En İyi 5 Oyun! Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?

Turuncu Levye En İyi 5 Oyununu Seçti. Sizin Listelerinizi de Görmek İstiyoruz.

Fikir ayrılıklarının çok görüldüğü bir konuda fikirlerimizi beyan edeceğiz bugün. En iyi 5 oyun listemizi açıklayarak sizlerin de fikirlerinizle birlikte en iyi oyunlar listelerimizi karşılaştırmak istiyoruz. Haberimizin devamında tüm Turuncu Levye ekibinin en sevdiği 5 oyunu görebilirsiniz. Yorumlar kısmında veya sosyal medya paylaşımlarımızın altında da sizin en iyi 5inizi görmek için sabırsızlanıyoruz.


İlginizi Çekebilir: Bu Hafta Çıkacak Oyunlar! (11 – 17 Mayıs 2020)


En İyi 5 Oyun! Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?

Herkesin birbirinden çok farklı fikirleri var ve eminiz ki tüm takipçilerimizin de konu ile ilgili fikir ayrılıkları olacaktır. Az öncede bahsettiğimiz gibi kendi oyun listenizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

Peki bu konuda Turuncu Levye ekibi neler düşünüyor?

en iyi 5 oyun

 

Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?

Berk Demirci

  1. Uncharted 4
  2. Red Dead Redemption 2
  3. Age of Empires 2
  4. The Last of Us
  5. The Witcher 3: Wild Hunt

 

Ramazan Tugay Kahraman

  1. BioShock: Infinite

Eğer oyunlar bir sanatsal yaratım olarak görülecekse, o zaman tüm bileşenleri aynı anda muhteşem şekilde bir araya gelen yapımları liste başına taşımalıyız. BioShock serisi bunu başarabilmiş ender yapımları barındırıyor bana kalırsa. Hem ilk BioShock hem de Infinite, içinde barındırdığı, başta hikaye olmak üzere grafik, oynanış ve müzikleri, en iyi şekilde bir araya getirebilmişti. Infinite ise bizlere o eski romanlardan esinlendiği hikayeye öyle güzel anlatmıştı ki; içinde kaybolup gitmemek imkansızdı. Bu muhteşem hikaye, iyi bir oynanış ve muhteşem bir atmosfer ile birleştirilmişti. Oyunu bir kere oynayıp bitiren birisi, ne hikayeyi ne de atmosferi tam anlamıyla unutabilir bana kalırsa. O zaman BioShock: Infinite, tartışmasız en iyi oyunlar arasında yerini almalı.

    2. Half-Life 2

Yukarı yazdıklarımı aslında Half-Life 2 için söylemem de mümkün. Half-Life 2 sadece bizlere müthiş modlar sunması ile değil; yarattığı ilginç evrenle ön plana çıkıyordu. Hikayenin anlatılış biçimi, unutulmazlar arasına girmişti. Üstüne buna müthiş bir oynanış eklenince, bugüne kadar yapılmış en güzel oyunlardan bir tanesi çıkmıştı. Oyuncuların hala ısrarla Half-Life 3 istemesinin ardındaki sebep de bana kalırsa, en az bu kadar iyi bir oyun görmeye olan inançları.

    3. The Last of Us

Hatırlarsanız The Last of Us ilk defa duyurulduğunda, karşımıza klasik bir oyunun çıkacağını düşünmüştük. Felaket sonrası bir dünya, zombi benzeri yaratıkları ve bundan kaçmaya çalışan karakterler. Keza anlatınca bunun ne kadar basit kaldığını siz de görmüşsünüzdür. Fakat oyun piyasaya sürüldüğünde işlerin bu kadar basit olmadığını görmüş olduk. Kişisel olarak yol hikayelerine hayran olmam aslında The Last of Us’ı biraz daha sevmeme neden olmuş olabilir. Oyunda hem iyi işlenmiş bir hikaye hem de hissiyatı size geçen bir atmosfer vardı. Üstüne üstlük, iki karakter arasındaki iletişim ve bu iletişimin değişme şekli, en kült eserlere taş çıkaracak cinste yazılmıştı. Kısaca iki karakter arasındaki hikayenin bu kadar güzel işlenmesi, bunun yanına iyi bir oynanış, atmosfer ve müziklerin eklenmesi, oyunu benim için en iyiler arasına sokmaya yetti.

