eFootball 2022 Çıkış Tarihi (PES 2022 Çıkış Tarihi) Açıklandı

Ücretsiz oynanabilecek eFootball 2022 çıkış tarihi resmi olarak açıklandı.

efootball-2022-cikis-tarihi-1

 

eFootball 2022 çıkış tarihi, Konami tarafından gün yüzüne çıkıyor. PES 2022 yerine geçecek olan yeni oynaması ücretsiz oyun, 30 Eylül 2021 tarihinde piyasadaki yerini alıyor.

Konami, 2021 için futbol oyunu konusunda sert değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Şirket uzun yıllardır geliştirdiği Pro Evolution Soccer serisine, bu sene nokta koyuyor ve eFootball’a geçiyor.

PES Serisi, 1995 yılından bu yana raflardaki yerini alıyor. İlk olarak Winning Eleven adıyla çıkan oyun, sonrasında kabuk değiştirmişti. Bu kabuk değiştirme sonrasında is Pro Evulution Soccer olarak anılmaya başlanmıştı.


İlginizi Çekebilir: eFootball 2022 Oynanış Videosu


2001 yılında yayınlanan ilk PES oyunundan sonra, seri mükemmel oyunlarla karşımıza çıkmıştı. Özellikle PES 2006 ve PES 2013 gibi oyunlar, Türk oyuncuları mest etmişti. Hatta ülkemizde üzerinden 8 yıl geçmesine karşın PES 13 oynanmaya devam ediliyor.

Tüm bu sevgiye rağmen PES, FIFA serisinin çok gerisinde kalmıştı. Geçtiğimiz sene yeni bir oyun çıkarmayan Konami, büyük değişikliklerle geleceğinin müjdesini vermişti.

eFootball 2022 Çıkış Tarihi, PES 2022 Çıkış Tarihi

Her ne kadar PES 2022 çıkış tarihi beklesek de Konami, bambaşka bir açıklama yapmıştı. Serinin ismini değiştirdiğini duyuran şirket, ücretsiz modele geçtiğini aktardı.

Artık oyuncular her sene yeni bir oyun almayacaklar. Onun yerine çeşitli güncellemeler ya da ona benzer detaylara para ödeyecekler. Onun dışında oyunu ücretsiz olarak oynamaya devam edebilecekler. Hal böyle olunca, Konami için yeni özellikleri geliştirmek adına daha geniş vakitler kalacak. Daha iyi güncellemeler ya da oyunlar karşımıza çıkacak.

Merakla beklenen oyunlar arasında yer alan eFootball’un piyasaya sürülme tarihi ise bugün açıklandı. Konami, oyunun 30 Eylül tarihinde PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X / S, Xbox One ve PC platformlarında olacağını dile getirdi.

eFootball serisinin yapımcısı Seitaro Kimura, yaptığı açıklamada, “eFootball’un platformumuzun genel adı olması nedeniyle, çeşitli içeriklerle zenginleşecek ilk sezonumuzun resmi adını ‘eFootball 2022’ koyduk” ifadelerini kullandı. Açıklamasına şu sözler ile devam etti: “Platformlar arası eşleştirme ve mobil denetleyici desteği gibi yeni özellikler getiren güncellemeler, önümüzdeki aylarda sık sık yapılacak ve daima ücretsiz oynanacak. Gelecekteki içerik güncellemeleri ve oyun modları, oyunculara ücretsiz veya Premium seçenekler olarak sunulacak. Oyuncuları sahalara çıkarmak ve geri bildirimlerini almak için sabırsızlanıyoruz.”

Oyun içerisinde eFootball Creative League, Tour Event, Challenge Event, Online Quick Match ve Online Match Lobby modları yer alıyor. Tüm modlar ücretsiz olarak oynanabiliyor.

Exit mobile version