En Güzel DualSense Tasarımları!

Hepsi Birbirinden Güzel!

Sony, DualSense tanıtmasının üzerinden kısa bir süre rağmen oyuncu toplulukları ve tasarımcılar boş durmuyor. Birçok tasarımcı yeni tanıtılan DualSense için birbirinden güzel tasarımlarını paylaştı bizde sizler için bu tasarımları derledik. İşte En Güzel DualSense Tasarımları!


Benzer İçerik: DualSense Özellikleri Resmi Olarak Tanıtıldı


En Güzel DualSense Tasarımları!

Birçok tasarımcı internetin birçok mecrasında adeta DualSense tasarımlarını oyuncuların beğenisine sunmaya başladı. Özellikle Reddit’te birçok tasarımcı adeta bir yarışma içerisinde neredeyse her gün yeni DualSense tasarımlarını oyunculara sunuyor.

Bu tasarımların Sony’nin dikkatini çekmesi durumda Sony ilham alarak benzerini veya aynısını yapacak ise tasarımcıya ulaşması ardından birlikte bir tasarım aşamasına geçebiliyor. Bu ortamların oluşmasıdan sonra Sony yeni DualSense’leri seri üretime geçebilir.

DualSense’in tanıtılması ardından elimizde sadece beyaz ve siyah renklerden oluşan DualSense tasarımı var. Sony, Playstation 5’i piyasaya sunması ardından kısa süre içerisinde yeni modelleride duyurmasının bekliyoruz.

Playstation 4’ün kontrolcüsü Dualshock 4’ün 50’den fazla Sony lisanslı tasarımı mevcut. 2013 Yılında Dualshock 4 piyasaya çıkışını gerçekleştirdikten sonra 1 ay sonra 2 yeni tasarım oyuncular ile buluşmuştu. Benzer bir durumun Playstation 5’in çıkışı ardındanda gerçekleşmesini bekliyoruz.

En Güzel DualSense Tasarımları17

DualSense Özellikleri

Yeni oyun kolu ile ilgili paylaşılan ilk detay Tempest 3D AudioTech oldu. PlayStation 5 özelliklerinin gösterildiği tanıtım toplantısında, Mark Cerny üç boyutlu ses teknolojisi üzerinde çokça durmuştu. Bu teknolojinin yeni tasarıma yansıdığı da böylece görülmüş oldu.

Sony, 2013 yılında piyasaya sürdükleri DualShock 4 sonrasında, hem oyunculardan hem de geliştiricilerden geri dönüşleri topladıklarını ve elde ettikleri veriler sonrasında bu tasarıma karar kıldıklarını belirtti.

Dokunsal Geri Bildirim: DualSense’in en heyecan verici özelliklerinden bir tanesi, kolun arka kısmında yer alan tuşlara daha fazla hissiyat yüklenmesi oldu. Konsolun tanıtımın önce gün yüzüne çıkan detaylardan bir tanesi olan dokunsal geri bildirimli tuşlar, resmiyete kavuştu. Bu özellik sayesinde oyuncuların çamurlu yollarda giderken ya da bir oku fırlatırken, tuşlardan geri bildirim alacakları ve anı daha fazla yaşayacakları belirtildi.

Yönler Değişti: R1, R2, L1 ve L2 tuşlarının duruş şekilleri, DualShock 4’e göre biraz daha eğimli tasarlandı ve böylece ele daha rahat oturmaları sağlandı.

Batarya Süresi: DualShock 4’te oldukça iyi olan şarj süresi, DualSense ile bir adım daha ileri götürüldü ve daha uzun oynanış ömrü vaat edildi.

Share Tuşu Yerine Create Tuşu: DualShock 4 üzerinde yer alan ve sol tarafta bulunan Share tuşu yerine, Create adı verilen tuş geldi. Bu tuşla birlikte paylaşımların daha yaratıcı şekilde yapılmasının önünün açılacağı vaat edildi.

Dahili Mikrofon: DualShock 4’ün yanına küçük bir kulaklık sıkıştıran Sony, bu sefer mikrofonu direkt olarak kolun içerisine yerleştirdi. Joystick’lerin arasına yerleştirilen tuşla birlikte bu mikrofonun anlık olarak kapatılıp, açılabileceğini belirtti.

Exit mobile version