EA Yeni Star Wars Oyunları Geliştiriyor

Bir Star Wars bolluğu yaşanacak...

EA Yeni Star Wars Oyunları Geliştiriyor

Yeni yapılan duyuru ile Lucasfilm Games ortaklığı ile EA yeni Star Wars oyunları üzerinde çalışıyor. Henüz tüm detaylar paylaşılmamış olsa da, Respawn Entertainment ana geliştirici konumunda olacak. Açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga 5 Nisan’da Çıkıyor!


Amerika menşeli yayıncının internet sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre, Alex Legends, Star Wars Jedi: Fallen Order ve Titanfall serisi ile tanıdığımız Respawn Entertainment ana stüdyo konumunda bulunacak. Kurucu konumundaki Vince Zampella, Electronic Arts ile Lucasfilm Game arasındaki iletişimi gözlemleyecek.

EA yeni Star Wars Oyunları Duyurusunda Bulundu

Respawn Entertainment Oyun Yönetmeni Stig Asmussen ve ekibi, sıradaki Star Wars Jedi oyunu üzerinden çalışmaya başlamış. Daha önceden yapılan açıklamalar bağlamında, bu yılın Star Wars Celebration etkinliğinde duyurulacakmış.

Öte yandan, seri ile uzun ve başarılı bir geçmişi olan Peter Hirchmann’ın Oyun Yönetmeni konumunda bulunduğu bir diğer ekip ile birinci kişi bakış açısından yeni bir Star Wars oyununun da geliştirilmekte olduğu doğrulandı. Üçüncü ve şimdilik son oyun ise yeni kurulmuş olan Bit Reactor ile imzalanan işbirliği neticesinde geliştiriliyor. Sektörün emektarlarından olup, öncesinde Firaxis Games bünyesinde görev yapan ve yirmi yıllık bir emek vermiş Greg Foerstch tarafından yönetilmekte olan stüdyonun üzerinde çalıştığı Star Wars oyununun türü ise strateji olacak.

Halihazırda her üç projenin de aktif olarak geliştirilmekte olduğunun belirtildiği sayfada, Respawn Entertainment stüdyosunun yetenekli isimlerin ekibe katılabilmesi için iş ilanı açtığı görülebiliyor. Açık pozisoynlar için ek bilgilere bu sayfadan göz atabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi Electronic Arts bünyesinde Battlefield ve Star Wars oyunları dönüşümlü olarak birer yıl arayla geliştirilmişti. Ne var ki Battlefield 2042 oyununun yeni nesil konsolların çıkışının sonrasına atılması ile Star Wars Jedi: Fallen Order ve Star Wars Squadrons oyunları arada boşluk olmaksızın arka arkaya 2019 ve 2020 yılları içerisinde atışa sunulmuştu.

Bakalım ünlü markanın geri dönüşü nasıl olacak? Her ne kadar üç oyunun da aynı yıl içerisinde çıkması beklenmiyor olsa da, çıkışını bekleyeceğimiz üç farklı türde oyunumuz oldu. İlk detaylar için gelişmeleri takip edeceğiz.

Exit mobile version