Electronic Arts Birleşme veya Satın Alım Fırsatı Kolluyormuş

Comcast-NBCUniversal sonrasındaki aday hangi şirket olacak bakalım?

Yayınlanan rapora göre, Electronic Arts birleşme veya satın alım kovalıyormuş. Ne var ki Amerika menşeli yayıncı bu yöndeki söylentilere cevap vermiyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft Kurucu Ailesi Satın Alım için Harekete Geçmiş


Bildiğiniz gibi son dönemde oyun dünyasında birleşme ve satın alım haberlerini daha sık konuşur olduk. Bilhassa Activision Blizzard satın alımı sonrasında, sıradaki bombanın hangisi olacağını merak eder olduk. Her ne kadar Ubisoft da alternatif olarak görülmüş olsa da, son dönemde yapılan açıklamalar ile satılık olmadıklarını açıkça dile getirmişlerdi.

Öte yandan, Microsoft tarafından yapılan satın alım sonrasında gözler Electronic Arts ve Take-Two Interactive gibi oyun sektörünün büyük isimlerine dönmüştü. Hatta bu isimlerden Electronic Arts biraz daha ön plandaydı.

EA Birleşme veya Satın Alım

Electronic Arts Birleşme veya Satın Alım Peşine Düştü

Yakın bir zaman önce haber sitesi Puck’a yansıyan yeni rapora göre, Amerika menşeli yayıncı bir süredir satın alım için fırsat kovalıyormuş ve Disney, Apple, Amazon ve Comcast-NBCUniversal ile görüşmelerde bulunmuş. Hatta bu konuşmalar Comcast-NBCUniversal ile bir sonraki aşamaya geçmiş, ama ne yazık ki sonuçlanamamış. İddiaya göre Comcast Üst Yöneticisi Brian Roberts, satın alım yerine şirketi ile birleşmeyi teklif etmiş.

Pazarlığının haftalar sürdüğü teklifin genel şartlarına göre, Roberts ailesi birleşimden oluşan şirketin kontrolünün büyük bir kısmını elinde tutacak iken yönetimde ise halihazırdaki Electronic Arts Üst Yöneticisi Andrew Wilson bulunacaktı.

Ne var ki, geçtiğimiz ay içerisinde ücret ve yapı üzerinde anlaşmaya varılamamış ve pazarlık da sona ermiş. Comcast sözcüsü bu gelişme üzerine yorum yapmaktan kaçınır iken, Electronic Arts sözcüsü ile birleşme ve satın alım ile ilgili söylentiler üzerine yorum yapmayacaklarını dile getirdi.

Puck yayınladığı raporda, Battlefield ve FIFA yayıncısının satın alım kovalamada ısrarcı olduğunu ve Activision Blizzard satın alımı sonrasında daha da cesaretli hale geldiğini iddia etmiş. Ne var ki, Wilson’ın Üst Yönetici olarak kalmasını sağlayacağı için önceliği birleşmeye verdiklerini de ekliyor.

Exit mobile version