Embracer Group, Yüzüklerin Efendisi Dahil Önemli Markaları Aldı

Embracer Group'u tutabilene aşkolsun!

Embracer Group, büyük satın alımlarına devam ediyor. Bugün yapılan duyuru ile Yüzüklerin Efendisi ve The Hobbit dahil önemli markaların haklarını ve bir dizi geliştirici stüdyoyu ve şirketi de bünyesine kattı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Square Enix Tokyo’yu Almakla İlgileniyormuş


Her ne kadar son dönemde satın alımlar konusunda daha çok Microsoft, Sony ve Tencent daha çok gündeme gelmiş olsa da, geçtiğimiz haftalarda Deus Ex, Thief ve Tomb Raider markalarını beraberinde stüdyoları ile satın almak için Square Enix ile de el sıkışmış Embracer Group tarafından vurulan büyük damgaları biliyoruz. Bugün o damgalardan yenilerini vurdu.

embracer lotr

Embracer Group, Önemli Markaların Sahibi Olmaya Devam Ediyor

Şirket tarafından yapılan açıklamada, ilk olarak Middle-Earth Enterprises satın alımı duyuruldu. Bu satın alım ile diziler hariç, filmleri, oyunları, masaüstü oyunları, hediyelik eşyaları, tema parkları ve sahne prodüksiyonları dahil Yüzüklerin Efendisi ve The Hobbit hakları bütünüyle Embracer Group bünyesine geçmiş oldu.

Şimdilik bu satın alım için ne kadar bir miktarın ödendiği belli değil, ama tamamlandığında da Middle-Earth Enterprises artık yeni kurulmuş olan Embracer Freemode grubunun bir parçası olacak ve mevcut lider ekip altında bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Açıklamada ayrıca Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel ve Eowyn karakterleri için ek filmler için olanakların araştırılacağından da bahsedilmiş.

İsveç menşeli şirket, Middle-Earth Enterprises dışında, Tatsujin, Maneater ve Killing Floor geliştiricisi Tripwire Interactive, Limited Run Games, çevrebirimi üreticisi Gioteck, Tuxedo Labs ve Bitwave Games ve karaoke teknoloji şirketi Singtrix’i de bünyesine kattığını resmi olarak duyurdu.

Sizin de gördüğünüz üzere, bünyesinde THQ Nordic, Coffee Stain, Gearbox Entertainment, Sabre ve Dark Horse Media gibi önemli stüdyoları da bulunduran Embracer Group, devasa çaptaki büyümesini hız kesmeden devam ettiriyor.

Exit mobile version