Elden Ring Çıkış Tarihi Ertelendi: Yeni Tarih Ne?

Elden Lord olmak için bir süre daha bekleyeceğiz.

Elden Ring Çıkış Tarihi Ertelendi Yeni Tarih Ne

FromSoftware tarafından yapılan duyuru ile Elden Ring çıkış tarihi ertelendi. Peki oyun ne zaman çıkacak? Fazladan ne kadar süre beklemek durumundayız? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: George R.R. Martin Elden Ring Hakkında Konuştu


Souls serisi, Bloodborne ve Sekiro: Shadows Die Twice oyunları ile ün salmış olan FromSoftware stüdyosunun yeni oyunu Elden Ring, E3 2019 fuarı sırasında duyurulmuştu. Akabinde sessizliğe gömülmüş olan oyun hakkında birçok iddia ve söylenti ortaya çıkmışken, beklenen geri dönüş ise Summer Games Fest yayınında karşımıza çıkan oynanış fragmanı ile yapılmıştı.

Hikayeye göre Erdtree kaynağı olan Elden Ring, Queen Marika the Eternal tarafından hüküm sürülen diyarlar arasında parçalara ayrılmış ve her bir evlat ve yarı tanrı da Great Runes adı altında bir parça alıyor. Ne var ki bu durum, The Shattering adı altında yeni bir savaşın başlamasına neden oluyor. Biz ise Queen Marika the Eternal evlatlarını ve yarı tanrılarını ortadan kaldırarak, Elden Ring parçalarını toplamak ve nihayetinde Elden Lord olmak için mücadele vereceğiz.

Senaryo boyunca devasa fantastik diyarlar, birbirine bağlı karmaşık zindanlar, yeşillikli ovalar, bataklıklar, dağlar ve kaleler dahil birçok farklı mekânı gezeceğiz. Dinamik hava durumu ve gece-gündüz değişiminin olacağı oyunda, seyahatlerimizi yürüyerek veya üstünde gerçekleştirebileceğiz. İster tek başımıza istersek de kooperatif olarak arkadaşlarımızla oynayabileceğimiz Elden Ring, karşımıza birçok farklı yapay zekâ karakterini de çıkartacak. Bu karakterlerin her birinin kendisine özgü amaçları olacak ve bu doğrultuda bize yardım edecek veya aşama kaydetmemize engel olmaya çalışacaklar. Ayrıca muhalifler ve ürkütücü yaratıklarla da mücadele etmek durumunda olacağız.

Elden Ring, FromSoftware stüdyosunun önceki oyunları gibi yine bir rol yapma oyunu olacağı için, kendi karakterimizi oluşturacağız. Oynayış stilimize göre kullanabileceğimiz çok çeşitli silahlar, büyüler ve yetenekler olacak. Bu bağlamda, karşılaşacağımız düşmanları gizlilik ile öldürebileceğimiz gibi, yardım için müttefik kuvvette çağırabileceğiz. Çatışmaların yanı sıra araştırmayı nasıl gerçekleştireceğimiz bize bırakılacak.

Elden Ring Çıkış Tarihi Ne Zaman?

George R.R. Martin ile işbirliği yapılan oyunun çıkış tarihi olarak 21 Ocak 2022 gösterilmişti. Ne var ki bugün Twitter üzerinden yapılan paylaşım ile bir aydan birazcık fazla ertelendiği duyuruldu. Bundan böyle 25 Şubat 2022 tarihini beklemek durumunda olacağız.

FromSoftware tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, Elden Ring ile oyunculara sunulacak olan derinliğin ve stratejik özgürlüğün ilk etapta planlanandan çok daha fazla olması nedeni ile ek süreye ihtiyaç duyulmuş. Bununla birlikte, oyun severlerin güveni ve gösterdikleri sabır için de teşekkür ediliyor.

Elden Ring için Kapalı Ağ Testi Duyuruldu

Eğer oyunu çıkışından önce denemeyi isterseniz, 12-15 Kasım 2021 tarihleri arasında beş seanstan oluşacak bir ‘Closed Network Test’ gerçekleştirilecek. Tamamıyla ücretsiz olacak bu test, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series platformları üzerinde gerçekleştirilecek olup, katılımda bulunmak isterseniz, 1 Kasım 2021 tarihine kadar buradan ön-kayıt yaptırmanız gerekecek. Seansların tarih ve saatleri için aşağıya bakabilirsiniz.

Exit mobile version