El Konsolu ROG Ally Duyuruldu

Alternatifler çoğalıyor...

El Konsolu ROG Ally Duyuruldu

Steam Deck, taşınabilir oyun cihazlarının bir kez daha gündeme gelmesini sağladı. Sonrasında elbette farklı şirketler de kendi projeleri ile karşımıza çıkmışlardı. Mesela Logitech Q Cloud ve Razer Edge gibi. Şimdi de bu listeye, bilgisayar üretimi ve donanımları konusunda sektördeki en güvenilir markalardan biri olan ASUS ekleniyor. Tayvan menşeli telefon ve bilgisayar donanımı ve elektronik şirketi, Steam Deck rakibi ROG Ally cihazını gözler önüne serdi.


İlginizi Çekebilir: ARK: Survival Ascended Duyuruldu!


ASUS da El Konsolu Sektörüne Giriyor: İşte ROG Ally!

Cihazın 1 Nisan 2023 tarihinde tanıtılması, o gün çok fazla şaka maksatlı duyurunun yapılması dolayısı ile gerçek sanılmamıştı. Ne var ki ASUS, yaptığı açıklama ile cihazın gerçekten geliştirilme aşamasında olduğunu teyit etti ve çok geçmeden de Best Buy sitesi üzerinden ön-siparişe açıldı.

Verilen ilk bilgilere göre, Epic Games ve Steam mağazaları ile uyumlu bir Windows işletim sisteminin olacağı cihazda, AMD tarafından geliştirilen ve işlemci ve ekran kartı işlemcisinin bir arada bulunduğu son nesil bir APU (Hızlandırılmış İşlem Birimi) bulunacak.

Steam Deck ile benzer özellikler taşıyan ROG Ally’ın özellikle ekran ve APU gücü konusunda bariz avantajları var gibi görünüyor. 1920×1080 çözünürlüğe sahip 120 Hz bir ekranla gelecek olan ASUS Ally, rakiplerine kıyasla çok daha yüksek ekran parlaklığı sunuyor.

Son olarak, şimdilik ASUS el konsolu için herhangi bir çıkış tarihi veya fiyat bilgisi verilmiş değil.

Exit mobile version