Electronic Arts Yeni PC Uygulaması ile Origin’i Emekliye Ayırdı

Artık yeni uygulama ile yola devam edeceğiz...

Electronic Arts yeni PC uygulaması için nihai versiyona geçirildiğini resmen duyurdu. Bu, aynı zamanda Origin uygulamasının Windows kullanıcıları için emekliye ayrıldığı anlamına geliyor. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Dead Space Remake PC Gereksinimleri Belli Oldu


Electronic Arts şirketinin dijital mağazası olan Origin, 2011 yılında faaliyete geçmişti. Oyun satın alıp oynamanın yanı sıra, profil yönetimi, arkadaş ekleme ve sohbet etme ve oyuna katılma, Twitch aracılığı ile yayın yapabilme, oyun kütüphanesi paylaşımı ve Facebook, Xbox Live, PlayStation Network ve Nintendo Network bağlantıları ile topluluk entegrasyonu ile sosyal özellikleri de bulunuyordu.

Hatırlayacağınız üzere 2020 yılında bir açıklama yapan Electronic Arts, gelecekte EA Play için bir masaüstü uygulamanı oyuncuların kullanımına sunarak Origin uygulamasını emekliye ayırma planları yaptığını duyurmuştu. O gün ise sonunda geldi.

4045665-ea-app

Electronic Arts Yeni PC Uygulaması için Düğmeye Bastı

Bugün Amerika menşeli yayıncı tarafından yapılan, Dead Space oyunun Windows bilgisayarlarda Origin gerektirmeksizin Steam üzerinden oynanabileceği bildirisinin ardından EA uygulamasının beta aşamasında faaliyete geçtiğini duyurdu. Origin ise artık sadece Mac kullanıcıları için ana uygulama olarak kalacak.

Electronic Arts, yeni uygulamayı daha hızlı, daha sağlıklı ve daha modern bir oyun deneyimi olarak tanımlıyor. Oyununuzu oynarken, indirme işlemleri ve güncellemeler fonda halledilecek. Öte yandan, PlayStation, Steam ve Xbox hesaplarınız ile ilişkilendirme yapabilmeniz de mümkün olacak.

Gerçekleştirilen bu geçişin ardından, Origin kullanıcılarının oyunları, içerikleri ve hem bulut hem de yerel kayıt dosyaları yeni uygulamaya otomatik olarak aktarılacak. İşlem başlamaya hazır olduğunda da kullanıcılara davetiye gönderilecek. Eğer herhangi bir davet almazsanız, buradan uygulamayı yükleyebilirsiniz.

Exit mobile version