlikte yüksek performansı taahhüt eden modelin 8 / 12 GB RAM ve 128 / 256 GB depolama alanı ile kutudan çıktığını görüyoruz.

4.500 mAh batarya ile başarılı bir kullanım deneyimi sunmayı hedefleyen modelin 65W kablolu, 50W kablosuz şarj desteğine sahip olduğunun da altını çizmekte fayda var.


İlginizi Çekebilir: Çıkacak Oyunlar


Hangisini Almalısınız?

Diğer her şeyde de olduğu gibi doğru oyuncu telefonunu seçmek bir öncelik meselesidir. Tabii burada dikkat etmeniz gereken temel faktör, üreticilerin oyuncu telefonuna odaklandıkça diğer bazı özellikleri görmezden geldiğidir.

Bu gibi durumlarda en iyi donanımı – işlemci, bellek, depolama, şarj çözümleri gibi – seçerken iyi kameralardan, suya dayanıklılıktan, kablosuz şarjdan ya da benzer özelliklerden vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz.

Bunlar sizin için önemlilerse direkt olarak oyuna odaklanmayan ancak güçlü teknik özelliklere sahip – Galaxy S21 Ultra ya da iPhone 12 Pro gibi – diğer akıllı telefonlara yönelmenizde fayda var.

Eğer ilk önceliğiniz oyunlara odaklı yer verilen donanımlar, oyun odaklı tasarım ve ek aksesuarlar ise kendisini direkt  ‘oyuncu telefonu’ olarak tanıtan modellere göz atmanız gerekiyor.


Peki siz hazırladığımız bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version