 4. Empire: Total War

Listenin buraya kadar olan kısmına kadar, aslında genel geçer iyi yapımlar seçtim. Sonra düşündüm ki; en çok zaman harcadığım oyunlar iyi değillerse o zaman neden oynadım? Bugüne kadar en çok zaman ayırdığım oyunların başında Total War serisi geliyordu. Daha doğrusu Total War’ın 4K strateji türündeki yapımları, beni her zaman mest etmişti. Medieval Total War serisini de uzun süre oynamıştım. Listeye Empire: Total War’u ekledim ama bu tarzda onlarca oyunda yüzlerce saat geçirdiğimi söyleyebilirim. Böylesine oyunların beni bu kadar etkilemesinin altında ise herhalde tarihi istediğim gibi değiştirebilme fikri yatıyor. Bir devleti seçip, hiç yaşanmamış şeyleri yaşamak ve yeni bir tarih yazmak her zaman eğlenceli. Bunu da Empire: Total War gibi kendi türünün en iyi örneklerinden bir tanesinde yapmak, eğlenceyi biraz daha katlıyor.

 5. Call of Duty 4: Modern Warfare

Aslında listenin diğer oyunlarına bakınca en iyi 5 oyun listesi içinde FPS oyununa yer vermezmişim gibi gelebilir; ancak durum tam tersi. Bu internet sitesinde görev almam, oyun dünyasının başka yerlerinde kendimi bulmam hep CoD 4 sayesinde oldu. Liseden bir arkadaşımla yarı-profesyonel Call of Duty oynuyorduk. Sonradan kendisi profesyonel seviyelere çıktı, Türkiye’nin en iyi takımlarında oynadı. Bense o takımların bir şekilde yönetici kadrosunda yer aldım. O sırada CoD 4 oynamaya devam ediyordum. İçinde bulunduğumuz o takımın şimdi adı İstanbul Wildcats olan HWA-Gaming’e dönüşmesinde aktif rol oynadık. Kendimizi emeklemekte olan e-Spor dünyasında bulduk ve yaşımız el verdiğince şeyler yapmaya çalıştık. Orada kazandığım deneyim, benim için önemli olacak birçok farklı kapının aralanmasını sağladı. Kısaca CoD 4 hayatımı temelden değiştirdi. O yüzden listede kesinlikle olmalıydı.

Bana kattığı bunca şeyin yanı sıra Call of Duty 4: Modern Warfare, FPS dünyasının da değişmesini sağlamıştı. Bizlere unutulmaz bir hikaye sunmuş, temaların değişmesini sağlamış ve bambaşka FPS oyunlarının çıkmasına cesaret vermişti. Oyun kendi başına da bir şeyleri değiştirmeye yetmişti aslında. Ayrıca CoD 4’ü multiplayer tarafı, bugüne kadar Counter-Strike serisiyle yarışabilecek yegane rekabetçi FPS oyunlarından bir tanesi ama harcandı gitti. İşte o kadar iyi bir oyunda CoD 4…

 

Sefa Acarsoy

1. GTA Vice City – GTA serisi için devrim niteliğinde bir oyundu. Motor kullanılabildiğini gördüğümdeki heyecanımı bugün bile hatırlarım. Ve hala en sevdiğim GTA oyunudur. Tabi ilk GTA oyunum olan GTA 2’nin de gönlümde yeri ayrı.

2. Minecraft – Survival (hayatta kalma) ve crafting (eşya üretim) olayına yeni bir boyut kattı. Ardından gelen oyunlara yol gösterici oldu. Survival oyunlarının yükselişe geçmesine, birçok farklı survival oyununun ard arda piyasaya çıkmasına sebep oldu. Yaratıcılığa izin vermesi ve yaratıcılığı geliştirmesi sebebiyle tüm dünyada birçok ailenin-ülkenin oyunlara bakışını değiştirdi.

3. Ultima Online – 1997’de çıkmış 2 boyutlu bir MMORPG’nin hala büyük bir zevkle oynanabilmesi ya da oyuncularının hala özlemini çekiyor olması bile yeterli açıklama aslında. Ultima Online Hayat Offline!

