En İyi FPS Oyunları Listesi

En İyi FPS Oyunları Hangileri?

Oyun tarihinin köklü geçmişini sarıp sarmalayan FPS türü, barındırdığı çok sayıda oyunla birlikte oyuncular ile arasını her daim yakın tutmuştur. Bu konumuzda da, bu türün içerisindeki en iyi oyunların bir listesi ile karşınızdayız. En İyi FPS Oyunları listesinin şüphe bırakmayan adaylarından oluşan En İyi 5 FPS Oyunu listemize hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz!


İlginizi Çekebilir: Yakında Çıkacak Oyunlar


En İyi FPS Oyunları Neler?

Başlamadan önce ufak bir hatırlatma olarak bu listeyi çoklu oyuncu kısmına göre değil, hikaye modu kısmına göre hazırladığımızı belirtelim. Kendi listenizi de hemen aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

En İyi FPS Oyunları Listesi

1- Call of Duty 4: Modern Warfare

Listemizin ilk sırasında Call of Duty 4: Modern Warfare yer alıyor. Bana göre Modern Warfare, Call of Duty serisinin ve hatta tarihi savaş oyunlarının bir kırılma noktası olabilir.

Modern Warfare öncesindeki tüm COD oyunları İkinci Dünya Savaşı temasını içeriyordu ve Modern Warfare, tüm bu karmaşaya bir son vererek bizi alternatif yakın geleceğe sürükledi.

Bu noktada Üçüncü Dünya Savaşı temasını işleyen bu oyun, sinematik sunumu güçlendirerek kendisinden sonraki pek çok oyuna da öncülük yapmış oldu diyebiliriz.

Bölüm tasarımları ile dikkatleri çeken bu oyunun Çernobil bölümü de akıllara kazınan bölümlerden birisi oldu. Oyuncular bazında bunu başarabilmek pek de kolay değildir.

2- BioShock

Son yıllarda oynadığınız oyunların tümünü düşünün. Düşündünüz mü?

Peki bu oyunlar arasında hikayesi ile aklınızda kalanları sayın desem? Eğer BioShock’u oynayan şanslı oyunculardansanız, cevabınız muhtemelen bellidir diyebilirim.

FPS türüne dahil olan BioShock’un çeşitli eksiklikleri bulunuyor olsa da sunduğu atmosfer ve hikaye ile birlikte keyifli zamanlar geçirmenize yardımcı oluyor.

Kendi içerisinde sunduğu RPG ögeleri ile birlikte yetenek geliştirme imkanı sunan bu oyunu, kişiselleştirdiğiniz yeteneklerinizle daha aktif bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

3- Crysis

Milli gururumuz olan Crytek’i, pek çoğumuz ilk Far Cry oyunu ile tanıyoruz. Bu oyunun başarılı atmosferinden sonra marka hakları Ubisoft’a satılmıştı. Satışın ardından yeni bir marka arayışına geçen Crytek ise karşımıza Crysis ile çıkmıştı.

Açık uçlu bir adada bizi bırakan oyunun en önemli özelliği ise göreve nasıl gideceğinize ya da nasıl tamamlayacağınıza karışmamasıydı.

4- Dishonored

Çarpıcı hikayesine ek olarak oynanış çeşitliliği ile de oyuncuları vurmayı başaran Dishonored, özel yetenekler aracılığı ile her seferinde farklı bir oyun deneyimi yaşayabilmenize olanak sunuyor.

Nitekim her bir bölümü bambaşka yollardan defalarca bitirebilme imkanına sahipsiniz. Yaptığınız en ufak bir seçim bile oyunun akışını inanılmaz derecede değiştirebiliyor.

5- Portal 2

Orange Box paketinin içerisinde kendine küçük bir yer bulan Portal’ın bu denli büyüyüp, kendi başına bir marka haline geleceğini öngörmek pek de kolay değildi.

Bulmacaya dayalı sade oynanış yapısı, kaliteli grafikleri ve harika atmosferi ile sizi ekran başına kilitleyecek olan bu oyunda, hikayeye eğlence katan bazı ufak göndermeler de bulunuyor.

Exit mobile version