Elden Ring Resmi Satış Rakamı Açıklandı

Yüksel, FromSoftware!

Elden Ring Resmi Satış Rakamı Açıklandı

Son dönemde bir Elden Ring fırtınasıdır esiyor. E3 2019 fuarı sırasında duyurulmuş olan yeni FromSoftware oyunu, aynı yılın Mart ayında satışa sunulan Sekiro: Shadows Die Twice’tan bu yana oyuncular ile buluşturulan ilk oyun oluyor. Bir süredir dillerden düşmeyen Elden Ring resmi satış rakamı da en nihayetinde netlik kazandı. Japon stüdyo, önemli bir başarıya imza atmış oldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Elden Ring 30 Dakika Altı Sürede Bitirildi!


Her ne kadar uzun bir süre sessiz kalınmış olsa da, geçtiğimiz yılın Haziran ayı ile geri dönüş yapan Elden Ring için sayısız tanıtım yapılmıştı. Bu da elbette biz oyuncuların ilgisini bir hayli çekmişti. 25 Şubat 2022 tarihinde PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series satışa sunulan yeni oyun, çıkışı ile önemli başarıları da birer birer elde etmeye başlamıştı.

İlk olarak Steam satışlarında zirveye oturan Elden Ring, mağazadaki eş zamanlı oyuncu sayısında da 953,426’yı bulmuş durumda. Yakın bir zaman önce Steam Spy sitesi tarafından yayınlanan istatistiklere göre on milyon birim satışını geçtiği söylenen oyun için, en nihayetinde resmi satış rakamı da açıklandı.

Elden Ring Resmi Satış Rakamı ile Göz Dolduruyor

Yayıncı konumunda Bandai Namco Entertainment tarafından yapılan resmi açıklamaya göre yeni FromSoftware oyunu, Japonya’da bir milyon ve dünya genelinde de toplamda on iki milyon satış rakamını geride bıraktı. Bu rakam, hem dijital hem de kutulu sürümlerin kapsamında oluşturulmuş.

Konuya ilişkin olarak yayınlanan basın bildirisinde konuşan Bandai Namco Entertainment başkanı Yasuo Miyakawa, George R. R. Martin ve FromSoftware işbirliğinde geliştirilen oyunu hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Miyakawa ayrıca, benzer bir hedef ile markayı oyunun ötesine geçirmek ve herkesin günlük yaşamına taşımak için çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bildiğiniz gibi bu tarz başarıları genelinde Call of Duty ve FIFA serisinin ve Rockstar Games şirketinin kırk yılda bir görülen doğa olayı gibi satışa sunduğu oyunlarda görüyorduk. Listeye artık Elden Ring oyununu da yazmış olduk. Japonya menşeli stüdyoyu, bu başarısından dolayı tebrik etmek ve başarılarının devamını dilemek lazım.

Elden Ring Konusu

Erdtree kaynağı olan Elden Ring, Queen Marika the Eternal tarafından hüküm sürülen diyarlar arasında parçalara ayrılmış ve her bir evlat ve yarı tanrı da Great Runes adı altında bir parça alıyor. Ne var ki bu durum, The Shattering adı altında yeni bir savaşın başlamasına neden oluyor. Biz ise Queen Marika the Eternal evlatlarını ve yarı tanrılarını ortadan kaldırarak, Elden Ring parçalarını toplamak ve nihayetinde Elden Lord olmak için mücadele veriyoruz.

Exit mobile version