Elden Ring’in Steam Fiyatı Bir Kez Daha Zamlandı

Beşinci zam geldi!

Elden Ring‘in Steam fiyatı zamma doymuyor. Zaman içerisinde dört kere zamlanan oyunun fiyatı bir kez daha yükseldi. Peki yeni Elden Ring fiyatı ne kadar? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Dying Light Steam Fiyatı Zamlandı


Eskiden zamlanan oyun görünce şaşırıyor iken, artık zamlanmayan oyun gördüğümüz zaman şaşırır olduk. Gerek para birimimizin değer kaybetmesi ve gerekse de Steam mağazasının dolar kurunu güncellemesi ile şu dönemdeki oyunlar, hızla bizlerden uzaklaşmaya devam ediyor.

Elden Ring’in Steam Fiyatı Yeniden Yükseldi

Geçtiğimiz günlerde Dying Light ve Disney oyunlarına yapılan uçuk orandaki zamların ardından, Bandai Namco Entertainment cephesindeki fiyatların yükselmesi ile Elden Ring bize el sallamaya başlamıştı. Beklenen de oldu ve FromSoftware tarafından geliştirilmiş olan oyunun fiyatı da yükseldi. Bir süre öncesine kadar standart sürümü 699 TL olan Elden Ring, artık 999 TL. Deluxe sürümü ise 1299 TL oldu.

Elden Ring 1.04 Güncellemesi Yayınlandı

Ancak bunların dahi genel olarak alt bir seviyede kaldığını söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi oyunun yurt dışı fiyatı 59.99 dolar, ama ülkemizdeki zamlı fiyatların 37 dolara tekabül ettiğini söyleyelim. Yani arada 23 dolarlık bir fark söz konusu, ama yaz indirimi öncesi duyduğumuz Steam mağazasında kur güncellemesi söylentilerinin gerçekleşmesi durumunda ne şekilde zamlar ile karşılaşacağımızın bir nevi işaretinin oldu diyebiliriz.

Bahsi geçen söylentinin ardından, dolar kuru güncellemesinin Steam Yaz İndirimi 2023 sonrasında yapılacağı beklenmiş olsa da şimdilik herhangi bir gelişme yaşanmış değil. Ne var ki bu durum, oyunlarını mağaza üzerinden satmakta olan yayıncıların dikkatini çektiği için tavsiye edilen kurun dışına da çıkışlar başladı. Önümüzdeki dönemde, diğer birçok oyun için de bu şekilde fiyat artışları görebilmek büyük ölçüde ihtimal dahilinde diyelim. Yani halen fırsatınız var iken, bütçeniz dahilinde gözünüze kestirdiğiniz oyunlar için bir an bile düşünmeyin.

Exit mobile version