4. Empire: Total War – Deniz savaşları ile sıra tabanlı stratejideki büyüklüğünü pekiştirdi.

5. Total Club Manager 2002 – Veritabanı genişliği FM/CM kadar olmasa da, insan olarak yapılabilecekler açısından en kapsamlı menejerlik oyunu olan TCM’nin (Fifa Manager) en iyi sürümü. Hatta TCM’deki birçok özellik yıllardır Football Manager oyuncuları tarafından FM’ye getirilmesi istenen özellikler (kulüp satın alma, kişi olarak kazandığın parayı harcayabilme vb.)

 

Ünsal Sarıtoprak

Benim için en iyi 5 oyun için karar vermek gerçekten zor oldu. Listeyi hazırlarken birçok oyuna haksızlık ettiğim düşüncesi aklımdan çıkmadı maalesef. Bir Batman hayranı olarak Arkham City’nin en iyi seçenek olduğuna karar verdim. Arkham Knight’ta iyi bir seçim olabilirdi ancak hikaye açısından Arkham City’nin en iyi karar olduğunu düşünüyorum. Uncharted konusunda ise 4 ile 3 arasında gidip geldim. 4 serinin hem hikayesel hem de grafiksel anlamda en güçlü oyunlarından biri ancak 3’ün yeri her zaman bende ayrı olmuştur.

The Last of Us için herhangi bir söze gerek olduğunu düşünmüyorum zaten. Yerinde bir karar. God of War ise maalesef ilgimi pek çeken bir seri değildi ancak yenilenmiş versiyonu kesinlikle bir PlayStation sahibi olarak “özel” hissetmemi sağladı. Hikayesiyle, dünyasıyla, karakterleriyle oldukça derin detaylara yelken açtıran bir parça. Bunlar dışında listeme eklemek istediğim ama ekleyemediğim onlarca yapım mevcut. Red Dead Redemption 2, Horizon Zero Dawn, BioShock Infinite, Call of Duty 4: Modern Warfare, Watch Dogs 2… Neden 5!? Neden 10 değil? Olmuyor mu? Peki…

  1. Batman Arkham City
  2. The Last of Us
  3. The Witcher 3: Wild Hunt
  4. Uncharted 3
  5. God of War (2018)

 

Taha Alperen Karaman

Bu listeye eğer bitirmiş olsaydım muhtemelen The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ı da ekleyecektim ancak henüz bitiremedim ve bu 5i geçecek kadar sindiremedim oyunu. Listenin en üstünden söz edecek olursak Wild Hunt’ı çok da anlatmaya gerek yok gibime geliyor. Kendisini çıktığı yıldan bu yana her yıl bir kez daha bitirmeye devam ediyorum. Zorlayıcı yapısına rağmen çok keyifli oynanış ve hikayesi ile beni kendine hayran bırakan Celeste’yi de gönül rahatlığı ile bu listeye yerleştirdim. Super Mario Odyssey’e gelecek olursak, kendisi Nintendo Switch üzerinden oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan ve kesinlikle bir şekilde oynamanızı öneriyorum, pişman olmayacaksınız. Gris ise hem sanatsal yapısı hem müzikleri hem de arka planda anlattığı hikaye ile bana çok güzel anlar yaşatan oyunlardandır.

  1. The Witcher 3: Wild Hunt
  2. Celeste
  3. God of War (2018)
  4. Super Mario Odyssey
  5. Gris

 

Efe Onurlu

  1. Gran Turismo 4
    Yarış dünyası denilince akla ilk gelen oyun Gran Turismo olabilir. GT4, Playstation 2 zamanın bana kalırsa en eğlenceli oyunlarından birisiydi. Dokuların detayı, pistler, ödüller hatta bazen 2. olamanın bile zevkli olduğu bir oyundu.
    Aynı zamanda benim çocukluk efsanelerimden birisi olduğu için biraz torpil geçmiş olabilirim. Ama zamanına göre iyi bir simülasyon oyunu olduğunu gözardı edemeyiz.
  2. GTA 5
  3. Red Dead Redemption
  4. Batman Arkham City
  5. Call Of Duty: Modern Warfare 3

 

Can Demirci

  1. Red Dead Redemption 2
  2. The Last of Us
  3. God of War (2018)
  4. Uncharted 3
  5. Dishonored

 

Berke Çam

  1. Call of Duty: Modern Warfare 2
  2. Limbo
  3. GTA San Andreas
  4. Max Payne 2
  5. GTA Vice City

 

Turuncu Levye Takipçileri Ne Düşünüyor?

Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version