Elden Ring 1.0.3 Güncellemesi Yayınlandı

Yeni güncelleme büyük değişiklikler getiriyor!

Elden Ring 1.0.3 güncellemesi yayınlandı. Oynayış stilinize göre hayatınızı kolaylaştıracak veya zorlaştıracak olan güncellemenin detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Elden Ring Resmi Satış Rakamı Açıklandı


FromSoftware tarafından geliştirilmiş ve Bandai Namco Entertainment yayıncılığında satışa sunulmuş olan Elden Ring, sergilediği muazzam performans kadar teknik sorunları ile de gündemdeydi. Her ne kadar bu sorunlar ile oyuncuları kendinden soğutmamış olsa da, yayınlanan güncellemeler ile durumun olumluya çevrilmesi için çaba sarf ediliyor. Bu bağlamda, bu hafta içerisinde bir yenisi daha yayınladı.

1.0.3 versiyonlu yeni güncelleme, PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için eş zamanlı olarak yayınlandı ve Elden Ring oyununa bir hayli etkisi de oluyor. Mesela oyun artık daha kararlı çalışmaya başladı diyebiliriz.

Elden Ring Güncellemesi

Elden Ring 1.0.3 Güncellemesi ile Gelen Yenilikler Neler?

Buradan ulaşabileceğiniz detaylara bakacak olursak, yenilik olarak ilerleyişiniz sırasında bir yapay zeka karakteri ile karşılaştığınız zaman haritaya isim ve simge olarak işaretleyebiliyorsunuz. Haliyle, o karaktere işiniz düştüğü zaman “Neredeydi bu yahu?” diye aranmak durumunda kalmayacaksınız.

Diallos, Nepheli Loux, Kenneth Haight ve Gatekeeper Gostoc için yeni görev aşamaları eklenmiş iken, Jar-Bairn’in yanı sıra, birden fazla durumda çağırabileceğiniz yeni yapay zeka karakterleri de eklendiler. Ayrıca Mimic’s Veil’i kullanırken taklit edebileceğiniz nesnelerin desenlerinin sayısında da artış söz konusu.

Yayınlanan güncelleme notlarında birçok teknik sorunun da üstesinden gelinmiş iken, düşmanlar ile kendinizin bir kopyasını çağırmanıza izin veren Mimic Tear Ash’in hem hasarı büyük ölçüde düşürüldü hem de davranış şekli değiştirildi.

Oyunun başlarında karşılaştığınız dükkanlara da bu nesneden eklenmiş olup, bazı düşmanların Smithing Stone düşürme oranında artış gerçekleştirilmiş. Artışın yaşandığı tarafta kalkanın etkinliği, Spark Aromatic ve Poison Spraymist ile kırılan eşyaların hasarı, Uplifting Aromatic ve Ironjar Aromatic etki süreleri bulunuyor iken Sword of Night and Flame, Hoarfrost Stomp ve Bloody Slash gibi popüler silahların da hasarlarının düşürülmüş durumda olduğu görülebiliyor.

Exit mobile version