Elden Ring Oyunundaki Eldtree Ne Kadar Yüksek?

Görüntüsü kadar yüksekliğiyle de büyülüyor...

Elden Ring Oyunundaki Eldtree Ne Kadar Yüksek

Elden Ring oyunundaki Eldtree, görüntüsü ile bizleri büyüler iken, hiç bu ağacın ne kadar yüksek olabileceğini düşündünüz mü? Bir Youtube kullanıcısı bu konuda çalışma yaparak neticeyi ortaya koydu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Elden Ring 1.04 Güncellemesi Yayınlandı


Elden Ring haritası Lands Between, kendi içinde keşfedebileceğiniz sayısız farklı bölgeye ayrılmış durumda ve her biri de farklı farklı tehlikeler ile dolu. Haritanın ilgi çeken detaylarının başında ise sağ alt köşesinde görebileceğiniz Eldtree.

Leyndell, Royal Capital’da bulunan bu kocaman ve ışıltılı ağaç, Golden Order hareketinin sembolü ve gücünü de doğrudan Elden Ring’ten alıyor. Peki dağların ve tepelerin üzerinde yükselen ve açık alana çıktığınız zaman her yerden görebileceğiniz bu, gerçek hayata uyarladığınız zaman ne kadar bir yüksekliğe sahip olurdu?

Elden Ring Oyunundaki Eldtree Boyu Ölçüldü

Bildiğiniz gibi geçmişte, meraktan doğan eylemler sonucunda çeşitli oyunlardaki simgesel yapıların boyutlarının hesaplandığını görmüştük. Bunların bir yenisi ise Eldtree için gündeme geldi. Zullie the Witch isimli bir Youtube kullanıcısı, kanalı üzerinden How big is the Eldtree? adı altında bir video yayınladı.

Videoda bahsedilene göre bahsi geçen ölçüm, ilk etapta zeminden en üstteki dalına kadar yapılmış. Ne var ki köklerin yüzlerce metre aşağıya uzandığını sonradan fark eden Zullie the Witch, çeşitli yöntemler ile devasa ağacın boyunun 5.048 metre olduğu sonucuna varmış. Bunun sonucunda ortaya çıkartılan model ile Eldtree, 4.808 metre yüksekliğindeki Mont Blanc dağından bile yüksek olduğu ortaya çıkmış.

Eğer ağacın yüksekliğini zeminden en üstteki dalına kadar ölçülürse de 4.452 metre olduğu söyleniyor. Ne var ki bu haliyle bile Fuji dahil birçok dağdan yüksek olduğunu görülüyor. Ayrıca insan yapımı en yüksek yapı olan Burc Halife’den de beş kat daha yüksek olduğunu söyleyelim.

Zullie the Witch tarafından yayınlanan videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Exit mobile version