EA Yeni Seattle Stüdyosu Açtığını Duyurdu

Halo serisiyle tanıdığımız Marcus Lehto da stüdyoda yer alacak.

EA Yeni Seattle Stüdyosu Açtığını Duyurdu

EA yeni Seattle stüdyosu duyurusunda bulundu. Birinci kişi bakış açısından oynanan oyunlara odaklanacak olan yeni stüdyonun başında Marcus Lehto bulunacak iken, ilk detaylar ise ilerleyen zaman zarfında paylaşılacakmış. Bakalım bizleri neler bekleyecek?


İlginizi Çekebilir: Yeni Xbox Game Pass Ekim 2021 Oyunları Duyuruldu


Marcuh Lehto, bildiğiniz gibi hem Halo serisinin yaratıcılarından biri hem de Master Chief karakterinin tasarımından sorumlu. Kent State Üniversitesi’nde Grafik Tasarım okumuş olan ünlü isim, stüdyoya 1997 yılında katılmıştı. 2000 – 2007 yılları arasında Sanat Yönetmeni pozisyonunda bulunan Lehto, 2007 yılı itibarıyla da Yaratıcı Yönetmen pozisyonuna geçiş yapmıştı.

Hayatının dönüm noktası diyebileceğimiz 2012 yılında Bungie ile yollarını ayıran Marcus Lehto, 2014 yılında SOCOM yönetmeni Mike Gutmann ile V1 Interactive stüdyosunu kurmuş ve Başkan ve Yaratıcı Yönetmen pozisyonunda yoluna devam etmişti.

Bildiğiniz gibi V1 Interactive, son olarak Disintegration ile karşımıza çıkmıştı. Oyunun tanıtımları ve beta testleri ilgi çekmiş olsa da, büyük umutlar ile Private Division tarafından satışa sunulan Disintegration, bütün çabalara rağmen hayal kırıklığı olmaktan öteye geçememişti. Zaten sonrasında da V1 Interactive, Mart ay içerisinde kapanmak zorunda kalmıştı.

EA Yeni Seattle Stüdyosu ile Ünlü İsmi Bünyesine Kattı

Hayatında yeni bir sayfa açmak isteyen Marcus Lehto, EA bünyesinde yeni bir stüdyo kuracağını duyurdu. Kendisi henüz duyurulmamış olan bir oyunun yönetmenliğini yapacağını söylüyor. Şu anlık adı verilmemiş olan stüdyonun genel olarak birinci kişi bakış açısından oynanan oyunlara odaklanacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ne var ki şimdilik pek fazla da bir şey söylenmiş değil. Lehto ise yaratma aşamasında oldukları oyun hakkında daha fazla detay vermek için oldukça heyecanlı olduğunu da söylemeden geçmiyor.

Bakalım Disintegration sonrasında Electronic Arts bünyesinde kurulan bu yeni stüdyo, ünlü isim için bir yeniden doğuş mu olacak? Bunu hep birlikte göreceğiz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Marcus Lehto Halo günlerine dönüş yapabilecek mi? Bunun yanı sıra, yeni oyundan beklentileriniz neler? Yeni bir Halo doğar mı? Düşüncelerinizi bizler ile paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version