Elden Ring Steam Üzerinde Önemli Satış Başarısı Elde Etti!

Elden Ring fırtına gibi esiyor!

Elden Ring Steam Üzerinde Önemli Satış Başarısı Elde Etti

Görünüşe göre Elden Ring Steam üzerinde hatırı sayılır bir başarı elde etmiş. Steam Spy sayfası tarafından raporlanan değerler, oyuncuların oyuna olan ilgisini ortaya koyuyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Elden Ring İnceleme Puanları ile Damgasını Vurdu!


FromSoftware stüdyosunun sıradaki eseri Elden Ring, E3 2019 fuarından yana süren bekleyişin ardından nihayet bizlerle. 25 Şubat 2022 tarihinde PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series platformlarında satışa sunulmuş olan oyun, performans sorunları ile satışa sunulmuştu. Ne var ki bu durum, keyif kaçırmaya yol açmış değil. Herkes halinden gayet memnun. Bunun en büyük kanıtı ise, kısa sürede PC tarafında yakaladığı satış başarısı.

Bildiğiniz gibi Elden Ring, Steam mağazasında aynı God of War gibi daha ön-sipariş aşamasındayken bile En Çok Satan etiketi almıştı. Zaten The Game Awards 2021 şovunda En Çok Beklenen Oyun ödülünü kazanmayı başarmıştı. Bugün itibarıyla gördük ki boşa değilmiş.

SteamDB sayfasının verilerine göre çıkışı ile Steam mağazası üzerinden gerçekleştirilen satışlarda zirveye oturmuş olan Elden Ring, iki gün önce de 891.638 eş zamanlı oyuncu sayısını görmüştü. Biz bu haberi yazdığımız sırada ise bu sayı 686.411 idi.

Elden Ring Steam Mağazasında Ne Kadar Sattı?

SteamDB sonrasında Steam Spy sayfası tarafından yayınlanan rapora göre, FromSoftware oyununun sadece PC platformunda ne kadarlık satışın gerçekleştirildiğini görebiliyoruz. Valve mağazasındaki istatistiklerin sonucunu yayınlayan sayfa, Elden Ring oynayan oyuncu sayısının beş ile on milyon arasına tekabül ettiğini öne sürüyor. Diğer bir deyişle, 25 Şubat 2022 tarihinden bu yana en az beş milyon Elden Ring satışı gerçekleştirilmiş.

PlayStation ve Xbox platformları da dahil edildiğinde, bu sayı elbette daha da artacaktır. Ne var ki Microsoft ve Sony tarafı henüz resmi rakamları açıklanmamış iken, yayıncı konumundaki Bandai Namco Entertainment da Steam Spy sayfası tarafından yayınlanan raporu şimdilik onaylamadı. Ancak yakın bir zaman içerisinde güncel sayının ortaya çıkmasını bekleyebiliriz.


Peki siz Elden Ring hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyunu oynama fırsatı buldunuz mu? Bulduysanız, beğendiniz mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version